Dieet & Afvallen
Alles voor een gezond en slank leven.

Gezond en lekker barbecueën

gezond barbecuen

Bij barbecueën wordt het eten buiten klaar gemaakt op de barbecue. Van barbecueën kan het eten snel verbranden als er niet opgelet wordt. Het is erg ongezond om aangebrand vlees te eten. Van de bacteriën die op het vlees, kip of vis zitten kan je namelijk voedselinfectie krijgen. Om dit te voorkomen is het belangrijk vlees gaar te maken en om de materialen die gebruikt worden voor rauw en bereid vlees gescheiden te houden. Het is niet verstandig verbrande en zwarte stukjes vlees te eten. Met de volgende adviezen is zwart vlees te voorkomen. Leg het vlees niet al te snel op het vuur. Wacht met het roosteren tot de kolen met een laagje witte as zijn bedekt en dat er geen vlammen meer te zien zijn.

Zorg voor 25 tot 40 centimeter afstand tussen het rooster en kolen. Het eten verbrand namelijk makkelijker wanneer het rooster te dicht op het vuur ligt.

Keer het vlees ook regelmatig om.

Neem niet al te vette ingrediënten en dep gemarineerd vlees of vis voor het roosteren droog. Soms kan wat uit het vlees in het vuur druppen.

Kijk goed uit met rauw vlees

Een ander groot risico van barbecueën zijn de bacteriën die op het vlees, kip of vis zitten. Deze bacteriën vermenigvuldigen zich bij een temperatuur van boven de 10 graden sneller dan normaal. Met de volgende adviezen kunt u een besmetting van bacteriën voorkomen.

  • Haal de producten niet te lang van te voren uit de koelkast.
  • Gaar kip en grote stukken vlees eerst voor. Dit kan doormiddel van de magnetron of door ze te koken. Het is ook mogelijk kant en klaar voorgegaard vlees te kopen
  • Maak het vlees goed gaar.

Hygiëne

Er komen ook bacteriën terecht op borden en bestek die in aanraking komen met het rauwe vlees. Deze bacteriën kunnen overstappen van het rauwe vlees naar een gerecht dat al bereid is. Dit heet  kruisbesmetting. Door verschillende borden, messen en vorken voor rauwe en gare producten te gebruiken kunt u dit te voorkomen. Het kan ook helpen om een gekleurde sticker op materialen te plakken die voor rauw vlees gebruikt worden.

Geef een reactie

Onze Top 7 Afslank Producten.

1. Weight Watchers

Het beste online dieet programma van de wereld om mee af te vallen, eet, beweeg en leef!

Meer informatie »

2. Vitadis Slanker Leven Plan

Prettig en verantwoord afslanken - 6 eetmomenten per dag - Tijdelijk met 60% korting. Een gezonder en vitaler leven, Een sterker lichaam. Snel resultaat en lekker eten dat je slanker maakt.

Meer informatie »

3. FitChef

105 Eiwitrijke recepten, om fit te worden en te blijven!.

Meer informatie »

4. Vet Verbrand Geheimen

Tot 9,6 kilo elke 28 dagen kwijtraken, en dat zonder honger te lijden Klik hier om meer te weten te komen over deze methode.

Meer informatie »

5. Gezonde Gewoontes

De Top 3 redenen waarom je de kilo's er maar niet af krijgt en hoe je met deze verbazingwekkend simpele tips een voorgoed slank lichaam krijgt.

Meer informatie »

6. Groene Smoothies Goud

Afvallen en een gezonder leven met de lekkerste groene smoothies, Bestel nu hier het Groene Smoothie Goud E-boek .

Meer informatie »

7. De Smoothie Recepten Bijbel

Afvallen kan ook met heerlijke smoothies .

Meer informatie »

Gratis E-Book – 50 Afvallen Tips.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang ons gratis E-Book met 50 Afvallen Tips. [email-download download_id="722" contact_form_id="726"]

Gratis Dieet Test

Dieet boeken – Aanraders.