Wil je afvallen en fitter worden dan is Crossfit iets voor jou! Bij Crossfit wordt er geen gebruik gemaak van fitnessapparatuur, maar juist met lichaamsgewicht, halters, dumbells, kettlebells enz. De workouts zijn pittig, maar ook erg verslavend. Meestal wordt Crossfit uitgevoerd in groepen, waarbij de onderlinge, gezonde competitie een extra drijfveer is om extra goed te presenteren. Maar de wod (workout of the day) kun je natuurlijk ook zelfstandig  uitvoeren.

Meteen beginnen?

Ja, natuurlijk! Bij Crossfit denken we al snel aan de fitste mensen ter wereld en dat is natuurlijk een mooi doel, maar we moeten ergens beginnen. Je kan workouts juist volledig aanpassen op je eigen conditie en kracht. Begin daarom voorzichtig en bouw het langzaam, Het mooie aan Crossfit is dat je steeds sneller of zwaarder je workouts kunt afronden. De oefeningen zijn altijd onder een hevige intensiteit. Het is een geweldige manier om in vorm te komen.

Crossfit is een combinatie van kracht en conditie. Zo zie je vaak gewichtheffen terug in de oefeningen, maar ook gymnastiek en duursporten, zoals rennen, zwemmen en fietsen.

Sterker en fitter worden

Het eerste doel van Crossfit is sterker en fitter worden. Een allround atleet. Afvallen is daarom nooit het hoofddoel, maar door de intensiteit en diversiteit van de sport zullen de kilo’s al snel verdwijnen. Daarnaast bouw je veel spiermassa op, waardoor afvallen steeds makkelijker zult gaan. Crossfit is daarom zeer geschikt om mee af te vallen. Uiteraard is goede voeding net zo belangrijk. U kunt ook oefenmachines gebruiken als de Top9Rated definitive list voor fitness.

Klaar voor crossfit

Enthousiasme en doorzettingsvermogen zijn het belangrijkste bij Crossfit, maar een goede Crossfit outfit draagt ook bij aan het resultaat. Zo heb je speciale Crossfit schoenen voor een betere balans en is comfortabele kleding natuurlijk erg belangrijk. Shop je outfit en start vandaag nog!