Minder eten, meer bewegen, niet snoepen, meer salade eten… We weten allemaal hoe je in theorie het beste de overtollige kilo’s kwijtraakt. Toch is het in de praktijk heel wat anders. Want deze ‘simpele’ methodes zijn zo makkelijk nog niet! Uiteindelijk gaat het om een combinatie van verschillende dingen, van de juiste gedachte tot de juiste manier van bewegen. In dit artikel vertellen we je over de onbekende manieren die je helpen bij het afvallen.

Mentale voorbereiding

Snel afvallen is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt niet van de ene op de andere dag beginnen met afvallen als je er mentaal niet klaar voor bent. Je weet vast wel waarom je af wil vallen en hoeveel kilo’s je wil verliezen, maar ben je ook klaar voor de moeilijke dagen? 

Zorg ervoor dat je een reëel beeld hebt van het aantal kilo’s dat je kwijt kunt raken, en weet dat je niet moet opgeven op een moeilijke dag. Niemand is goed in diëten, ook niet die mensen die je op social media ziet. Ook zij eten soms een half pak koekjes leeg als het even niet mee zit. 

yoga

Een ander belangrijk punt qua mentale gezondheid is je stress level onder controle houden. Veel stress zorgt vaak voor te veel eten. Is stress de boosdoener bij jou, en ben je daarom aangekomen? Werk hier dan aan door de bronnen van stress te verwijderen uit je leven (indien mogelijk), of leer ermee om te gaan op een gezonde manier. Ga bijvoorbeeld een uurtje yoga doen als je er helemaal doorheen zit, in plaats van een zak chips te openen.

voldoende slaap

Slaap voldoende

Slaap je maar 4 à 6 uur per nacht omdat je het te druk hebt, of omdat je liever tot 2 uur ‘s nachts tv kijkt? Dan moet daar echt verandering in komen. Genoeg slapen (zo’n 8 uur per nacht) helpt je namelijk bij het afvallen. Het vermindert stress en geeft je lichaam de tijd om te herstellen. Zo ben je de volgende dag weer fit om te bewegen en voel je je mentaal sterk genoeg om nee te zeggen tegen dat heerlijke stuk gebak.

cannabisolie

Hulpmiddelen

Er zijn veel dingen die je kunnen helpen bij het afvallen, en dan hebben we het niet over dieetpillen. Ten eerste is het handig om altijd een schriftje bij je te hebben (of een notitie te maken in je telefoon) waarin je opschrijft wat je eet, drinkt, hoeveel je beweegt, of je de fiets in plaats van de auto hebt genomen, hoe je je mentaal voelt etc. Zo zie je ‘s avonds wat je goed hebt gedaan (ben trots op jezelf!) maar ook de punten die nog verbeterd kunnen worden.

Ook voedingssupplementen kunnen je helpen, zoals cannabisolie. Velen zeggen dat CBD olie de eetlust helpt te onderdrukken. Als je moeite hebt om kleinere porties te eten, zou je dus eens een tijdje cannabisolie kunnen proberen. Ga voor een goede kwaliteit die geen THC bevat. THC kan namelijk de eetlust verhogen.