afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet, kan dat?

Naast alle manieren en methodes om af te vallen, kun je uiteraard afvallen zonder dieet, ook dit is weer een afvallen methode, maar hoe kun je afvallen zonder dieet?

Ik kan je sowieso al verklappen dat je kunt afvallen zonder dieet, om dat te kunnen begrijpen ga ik je eerst uitleggen wat een dieet precies is.

Wat is een dieet?

Het is eigenlijk heel simpel, een dieet is namelijk je voeding die aan een specifieke leef regel moet voldoen. Een samenstelling van voedingsmiddelen, die zo zijn samengesteld of aangepast om een bepaald doel te behalen. Hier kunnen meerdere redenen voor zijn, je kunt op dieet moeten omdat je wilt afvallen, maar ook medische redenen wordt een dieet vaak toegewezen. Een dieet is dus per definitie niet slecht alleen worden een dieet vaak verward met de vele en vaak slechte dieet producten die je overal kunt kopen.

Het woord dieet is dan ook afgeleid van het Griekse woord “diatia” wat niets meer betekend dan “leefregel”

Er zijn dan ook vele verschillende vormen van diëten om er een paar te noemen.

  • Energiebeperkt dieet. Dit dieet heeft als doel het verliezen van lichaams-gewicht en wordt vooral voorgeschreven aan mensen met over gewicht.
  • Energieverrijkt dieet. Dit dieet wordt meestal toegepast bij mensen die in een slechte voedingstoestand verkeren, bijvoorbeeld na een grote operatie of erge ziekte, denk ook aan anorexia of ondervoeding.
  • Diabetes mellitus-dieet. Een dieet speciaal voor mensen met suikerziekte.
  • Voedingsvezelverrijkt dieet. Dit dieet wordt vooral voorgeschreven bij mensen met darmklachten, obstipatie . Het is dan ook bedoeld om een betere stoelgang te krijgen.
  • Eiwitverrijkt dieet. Dit dieet wordt vooral gegeven aan mensen die herstellend zijn van ziektes, ernstige verbranding of weefsel beschadigingen hebben.
  • Eiwitbeperkt dieet. Dit wordt vaak voorgeschreven bij mensen met bepaalde nierziektes.
  • Glutenvrij dieet. Speciaal voor mensen die allergisch zijn voor gluten.

Zo zie je dat er heel veel verschillende dieten zijn, en er zijn er nog veel meer, maar je ziet vooral dat een dieet niet altijd te maken heeft met afvallen en gewicht kwijtraken.

Afvallen zonder dieet.

Als we het nu gaan hebben over een dieet dat speciaal bedoelt is om te afvallen, dan is dat vaak bedoel voor een bepaalde periode, nou je hoort het al, als je wilt afvallen dan wil je dat je gewichtsverlies permanent blijft toch? Nou dan is een dieet dus eigenlijk al geen optie want zodra je stopt met het dieet treed het jojo effect in en kom je ook heel snel weer aan.

Gezond eten

Om te afvallen zonder dieet zul je bewust moeten zijn van je voeding en weten wat je eet, ook sporten en meer bewegen zijn oplossingen om te afvallen zonder dieet, waar het op neer komt is dus een gezonder leven.

Afslank pillen

Ik ga je uit je droom helpen, een magische pil bestaat gewoon niet. Er bestaat geen middel of medicijn waarmee je snel kunt afvallen en en ook de rest van je leven slank mee kunt blijven zonder er wat voor te hoeven doen. Dat bestaat gewoonweg niet.

Gezonder leven, en bewust zijn van het leven.

Wil je afvallen zonder dieet en zonder magische middelen, dan zul je toch echt zelf vanaf nu het roer in hand moeten gaan nemen en bewust worden van de voeding die je eet, van de beweging die je hebt. Er zijn tal van tips te vinden die je in het dagelijks leven kunnen helpen om al gezonder te gaan leven, download ons gratis E-boek voor een aantal van deze afvallen tips.

Wat ik zelf altijd adviseer om af te vallen is dat je bijvoorbeeld een dieet neemt als start en duwtje in de rug, neem er dan een die verantwoord is zoals het Koolhydraatarm dieet en gebruik zo,n dieet om bewust te worden van voeding, leer en doe kennis en informatie op over de voedingsmiddelen, wat is goed voor je en wat is slecht?  de kennis over welke voedingsmiddelen je lichaam nodig heeft dat is de grootste schat aan informatie die je kan hebben wanneer je wilt afvallen.

Een goed voedingspatroon in combinatie met voldoende beweging is echt de sleutel naar een gezond en fijn leven.

Lichaamsbeweging.

