broodwissel dieetEen heel makkelijk te volgen dieet is het Broodwissel Dieet, eigenlijk is het heel simpel: De ene dag eet je alleen maar brood zonder beleg en ook zonder boter, dus gewoon droog brood, en de andere dag eet je gewoon weer normaal.

Crashdieet?

Met dit zogeheten broodwissel dieet kun je in een relatief kort periode een flink aantal kilo’s kwijtraken en je overgewicht onder controle krijgen, wat wel belangrijk is om te weten is dat je net als bij alle andere vormen van diëten je dit beter niet langer dan 6 weken kunt volgen, dan zal je lichaam namelijk weer te weinig belangrijke voedingstoffen binnen krijgen.

Bij het broodwissel dieet is het wel aanbevolen om elke dag 2 liter water te drinken, eventueel mag je ook andere dranken drinken, zo lang ze maar geen of bijna geen calorieën leveren. Zoals thee en koffie zonder suiker en melk uiteraard.

Wat wel en wat niet bij het Broodwissel dieet?

Op elke andere dag mag je dus gewoon normaal eten en is het wel verstandig om voor voldoende fruit en groente te zorgen en tot je nemen. Het is ook belangrijk om voldoende zuivel en brood te eten. Snoep, chips, frisdranken en alcohol mogen maar ik zou dit erg beperkt houden.

Onderzoek en studie hebben laten blijken dat dit dieet voor genoeg vitamine B en ijzer zorgt. Het aantal calcium en Vitamine A is ongeveer twee derde van wat er normaal gesproken wordt aanbevolen, het lichaam heeft gelukkig veel van deze voedingstoffen in de reserve voorraad en daarom zijn er geen grote problemen te verwachten op korte termijn mocht je dit dieet gaan volgen.

Het kan niet gezegd worden of het broodwissel dieet ook op een langere termijn problemen oplevert in de vorm van te weinig voedingstoffen, daarom wordt ook bij dit dieet aanbevolen om het niet langer dan 6 weken te volgen.

Tot slot is het belangrijk dat je op de dagen dat je normaal mag eten ook gewoon verantwoord eet, eet niet te veel extra’s en denk gewoon goed na.

Graag willen we jouw Broodwissel dieet ervaringen weten, reageer daarom hieronder op de pagina. Ook kun je er vragen kwijt en zal ik ze zo snel mogelijk proberen te beantwoorden.