Afvallen en diëten is niet eenvoudig, al helemaal niet in de zomer maanden met allerlei lekkere barbeque’s, etentjes en feestjes. Toch is het zeker mogelijk om in de zomer gewicht te verliezen, zodat je je weer prettig voelt in een bikini of zwembroek op het strand. Hoe je dit moet doen? Dat ga ik je in dit artikel uitleggen!

Gezonder BBQ’en in de zomer

Wanneer je gezellig met vrienden onder het genot van een drankje aan het BBQ’en bent, eet je vaak veel vlees, stokbrood, kruidenboter en andere smeersels en sauzen. Opzich is dat helemaal niet erg, als je er af en toe van geniet, maar als het meerdere keren per week is, kunnen de calorieën al snel oplopen. Waardoor je aankomt en je er niet op je best uit ziet in je mooie nieuwe bikini of zwembroek op het strand. Het zou fijn zijn als je kunt afvallen en lekker kunt blijven eten in de zomer.

eet meer verschillende groentes

Eet meer verschillende groentes

Een goede algemene tip is dan ook: Eet meer groentes in plaats van vlees en stokbrood. Zo eet je automatisch minder vlees, waardoor je minder calorieën binnenkrijgt en dus minder sne aankomt. Je zult merken dat je sneller vol zit. Probeer dan ook meerdere soorten groente te eten, zodat je zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Voorbeelden voor groente gerechten bij een BBQ zijn: geroosterde groenten in een bakje van aluminium met knoflook, ui en kruiden. Gegrilde plakjes aubergine en courgettes met knoflook en kruiden. Verschillende salades, zoals salade caprese, salade met appelazijn of een heerlijke koolsla op basis van yoghurt of kwark in plaats van mayonaise. Zoals je ziet zijn er een hoop altenatieven gezonde maaltijden die hartstikke lekker én gezond zijn!

eet meer vis

Eet meer vis en wat minder vlees

Wanneer je gezonder wilt eten is het belangrijk dat je niet alleen maar vlees eet. Vis, schaal- en schelpdieren zijn namelijk erg gezond en bevatten veel gezonde voedingsstoffen als eiwitten, omega 3 vetten en verschillende mineralen en vitamines. Ook bevat vis een stuk minder calorieën en ongezonde vetten als vlees, ideaal dus als je wilt afvallen. Maak lekkere garnalen spiesjes of een klein visstoofpotje in aluminiumfolie of grill een heerlijke stuk zalm op de barbeque. Zorg dat je varieert en probeer nieuwe dingen uit.

Maak zelf gezondere sauzen en dips

Andere dikmakers zijn sauzen en dips. Hier eet je ongemerkt veel van het ze bevatten vaak veel calorieën en ongezonde vetten. Zonder dat je het door hebt krijg je dus extra veel calorieën binnen. Dit in combinatie met veel stokbrood, zorgt ervoor dat het geen gezonde maaltijd is.

Toch kun je er eenvoudig voor zorgen dat sauzen en dips een stuk gezonder zijn, dan kant-en-klare varianten uit de winkel. Maak ze zelf! Zo weet je exact wat er in gaat en kun je veel gezondere sauzen en dips maken. Een voorbeeld: gezonde knoflooksaus oftewel tsatsiki. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig: Griekse yoghurt, knoflook (geperst), peterselie (fijn), komkommer (geraspt), peper en zout. Meng alles door elkaar en je hebt een heerlijke gezonde knoflooksaus. Een ander voordeel is, is dat je ongemerkt extra groentes binnenkrijgt!

Summary
Article Name
Afvallen in de zomer - 4 makkelijke afvallen tips voor in de zomer
Description
Afvallen is in de zomer nog moeilijker, er wordt weer flink gebarbecued en daar horen weer de dik makende sausen bij. Lees hier 4 tips over hoe je kunt afvallen in de zomer en toch blijven genieten van lekker eten.
Author
Dieet-afvallen.nl