Sinds een tijdje is de Airfryer op de markt: een gezonde variant op de frituurpan. Het is algemeen bekend dat eten bereiden met een frituurpan ongezond is. Toch is de verleiding wel eens groot, omdat het zo nu en dan wel lekker is. Daarom is de Airfryer ontworpen, een apparaat waarmee je op dezelfde wijze eten klaarmaakt, zonder dat daarbij olie wordt toegevoegd. De Airfryer maakt gebruik van circulerende hete lucht om eten klaar te maken. Maar hoe gezond is de Airfryer eigenlijk? We hebben een aantal redenen voor je verzameld waarom je de Airfryer moet gebruiken als manier van koken.

Een stuk gezonder

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: je eten klaarmaken via een Airfryer is ten opzichte van verschillende manieren van koken een stuk gezonder! Omdat je geen olie of boter hoeft toe te voegen zit er geen onnodig vet in je eten. Je kunt bijvoorbeeld de lekkerste snacks in de Airfryer doen, zoals een patatje of een paar bitterballen, zonder dat daarbij extra vet aangemaakt wordt. De Airfryer is daarnaast erg handig voor het klaarmaken van vlees, vis en groenten.

Uiteindelijk goedkoper

Het aanschaffen van een Airfryer is eenmalig. Een Airfryer is misschien niet goedkoop, maar zorgt er wel voor dat je uiteindelijk bespaart op producten en je dus geld overhoudt. Er zijn met regelmaat leuke acties en aanbiedingen rondom Airfryers te vinden zoals een voordelige Philips Airfryer, waardoor je alsnog voordelig een apparaat kunt aanschaffen. Uiteindelijk hoef je geen producten zoals extra boter of olie aan te schaffen waardoor je dat geld weer kunt gebruiken voor andere lekkere gezonde producten.

Geen sterke geuren

Andere manieren van het bereiden van je voedsel zoals frituren laat regelmatig heftige geuren achter in je huis. De Airfryer is bijna geurvrij, waardoor je er niets van merkt wanneer je eten hebt klaargemaakt. Dat is ideaal: er gaat geen etensgeur in je meubels zitten en je hoeft geen nare geurtjes te maskeren na het bereiden van voedsel.

Meer proeven

Een van de grootste voordelen van het gebruik van de Airfryer is het feit dat er geen smaak verloren gaat door het toevoegen van andere producten. In de frituur of in de pan proef je vaak de sterke smaak van olie of boter. Wanneer je je vlees bijvoorbeeld klaarmaakt in de Airfryer merk je daar niets van, omdat je geen boter of olie gebruikt. Hierdoor proef je een stuk meer dan wanneer je op een andere manier je eten klaarmaakt.

Diverse producten bereiden

In de Airfryer kun je van alles bereiden, zonder dat je daarbij meerdere apparaten nodig hebt. Het is het ideale apparaat voor het bereiden van vlees en vis. Je kunt zelf kiezen of je extra marinade toevoegt of dat je kiest voor een lekkere kruidenmix ter bevordering van de smaak van je product. Daarnaast is de Airfryer geschikt voor het bereiden van verse groenten: maak bijvoorbeeld een lekkere gevulde paprika, een paar verse maïskolven of sappige champignons klaar in de Airfryer. De Airfryer is ontzettend veelzijdig en handig wanneer je snel en gemakkelijk wilt koken op een gezonde manier en op zoek bent naar een eenvoudige manier om wat af te vallen.

Kortom: er zijn genoeg redenen waarom je kunt overwegen om te koken met een Airfryer zoals de Airfryer van Philips wanneer je op zoek bent naar een gezonde manier van koken. Bekijk deze aflevering van Radar waarin ze diverse Airfryers met elkaar vergelijken voor het beste resultaat.