afvallen met smoothiesSmoothies, Shakes, hoe je het noemen wilt, ze zijn er in allerlei verschillende smaken, kleuren en soorten. Je hebt smoothies die je helpen bij het afvallen, en die weer helpen bij het opbouwen van je spieren die noemen ze meestal proteine shakes, er zijn groente smoothies, ook wel groene smoothies genoemd en fruit smoothies, hier kan je mee afvallen en op dieet en zijn erg gezond voor je.

Al deze verschillende smoothies hebben allemaal hun eigen voor en nadelen, we gaan op deze pagina je dan ook uitgebreid vertellen over hun eigenschappen en hun voor en nadelen.

Smoothies en shakes zijn al heel lang erg populair, maar het lijkt wel alsof de populariteit alleen maar toeneemt, eigenlijk is het wel logisch, het is lekker, gezond, en je kan er vooral verantwoord mee afvallen. Door deze toenemende populariteit heb je tegenwoordig ook veel meer soorten smoothies en shakes. Dit zal ook een grote reden zijn waarom vandaag de dag veel meer mensen gebruik maken van deze gezonde methode om te diëten. Er is tenslotte tegenwoordig voor iedereen wel een weg in te vinden.

Waarom zijn smoothies zo populair?

Om te beginnen is het veel makkelijker om een bepaalde voedingsstof naar binnen te krijgen door te drinken in plaats van te eten.
Een smoothie is vele malen sneller gemaakt dan een maaltijd, je gooit alle ingrediënten in de blender en voila! Wat ook een groot voordeel is is dat je veel beter kan meten en bepalen wat je aan bepaalde voedingsstoffen naar binnen krijgt. Een smoothie vult de maag heel goed en daardoor heb je weer minder hongergevoel gedurende dag wat je weerhoudt om die extra’s te gaan eten. En als laatste de voedingsstoffen worden in vloeibare vorm sneller opgenomen door je lichaam.

Dit zijn dan de voordelen van afvallen met smoothies en shakes en gelden voor alle verschillende soorten hierin.

Nadelen.

Ondanks dat dit allemaal zo mooi klinkt, moet je toch ook rekening houden met een aantal factoren, met het afvallen van smoothies en van shakes kan het soms ook negatief uitpakken.

afvallen met smoothiesEen voorbeeld hiervan is dat wanneer je wilt afvallen met smoothies en shakes en je doet dit door middel van de eerder genoemde proteïne shakes, dan krijgt je lichaam veel eiwitten naar binnen wanneer je teveel eiwitten naar binnen krijgt dan zal je lichaam het ook zwaarder krijgen om deze te verwerken, je nieren en je lever zullen zwaar worden belast en dit verhoogt het risico dat je later in je leven eerder complicaties krijgt. Wat er ook nog gebeurd als je te veel eiwitten in neemt is dat je lichaam cellen meer willen delen dus het verouderingsproces gaat sneller en heb je weer meer kans op ouderdom ziektes zoals diabetes, hartfalen of zelfs kanker.

Smoothies en shakes worden heel snel opgenomen door je lichaam, dit komt omdat er heel weinig vezels in zitten, ook dit kan een negatief effect hebben. Je lichaam heeft niet veel energie nodig om je smoothie te verteren en gebruikt daardoor weer minder calorieen. Ook is het jojo effect een groot aanwezig risico dit uiteraard als je stopt met de smoothies. En kom je dus weer binnen no time aan. Zorg dus dat je altijd weet waar je mee bezig bent als je gaat afvallen of diëten, op wat voor een manier dan ook.

Om snel maar vooral gezond te kunnen afvallen met smoothies en shakes, kun je het beste fruit en groente smoothies maken en gebruiken. Ook wel groene smoothies genoemd. Omdat je dus alleen vocht van fruit en groente drinkt kan je snel afvallen en tegelijkertijd veel goede voedingsstoffen binnen krijgen zoals: vitaminen, mineralen, anti-oxidanten,vezels en eiwitten. Elke dag deze groene smoothies drinken zal alleen maar voordelen opleveren met betrekking tot je gezondheid en de afname in gewicht en kilo’s

Nog een paar tips om verantwoord en verstandig bezig te zijn met afvallen met smoothies.

afvallen met smoothiesGa je afvallen met smoothies. Gebruik zo vers mogelijke ingrediënten in je smoothie, als je dat doet dan heb je veel verser en levendige voedingsstoffen in je smoothie, deze zullen dus effectiever kunnen werken. Een belangrijke reden om je smoothies zelf te maken dus.

Ga nou ook niet meteen alleen nog maar de heledag smoothies en shakes drinken en geen normaal eten en maaltijden meer, een shake is dan wel gezond maar heeft vaak wel een tekort aan vet en koolhydraten, je lichaam heeft deze stoffen wel nodig. Probeer daarom gewoon nog wel normaal te eten tijdens het avond eten.

Je kunt de hele dag zoveel groene smoothies drinken als dat je zelf wilt, wanneer je smoothies van fruit drinkt zou ik het rustiger aan doen, hierin wordt namelijk geadviseerd om niet meer dan een halve liter per dag te nemen, eiwit shakes ook niet meer dan een per dag.

Het is natuurlijk ook belangrijk om een lekkere smoothie of shake te drinken, niet alle groenten en fruit combineren goed samen, je zal vast wel weten wat lekker is, mocht je toch inspiratie nodig hebben dan zou je dit smoothie recepten boekje kunnen aanschaffen.

Wanneer je gaat afvallen met smoothies en shakes dan ben je eigenlijk je lichaam aan het ontgiften een detoxkuur dus, je zal dan ook met twee weken merken dat je gezonder aan het leven bent en gewicht aan het kwijtraken bent.

Ben jij ook opzoek naar dat extra duwtje in je rug, die extra motivatie om te beginnen met afvallen met smoothies. Doe dat dan met dit Gezonde Groene Smoothie Recepten boek, vele zijn al voor je gegaan en hebben resultaat behaalt.
Je vind er de lekkerste smoothie recepten en tips over het afvallen met smoothies. Kijk dus snel hier voor meer info over dit boek

afvallen met smoothies

Graag willen we jouw afvallen met smoothies ervaringen weten, reageer daarom hieronder op de pagina. Ook kun je er vragen kwijt en zal ik ze zo snel mogelijk proberen te beantwoorden.