‘Ik kan nu niet naar de sportschool!’ is een mooi excuus om binnen te blijven en niets te doen, tijdens een crisis. Maar het is niet erg goed voor je en het helpt zeker niet om je spieren soepel te houden. Daarom is het een goed idee zelf in beweging te komen. Gewoon vanuit je eigen huis of in de directe omgeving. Dit zijn vier tips om tijdens een crisis toch aan je beweging te komen.

Een groepsles of training volgen via YouTube

Waar je vroeger nog naar de sportschool moest, kun je nu gewoon vanuit je woonkamer sporten. Tegenwoordig staat YouTube vol met instructievideo’s van fysiotherapeuten, instructeurs en personal trainers. Soms kun je ook online, tegen een kleine vergoeding, een persoonlijke training volgen.

We geven toe: het is minder leuk dan de sportschool en je mist het persoonlijk contact met de instructeur misschien wel, maar je komt er prima de crisis mee door. Eigenlijk heb je geen reden om op de bank te zitten.

wandelen of hardlopen 4 tips

Gratis: wandelen of hardlopen

Tijdens de coronacrisis is het advies: ‘Blijf binnen!’, maar we mogen best een frisse neus halen. Daarom is het een goed idee, met inachtneming van de anderhalve meter afstand, in een rustig gebied te gaan wandelen of hardlopen. Iedereen kan wandelen of hardlopen en het kost niets. Dit is de meest laagdrempelige manier van sporten die er is.

Je vindt online tal van handige apps waarmee je wordt gecoacht in het wandelen of hardlopen. In 30 lessen kun je zo voor 5 kilometer wandelen trainen. Sommige apps zijn betaald, maar vaak zijn er ook gratis apps te vinden.

Het huishouden doen

Misschien heb je er nooit zo bij stilgestaan, maar weet je wel hoe goed het huishouden doen voor je is? Thuis aan het werk is het heel verleidelijk om lekker op de bank te blijven zitten of aan je bureau vastgeplakt te zitten, maar het is niet goed voor je. Verenig het aangename met het praktische en pak meteen een klusje in het huishouden aan. Ga maar eens goed met de stofzuiger in de weer. Met stofzuigen verbrand je 250 calorieën per uur, en als je ook nog eens de vloer gaat schrobben, verbrand je er nog eens 325 per uur bij. Schoonmaken is dus eigenlijk gewoon sporten!

ga fietsen 4 tips

Laat de auto staan en pak de fiets

Tijdens de crisis heb je eigenlijk geen reden om de auto te pakken. Wie thuis werkt hoeft de auto naar het werk niet te pakken en boodschappen doen met de auto is eigenlijk best overbodig. Ja, het is praktisch om met de auto boodschappen te halen, maar het maakt je lui. Je kunt dan nog het beste dieet volgen, maar het gewenste effect bereik je niet. Op BestGekozen.nl vind je nog een paar dieettips.

Pak eens de fiets (natuurlijk zonder trapondersteuning, maar gewoon echt een ouderwetse fiets). Haal je boodschappen op de fiets, of ga gewoon voor de lol een rondje fietsen voor wat extra beweging. En voor ouders van kleuters is dit natuurlijk hèt moment om je kind te leren fietsen. Goed voorbeeld…