Bietensap is supergezond en in tegenstelling tot wat velen zouden denken zeker niet vies om te drinken, je moet hooguit een beetje aan de smaak wennen. Het verbetert je uithoudingsvermogen en zorgt voor een verbeterde zuurstofopname in de cellen van het lichaam. De nitraten die we opnemen uit bietensap worden in de mond omgezet in nitrieten, die op hun beurt worden omgezet in stikstofmonoxide. Hierdoor verlaagt de bloeddruk en het zuurstofverbruik, waardoor je uithoudingsvermogen verlengd wordt.

Bietensap als sportvoeding

Het sap wordt veel gebruikt door (top) sporters en duursporters om hun sportprestaties te verbeteren. Wist je dat je door een kuur bietensap te nemen je sportprestaties tot maar liefst 16% kan verhogen? Dat is heel wat zonder dat je er extra voor moet trainen. Lees er hier meer over.

Bietensap voor algemene gezondheid

Zeker bij de iets oudere mens stimuleert het sap van de rode biet de bloedtoevoer naar de hersenen toe, wat ook buiten het sporten veel positieve effecten kan hebben. Het is een prima toevoeging aan een dieet en er wordt zelfs al onderzoek gedaan om dementie tegen te gaan met behulp van het sap.

Heb je een virus of infectie gehad? Of ben je ziek geweest? Dan is het zeker aan te raden bietensap te drinken. Het helpt je lichaam om de troep op te ruimen. Het geeft je net dat beetje extra wat je kan gebruiken na een ziekte. Het is goed voor darmen,lever en maag en kan je helpen om je lichaam te ontgiften.

Kortom, bietensap is niet enkel goed voor je sportprestaties maar ook voor je algemene gezondheid.

Bietensap zelf maken of kopen?

Bietensap kun je zelf maken. Met name als je het niet gebruikt om sportprestaties te verbeteren, maar om je lichaam te reinigen en gezond te houden en je zo nu en dan een glaasje zouden willen drinken is het mogelijk om het met behulp van een sapcentrifuge zelf te maken of online te kopen.

Maar als je bietensap wil gebruiken om je sportprestaties te verbeteren (maar ook voor niet sporters is het heel goed en makkelijk te gebruiken) dan zijn de concentraten het makkelijkst om te gebruiken.