3 dagen dieetHet 3 dagen dieet klinkt als te mooi om waar te zijn, je kan in 3 dagen tijd tot wel 5 kilo kwijt raken wie wil dat nou niet? Je kunt op een redelijk verantwoorde manier veel gewicht kwijt raken in een korte periode en dit zonder dat het je lichaam schade aanbrengt.
Lees hier verder hoe dit dieet precies werkt.

Dit 3 dagen dieet is gebaseerd op 3 dagen lang heel strikt en serieus dit dieet volgen, na die 3 dagen ga je vier dagen weer gewoon eten, op deze manier kun je best wel lang door gaan en kun je dus een flink aantal kilo’s aan gewicht verliezen. Je moet wel uitkijken dat je in die vier dagen van gewoon eten niet gek gaat doen en dus teveel eten of snoepen en snacken. Het is dan wel een dieet waarmee je snel afvallen kan, maar het is geen crash dieet omdat je dus normaal mag eten in de 4 dagen na het dieet.

Laten we eerst even de voordelen van het 3 dagen dieet opnoemen.

 1. Snel afvallen.
 2. Niet moeilijk en dus makkelijk te volgen.
 3. Alles wat je nodig hebt kun je gewoon bij de supermarkt aanschaffen.
 4. Vrij goedkoop om te volgen.

De nadelen van het 3 dagen dieet zijn.

 1. De 3 dagen dat je het dieet moet volgen zijn heel strikt, en je zult dan ook merken dat je lichaam om meer gaat vragen
 2. Je kan dit dieet niet al te lang volgen, dit is schadelijk voor je lichaam, je mag het wel een paar weken volgen, maar je moet
 3. dan wel zorgen dat je in de vier dagen dat je normaal eet niet gaat compenseren of te veel lekkere tussendoortjes gaat eten.
 4. Ook bij dit dieet zul je snel last hebben van het jojo effect. je zult dus uiteindelijk meer moeten doen dan alleen dit dieet volgen.

Het is helemaal aan jou om te bepalen of dit 3 dagen dieet wat voor jou is en of je het gaat volgen, wij willen jou alleen op weg helpen door informatie te geven over verschillende soorten diëten. Het is een dieet, en ja het werkt, is het wat voor jou? dat is weer afhankelijk van je persoonlijke situatie/ Wil je snel een paar kilo kwijt om in die nieuwe jurk te passen of omdat je gaat trouwen? dan is dit dieet wellicht wat voor jou. Is dit niet het geval en wil je afvallen door bijvoorbeeld gezondheids-redenen dan zou ik hier niet aan beginnen maar dan kun je wellicht een alternatief dieet volgen.Aan het einde van dieet zul je toch meer moeten gaan doen, anders zul je snel merken dat het jojo effect optreed en val je weer terug naar jou oude gewicht voordat je begon met afvallen. Denk hier aan sporten of meer bewegen, is sporten niet jouw ding, ga dan meer bewegen, dit kan simpel weg door eens wat vaker de fiets te pakken, een wandeling maken. Denk eens om in plaats van een lift de trap te gebruiken, de kleine stukje die je normaal met de auto doet kunnen misschien ook wel op de fiets of misschien zelfs lopend. Zo zijn er nog tal van voorbeelden om meer te bewegen. Wees creatief!

7x7 recepten afslank boekBen je na deze pagina gelezen te hebben er achter dat dit niet jou dieet gaat worden en toch liever een alternatief dieet wilt, dan kunnen wij je het Het 7×7 afslank receptenboek aanraden. Dit dieet zorgt ervoor dat je snel gewicht kan verliezen maar dat dat gewicht ook echt wegblijft en niet terug komt. Het zorgt er ook voor dat je geen honger krijgt bij het volgen ervan. ook hoef je het niet heel lang te volgen allemaal voordelen dus ten opzichte van het 3 dagen dieet.

Met dit Het 7×7 afslank receptenboek ga je op een verantwoorde manier en lekkere maaltijden een leuke tijd tegemoet, je zult tot 8 kilo in de maand kunnen afvallen. klik hier voor meer informatie over dit recepten boek.


Wil je toch je kansen nemen met het 3 dagen dieet, lees dan hier onder verder.

We hebben een kort en simpel overzicht gemaakt voor je waarin je kunt zien wat er per dag precies van je verwacht wordt met het 3 dagen dieet. Samen met het eten wat beschreven staat kan je zoveel koffie, thee zonder melk en suiker drinken als dat je wilt, en is het verstandig om 2 liter water per dag erbij te drinken voor een nog beter resultaat.

De eerste dag:

Het ontbijt bestaat uit:geroosterd brood

 1. Een geroosterde boterham (Volkoren)
 2. Twee eetlepels met pindakaas.
 3. Een halve grapefruit.

De Lunch bestaat uit de volgende voeding:

 1. 50 gram tonijn uit blik.
 2. Een geroosterde boterham (Volkoren)

Het avondeten bestaat uit:

 1. Een appel.appel
 2. 100 gram magere kip filet of rosbief.250 gram groenten (je mag zelf kiezen welke)

En dan als laatst het toetje:

 1. 120 gram vanille ijs

Dan zijn we nu aangekomen bij dag 2.

Het ontbijt.

 1. Een geroosterde boterham (Volkoren)
 2. Een ei (gekookt)
 3. Halve banaan.

De lunch bestaat uit:ei

 1. Vijf crackers.
 2. 120 gram cottage cheese of Hüttenkäse.

Dan het avondeten.

 1. Drie knakworstjes (uit blik)
 2. 200 gram groenten (je mag zelf kiezen welke soort)
 3. Halve banaan.

Als laatste weer het toetje.

 1. 60 gram vanille ijs

Als je het hebt volgehouden tonijn uit blikzijn we nu bij dag 3.

Het Ontbijt.

 1. Vijf crackers.
 2. 100 gram cheddar kaas
 3. Een appel.

De Lunch.

 1. Een ei (gekookt)
 2. Een geroosterde boterham (Volkoren)

Het Avondeten.

 1. 60 gram tonijn (uit blik)
 2. 250 gram groentenvanille ijs (Je mag zelf kiezen welke)
 3. Halve meloen.

Toetje

 1. 60 gram vanille ijs.

Heb je dit weten vol te houden dan zul je ook gemerkt hebben dat je in gewicht bent afgenomen. Nu mag je 4 dagen weer normaal gaan eten, maar let wel op, doe niet al te gek, probeer gewoon nog steeds alleen maar gezonde producten te eten zoals groente, vlees en vis, normaal ontbijten met brood. maar vergeet de extra’s zorg gewoon dat je genoeg eet zodat je geen extra’s nodig hebt gedurende de dag maar eet ook weer niet zoveel dat je prop vol zit.

Graag willen we jouw 3 dagen dieet ervaringen weten, reageer daarom hieronder op de pagina. Ook kun je er vragen kwijt en zal ik ze zo snel mogelijk proberen te beantwoorden.