Iedereen weet dat cannabis een opwekkende werking heeft. Maar kan het ook helpen om gewicht te verliezen? Dit is wat het onderzoek te zeggen heeft.

Gewicht

De relatie tussen hennepolie en gewicht is verbijsterend. Aan de ene kant is het bekend dat de plant een verhoogde eetlust kan opwekken. Aan de andere kant hebben cannabisgebruikers een kleinere taille en lagere BMI’s dan niet-consumenten. Maar helpt hennepolie je echt om af te vallen? Dit is wat het onderzoek suggereert.

Waarom helpt hennepolie je om af te vallen?

Cannabis veroorzaakt de eetbuien, het is waar. Sommige soorten cannabis staan ​​bekend om hun toenemende eetlust. De primaire psychoactieve stof in het kruid, tetrahydrocannabinol (THC), bindt zich aan speciale celreceptoren in de hersenen die de afgifte van het primaire hongerhormoon, ghreline, veroorzaken. Cannabissoorten met een hoog THC-gehalte maken je eerder hongerig.

Andere soorten cannabis zoals de hennepolie veroorzaken echter niet hetzelfde effect. De truc is het vinden van de juiste soort. Hier zijn drie redenen waarom cannabis je kan helpen om af te vallen:

1. CBD onderdrukt de eetlust

In 2012 publiceerden Britse wetenschappers onderzoek dat sommige cannabinoïden eetlustremmende effecten kunnen hebben. Cannabinoïden zijn de actieve bestanddelen in cannabis en deze zitten in hennepolie. Onderzoekers van de Universiteit van Reading testten de effecten van drie van deze verbindingen op mannelijke ratten.

2. Cannabinoïden in hennepolie kunnen helpen de bloedsuikerspiegel te beheersen

Interessant is dat, hoewel het kruid het meest geassocieerd wordt met vreetbuien, sommige onderzoekers denken dat op cannabis gebaseerde therapieën, zoals hennepolie, kunnen helpen bij diabetesmanagement. Een onderzoek uit 2013 wees uit dat cannabisconsumenten gemiddeld een betere beheersing van de bloedsuikerspiegel hebben.

3. Focus en flow

Hennepolie veroorzaakt geen sedatie of slaperigheid. Het kan je juist helpen alert, attent en gericht te blijven op de taak die voor je ligt. Hoewel het soms moeilijk kan zijn om de motivatie op te wekken om op te staan ​​en in beweging te komen, wordt zoiets simpels als een wandeling na het diner aanzienlijk aangenamer. Bewegen is een uitstekende manier om jezelf aan te moedigen vaker naar buiten te gaan en te genieten van het moment.

Kijk hier voor hennepolie die je kan helpen afvallen.