Spring naar de hoofdinhoud

4 afvallen tips om 2015 mee te beginnen.

afvallen tips

Afvallen is voor heel veel mensen niet zo makkelijk gedaan als dat wordt gezegd, het probleem zit hem vooral in motivatie en discipline, daarnaast is het heel belangrijk om de juiste keuzes te maken.
Om je op weg te helpen met gewicht verliezen en gezonder te leven heb ik hier 4 afvallen tips voor je op een rijtje gezet. bekijk ze eens op je gemak en zie welke jou goed kunnen helpen met gewicht kwijt te raken.

Afvallen zonder een streng dieet.

Er zijn een aantal bekende mensen die de laatste jaren afvallen weer hip hebben gemaakt met hun dieet methodes, een daarvan is Het Sonja Bakker dieet.

Helaas zijn deze strenge methodes van deze diëten niet altijd even makkelijk of even goed, het kan soms veel simpeler. Soms kun je hele simpele dingen doen die weinig tijd en of moeite kosten om gezonder te leven waardoor je gewicht ook in balans zal blijven.
  • Haal een keer per week al je boodschappen.
  • Neem in plaats van een dessert of toetje een stuk fruit.
  • Groei je eigen kruiden en groenten.
  • Stop met suiker in je koffie en thee.

 

Afvallen tips 1 – Haal een keer per week al je boodschappen.

Door minder vaak naar de supermarkt te gaan wordt je ook minder vaak verleid door al die lekkere en nieuwe vaak ongezonde producten.
Wanneer je boodschappen gaat doen, hoe vaak komt het voor dat je producten meeneemt die je eigenlijk niet nodig hebt? en hoe vaak zijn dat producten die ook nog eens ongezond voor je zijn?

Als je wilt afvallen dan zijn deze aankopen een doorn in het oog, door al dat lekkers meetenemen zoals koek, snoep, chips, chocolade ga je het uiteraard ook vaker eten dan nodig en kom je dus alleen maar aan in plaats van dat je afvalt, in deze producten zitten namelijk ontzettend veel koolhydraten.

Het is dus erg slim om niet te vaak naar de supermarkt te gaan, beperkt het tot 1 keer per week, maak thuis een goede boodschappenlijst, kijk wat je nodig hebt en wat je wilt gaan eten de aankomende week en koop alles in een keer, zo kan je ook gene producten vergeten en je bespaard ook nog eens geld uit omdat je geen overbodige dingen koopt.

Afvallen tips 2 – Neem in plaats van een dessert of toetje een stuk fruit.

Wij Nederlanders zijn gewoonte dieren, en zijn gewend om na de maaltijd een toetje te eten, helemaal niet fout en hartstikke lekker en gezellig als je maar het juiste toetje kiest, dit is over het algemeen genomen niet het geval. Probeer in plaats van Vla, Yogurt, ijs of al die andere zuivel toetjes eens een stuk fruit te eten als toetje. dit is net zo lekker het is ook zoet en fris en nog gezond en goed voor de lijn ook.

Neem eens een appel, banaan, ananas of een stuk meloen. deze zijn lekker en gezond voor je.

Afvallen tips 3 – Groei je eigen kruiden en groenten.

Wanneer je een tuin hebt is dit natuurlijk erg makkelijk om te realiseren, je hebt tenslotte al de ruimte en waarschijnlijk een stukje grond vrij om zelf wat groenten en fruit te laten groeien.
Naast dat groente en fruit erg gezond en goed voor het afvallen zijn kun je er ook een hoop voldoening uit halen. Ik spreek uit ervaring wanneer ik dit zeg, ik heb namelijk zelf een moes tuin en door dit jaren geleden te gaan doen ben ik tuinieren enorm gaan waarderen, verse groenten en fruit zijn ook veel gezonder dan die uit de supermarkt en je hebt ook meteen het profijt van lichaams-beweging.

Mocht je nou geen tuin tot je beschikking hebben dan zijn er nog tal van mogelijkheden om toch te kunnen tuinieren, zoek maar eens op het internet naar stads tuinieren of tuinieren in de stad.

 

Afvallen tips 4 – Stop met suiker in je koffie of thee.

Als je altijd suiker in je koffie of thee blijft gebruiken dan wordt afvallen en diëten erg lastig, het is namelijk een verborgen dikmaker, je staat vaak niet stil bij hoevaal koppen koffie of thee je op een dag drinkt en daar doe je elke keer suiker en of melk in. Gamaar eens bij je zelf na hoeveel kopjes koffie en of thee je op een dag drinkt, je zult als snel op 4 tot 6 kopjes per dag zitten, elke keer suiker erin doen is een hele berg suiker aan het einde van de dag.

Stop dus met suiker in je koffie en thee, het zal even wennen zijn om dit te doen, maar geloof me het is het waard. Je moet het gewoon even zonder suiker te leren drinken maar dat gaan al snel wennen en zul je ook heel snel resultaat zien.

Kennis is macht.

Kennis is macht en macht is in dit geval de macht over je eigen lichaam.

Door een paar simpele afvallen tips kun jij ook een gezonder leven hebben, en is het een hele goede start naar afvallen toe. er zijn nog een heleboel meer van dit soort tips en ik zal vaak genoeg tips op deze website blijven plaatsen kijk maar eens naar de andere tips over buikspieroefeningen.

Naast deze afvallen tips raad ik je ook aan om eens goed naar je leefstijl en eet patroon te kijken, wellicht kun je zelf al door logisch na te denken slanker gaan leven, bedenk maar eens om alle ongezonde producten te gaan vervangen voor gezonde producten die je net zo lekker vind, denk je dat dat niet kan? Met de hoeveelheid producten en diversiteit in deze wereld is er ook voor een gezond maar lekker leven altijd een mooie oplossing dichtbij.

Wil je meer weten over gezonder leven en een gezond eetpatroon? dan raad ik jou dit populaire Ebook aan: Vet Verbrand Geheimen, het helpt jou gezonder te leven met tips, en info over hoe je dit het beste kan doen.

Klik hier voor meer informatie.

Deel je ervaringen, tips en kennis en vragen met ons hier onder op de pagina.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.