Afvallen met behulp van mindfulness, is dat mogelijk? Dat is het zeker, door mindful in het leven te staan kun je hier namelijk heel bewust mee omgaan. Mindfulness staat voor het bewust omgaan met het leven, acceptatie in alles wat je ervaart. Hierdoor zal je stressniveau dalen, je staat relaxter in het leven. Om alles zo puur mogelijk te kunnen beleven is gezondheid belangrijk in zowel lichaam en geest. Een gezond lichaam betekent voor sommige mensen dat afvallen noodzakelijk is. Dit is geen probleem, door hier mindful mee om te gaan zal dit helemaal niet lastig zijn. Je hebt de kracht om rekening te houden met een gezonde leefstijl en je zult weten wanneer je het goede punt hebt bereikt.

mindfulness

Gezond in lichaam en geest

Afvallen gaat vaak gepaard met een aangepast dieet en een flinke hoeveelheid lichaamsbeweging. We sporten een paar keer per dag om de kilo’s kwijt te kunnen raken. Dit is geen reëel beeld, beweging is namelijk bijzaak als je gewicht probeert te verliezen. Natuurlijk kun je niet zonder beweging, maar zonder aangepaste voeding zal het overgewicht niet verdwijnen. Gezonde voeding en een half uur beweging per dag wordt aangeraden, op deze manier weet je dat je goed en gezond bezig bent. Wil je iets meer gewicht verliezen? Kies dan voor iets meer dieet en iets meer beweging.

Doordat je mindful eet geniet je veel meer van smaken, geuren en kleuren in je voeding. Je beseft wat je aan het eten bent. Daarnaast weet je heel goed wanneer je genoeg hebt gegeten, je neemt niet meer dan je lichaam nodig heeft. Heb je de behoefte om meer te eten? Vraag jezelf dan af of je nog steeds honger hebt. Als je geen honger meer hebt kun je het gewoon laten staan. Mindful eten en mindful bewegen zijn de sleutel tot een gezond lichaam. Op de website https://www.zobegaafd.nl/mindfulness/ lees je alles over een mindful leven en wat het voor jou kan betekenen.