Afvallen kan behoorlijk zwaar zijn! Niet alleen moet je lekkere tussendoortjes voortaan laten staan. Ook kan het een hele uitdaging zijn om te beginnen met bewegen. Denk bijvoorbeeld aan een vast rondje hardlopen aan het begin van de avond, het maken van een mooie wandeling in het weekend, enzovoorts. Niet alleen kan je conditie nog zeer summier zijn, ook heb je voor je gevoel minder energie. Tussendoortjes, die vaak vol met koolhydraten zitten, moet je immers laten staan. Om het volgen van je dieet makkelijker te maken, geven we je in dit artikel een aantal handige tips. 

5 tips voor dieet

Tip 1: bouw het dieet voorzichtig op 

In het verleden struikelden veel mensen over het gevaar van een zeer intensief dieet. Zij gingen van de een op de andere dag over op het minimaliseren van tussendoortjes en andere koolhydraatrijke producten. Als gevolg hiervan vielen ze binnen een paar weken sterk af. Vervolgens besloten ze toch langzaamaan weer tussendoortjes uit te proberen, met alle gevolgen van dien. Het verloren gewicht kwam er net zo snel weer aan, waardoor het afvallen weinig effect had gehad. Verstandiger is het om die reden, om een dieet rustig op te bouwen. 

5 tips voor dieet

Tip 2: het volgen van een dieet doe je samen 

Het kan erg lastig zijn om jezelf te blijven motiveren, wanneer je mensen om je heen lekkere tussendoortjes ziet nemen. Spreek daarom samen met je partner af om een dieet te gaan volgen. Op deze manier kun je elkaar blijven steunen en motiveren om door te gaan met het afvallen. Daarbij is het veel leuker om bijvoorbeeld samen te wandelen of te gaan sporten! Naast je partner kan ook een vriendin een maatje zijn om samen een dieet mee te volgen. 

Tip 3: wees creatief met je gerechten 

Om het volhouden van een dieet makkelijker te maken, kun je naar unieke gerechten zoeken. Stap af van de gerechten die je altijd al maakte, zoals een simpele salade of een pasta zonder veel toevoegingen. Op internet vind je de leukste ideeën om unieke producten te gebruiken in je gerechten. Niet alleen wordt het zo een stukje leuker om de koolhydraatarme gerechten te eten. Ook doe je inspiratie op om zelf nieuwe dingen te bedenken. 

5 tips voor dieet

Tip 4: blijf sporten naast je dieet 

Het volgen van een dieet helpt je te voorkomen dat je zwaarder wordt. Om echt af te kunnen vallen, is het belangrijk om naast het volgen van je dieet voldoende te sporten. Bij het sporten worden de vetten rond je buik en armen verbruikt. Daarbij is sporten het perfecte hulpmiddel om je gewrichten soepel te houden en je hoofd leeg te maken na een drukke werkdag. 

5 tips voor dieet

Tip 5: verwen jezelf af en toe bij een dieet 

Ook wanneer je een dieet volgt mag je jezelf af en toe verwennen. Neem in het weekend bijvoorbeeld een handje nootjes, wanneer het je gelukt is om een week lang niet te snoepen. Ook kun je jezelf op andere manieren belonen. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de sauna in de buurt, een dagje naar het pretpark met je kinderen, enzovoorts.