Dus je heb met jezelf een deal gesloten je gaat afvallen, dat ga je doen door middel van een dieet en gezonder te eten maar je weet dat je ook meer zult moeten gaan bewegen en sporten, zeker wanneer je ook dat buikvet wilt kwijtraken en rondom je bik afvallen wilt. Dit is een goed stap in de goede richting en nu ben je opzoek naar fitness oefeningen en wellicht een fitness schema.

Een goede oefening om mee te beginnen en wat je heel makkelijk thuis kunt doen zijn buikspieroefeningen, je hebt er namelijk niet veel ruimte voor nodig en het kost je hoogstens een paar minuten per dag om met je buikspieren trainen te beginnen.

Je kan uiteraard meteen heel veel gaan sporten en aan krachttraining denken maar het gaat je meer om het afvallen en met name ook je buikvet weg te krijgen en een strakke buik over te houden, dit kan heel goed met buikspieroefeningen.

Buikspieroefeningen – Hoe begin je?

Tref je voorbereidingen, zorg voor een plek waar je genoeg bewegingsruimte hebt, en een vlakke ondergrond. Zorg voor iets van een matje waar je de buikspieroefeningen op kan doen, zodat je rug niet zo,n pijn gaat doen wanneer je op een harde ondervloer ligt. Je kunt deze matjes kopen bij de sport speciaalzaak.

Buikspieroefeningen – Opwarmen.

Je bent er dus klaar voor? je draag geen te strakke kleding en je hebt niet net gegeten en een volle buik. Dan is het een goed moment om te beginnen. Bij elke sport oefening is het belangrijk dat je lichaam een beetje is opgewarmd anders kan je jezelf blesseren en dat is niet wat we zoeken, ga dus even 10 minuten fietsen heb je geen fiets ga dan huppelen dat kan gewoon op een plek, zolang je maar bezig gaat met een oefening die niet meteen te intensief is maar puur om je lichaam op te warmen.

Buikspieroefeningen.

Nu je lichaam goed is opgewarmd kun je de buikspieroefeningen gaan doen, er zijn een aantal verschillende varianten zoals Crunches, Sit-ups, Knee raises, Pulse-ups, wij gaan jou echter de Crunches variant uitleggen.

  1. Ga op je rug liggen en houd je knieën gebogenbuikspieroefeningen
  2. Leg je vingertoppen tegen je slapen en spreid je ellebogen
  3. Kom omhoog met je hoofd en borst, maar houd je onderrug en je middel op de grond
  4. Span bij het omhoogkomen je buikspieren aan en hou dit een paar seconden vast
  5. Kom rustig weer terug in de beginpositie

Deze beweging doe je twaalf keer: dat is een setje. Daarna neem je even de tijd om bij te komen. Als je de set drie keer herhaalt ben je klaar voor vandaag! Probeer alle spiergroepen te trainen. Op het internet kun je verschillende duidelijke instructie video’s vinden, zoek maar eens en probeer het maar eens uit.

Wat ook een goed fitness programma is is de Strakkebuikspieren Kettlebell Workout, deze heb je voor zowel mannen als vrouwen en kun je hier vinden.

Strakkebuikspieren Kettlebell Workout Vrouwen

Strakkebuikspieren Kettlebell Workout Mannen

De Kettlebell Workout is het meest succesvolle thuis fitness programma in Nederland.

Ervaringen.

Heb jij goede buikspieroefeningen tips of een ervaring die je wilt delen? Dat kan onder aan deze pagina in het commentaar gedeelte.