De gezonde voeding komt op de eerste plek wanneer je gezond en verantwoord wilt afvallen, maar daarnaast heeft je lichaam ook voldoende beweging nodig, ons lichaam is niet gemaakt om de hele dag stil te zitten maar juist om te bewegen. het is essentieel voor ons lichaam dat je genoeg beweegt die heeft invloed op een aantal belangrijke processen in je lichaam, denk aan het verwerken van energie. Je verbrandt een stuk minder calorieën als je niet genoeg beweegt, maar deze calorieën neem je wel tot je elke dag, dus hoe gezond je ook een je zult een gezond aantal calorieën tot je nemen en deze moeten door je lichaam ook verwerkt kunnen worden door voldoende beweging.

3 Afvallen tips.

Nu we dit allemaal weten heb ik 3 afvallen tips voor je om zonder dieet te kunnen afvallen en daarmee ook nog eens 5 kilo afvallen.

Afvallen tip 1 – Drink genoeg water.

De meeste mensen drinken te weinig water, we weten allemaal wel dat we meer water moeten drinken maar toch doen we het niet. Ik denk dat het toch altijd weer makkelijk gezegd dan gedaan is.

Zorg dat je elke dag 2,5 tot 3,5 liter water tot je neemt, dit om je vet verbranding goed te laten werken waarmee je dus heel gezond kunt afvallen. Een tip hier in is dat je bijvoorbeeld ,5 lier flesje je altijd bij je hebt en die elke keer bij vult met water zodra die leeg is.

Het is een kwestie van wennen, water zit inderdaad geen smaak aan zoals al die lekkere sapjes en frisdranken, maar geloof me die sapjes en frisdranken zijn de grootste boosdoeners. Leer water te drinken je zult het echt gaan waarderen het is namelijk wel lekker, het is puur natuur!

Afvallen tips 2 – Voldoende beweging.

Meer bewegen in combinatie met meer water drinken is nog beter, dit stimuleert het vet verbranden heel goed. Met meer bewegen hoeft niet meteen aan heel intensief sporten te worden gedacht. de meeste mensen denken vaak dat je met sporten ook goed kunt afvallen en dat je dan niet op je voeding hoeft te letten, dit is natuurlijk niet helemaal waar, want wanneer jij 1500 calorieën bent kwijt geraakt door te heel hard sporten op een dag maar dan wel een patatje een ijsje en nog een snack eet op die dag, dan heb je die calorieën meteen weer terug ook.

Het zal altijd een ideale combinatie moeten zijn van voldoende beweging en gezonde voeding.

Zorg dat je elke dag aan 30 minuten beweging doet, dit kan natuurlijk door te sporten maar ook door simpelere dingen zoals stevig door wandelen of een lekker stuk te gaan fietsen.

Afvallen tip 3 – Gezonde voeding.

En als laatste maar niet de minste, eigenlijk de belangrijkste tip van alle 3 zorg voor gezonde voeding, het liefst zo natuurlijk mogelijk, vergeet de kant en klaar maaltijden en de diepvries producten.

Er is zoveel voedsel te krijgen waarvan we niet weten wat erin zit en hoe het bereid is, dus zorg dat je weet wat je eet, kook zelf probeer dit zo natuurlijk mogelijk te doen met verse producten, wees bewust van je voeding.

Een aantal voorbeelden van goede en natuurlijk voeding zijn:
Vis, Natuurlijke oliën, noten, groente, zaden, vlees.

Ongezonde voorbeelden zijn:
Pasta, Pasta sauzen, bladerdeeg, afbakbroodjes, etc.

Tot slot.

Afvallen zonder dieet kan dus! Het is alleen belangrijk dat je weet wat je doet en wat je eet, je hebt je leven in eigen handen en alleen jij en iemand anders is daar verantwoordelijk voor klaag dus ook niet als je er niet zelf voor wilt vechten om een gezonder leven te leiden. Wij zijn er om je te helpen met advies, afvallen tips, coaching maar je zult het wel helemaal zelf moeten doen.

Wil je permanent afvallen en slank zijn, vergeet dan al die zogenaamde diëten die je in de supermarkt en bij de drogist kunt kopen, deze zijn enkel bedacht om geld te verdienen.

Ga voor kennis, zorg dat je weet wat bepaalde voedingstoffen doen met je lichaam en wat je lichaam nodig hebt, lees tips en gebruik ze in het dagelijks leven, doe bijvoorbeeld onze BMI test om precies te weten te komen hoeveel jij te zwaar bent en in welke categorie van overgewicht jij val ook kun je met onze BMI meter zien en hoeveel je zult moeten afvallen om een gezond BMI te krijgen. Je kunt hier je BMI berekenen. tevens vind je op deze pagina meer informatie over BMI.