De lente begint en de zomer komt er aan, dat betekend dat de meeste mensen maar een ding willen en dat is slank de zomer in. Afvallen voor de zomer is een bekend fenomeen en een logische gedachte, we willen er nou eenmaal weer mooi slank uitzien met onze schaars geklede lichamen.

De meeste mensen die last hebben van overgewicht merken dat meestal het eerst wanneer de omvang van de buik begint te toe te nemen, het bekende buikvet is dan ook voor velen het grootste probleem en daarmee meteen de vraag hoe kun je buikvet kwijtraken?

Buikvet kwijtraken

Buikvet kwijtraken doe je niet veel anders dan al je vet verbranden, gewoon afvallen dus, de meeste mensen willen dan het liefst snel afvallen en snel buikvet kwijtraken, is dit de manier om dit te bereiken? Als je last van buikvet hebt dan heb je over het algemeen gewoon last van overgewicht en zul je dus aan je overgewicht wat moeten gaan doen.

Daarnaast is is buikvet natuurlijk ook lelijk en verhoogt het de kans op allerlei ziektes zoals hart en vaat ziektes, diabetes. Omdat je buikvet kwijtraken best lastig kan zijn en enig doorzetting vermogen vereist ga ik je in dit artikel een beetje op weg helpen met een aantal handige afvallen tips en afvallen informatie.

Buikvet verbranden

Je buikvet verbranden kan op verschillende manieren, zo kun je afvallen door te sporten, met een dieet, door gezonder te gaan eten, je kan zelfs afvallen zonder dieet en ook zonder te sporten, hoe je ook wilt afvallen het ligt puur aan hoe jij wilt afvallen wat je daar dan weer voor moet doen. De meest verantwoorde manier van afvallen is door gezonder te gaan eten en meer te bewegen.

Afvallen met hardlopen

Afvallen met hardlopen is misschien de meest voorkomende manier van afvallen en je buikvet kwijtraken, vrij logisch omdat je niet een moeilijk en streng dieet hoeft te volgen, het is niet duur, en van sporten en in dit geval afvallen met hardlopen zul je ook nog meer ontspannen door het leven gaan, je krijgt er energie van waardoor je meer zin hebt om dingen te ondernemen zoals bijvoorbeeld gezonder te gaan eten. Wat bij afvallen met hardlopen wel een vereiste is die je zelf moet hebben is discipline een doorzetting vermogen, je moet jezelf er toe zetten om elke week 2 a 3 keer te gaan hardlopen, dit is voor veel mensen moeilijk en soms niet mogelijk door drukte en of andere redenen waarom je niet zou kunnen afvallen met hardlopen.

Afvallen met een dieet

Dit is de 2e optie na het afvallen met hardlopen om buikvet kwijtraken, een dieet is een hele goede oplossing om snel resultaat te boeken, snel afvallen, ideaal voor wanneer je even die paar kilo kwijt wilt voor je vakantie of je trouwjurk, echter komt er bij de meeste diëten vaak het Jojo-effect bij kijken, een dieet is vaak gebaseerd op in een zo,n kort mogelijke tijd heel snel afvallen en daarbij niet te denken aan hoe je permanent slank kunt blijven. Wanneer je een dieet volgt en daarna niet iets veranderd aan je leef gewoonte zul je heel snel weer op je oude gewicht zitten, ik adviseer dan meestal ook om een dieet alleen als steuntje in de rug te gebruiken wanneer je buikvet kwijtraken wilt.

Afvallen zonder dieet

Er zijn veel verschillende manieren voor buikvet kwijtraken en voor iedereen is er wel een weg in het afvallen te vinden, ik krijg vaak van mensen de vraag “Kan ik afvallen zonder dieet” Het is eigenlijk een beetje een naïeve vraag aangezien je toch kunt sporten? dat is ook een vorm van afvallen zonder dieet, maar eigenlijk bedoelen ze dan kan ik afvallen zonder dieet en afvallen zonder sporten? Dan is mijn antwoord wederom ja dat kan, je kunt namelijk gezond eten en op je voedsel letten. Maar wat ze eigenlijk bedoelen is bestaat er niet een wondermiddel waarmee je kunt afvallen in de vorm van een pilletje? Dan zeg ik meteen oh ja wel hoor ik heb een magische toverspreuk wacht even laat ik even m’n toverstaf pakken, moment….. Haha nee natuurlijk bestaat er geen pilletje waar je in eens 5 kilo mee kunt kwijtraken.

Makkelijk afvallen

Ik ga je uit de droom helpen, afvallen is nooit makkelijk, buikvet kwijtraken is nooit makkelijk, buikvet kwijtraken begint bij jezelf en eindigt bij jezelf. Het enigste wat ik of andere voor je kunnen doen je je mentaal coachen, je voorzien van tips en advies, een heleboel informatie waarmee buikvet kwijtraken zeker wel makkelijker wordt. Maar nogmaals je moet het zelf doen, en afhankelijk van je wensen en de manier waarop jij wilt buikvet kwijtraken wilt kan het snel gaan of langzaam, maar afvallen kost altijd, tijd, moeite en geld.

Dit is niet erg, en daar hoef je ook niet gedemotiveerd door te raken, want vergeet niet waar het probleem van je overgewicht is begonnen, precies bij jezelf. Wat ook nodig is bij buikvet kwijtraken en afvallen is een beetje positiviteit, als je er negatief in staat zul je nooit afvallen want dan is het allemaal te moeilijk, ik zeg daarom kop op, ga er voor! Er zijn moeilijkere dingen in de wereld dan buikvet kwijtraken, en je zult merken dat wanneer je eenmaal de kilo’s aan het kwijtraken bent dat je meer en meer gemotiveerd raakt.

Verantwoord afvallen

Je gaat ervoor en je gaat buikvet kwijtraken doe dit dan wel goed en verstandig, verantwoord afvallen doe je door nooit te lang een dieet te volgen, niet door te weinig te eten, en of te veel te sporten, geen excessen dit gaat alleen maar averechts werken. Doe het dus op een verantwoorde manier, wees bewust van je lichaam en waar je mee bezig bent, als je bijvoorbeeld heel veel en hard gaat sporten dan zul je daar ook een speciaal voedings schema bij nodig hebben, omdat je lichaam meer voedinstoffen gaat vragen, in dit geval kan een sport coach of een dietiste raadplegen goed van pas komen, wil je ene dieet volgen doe dit dan niet langer dan geadviseerd wordt, doe je dit wel dan kun je je lichaam schade toebrengen, dit kan gebeuren doordat je met een dieet vaak bepaalde voedingsstoffen uitsluit, denk aan een koolhydraatarm dieet of een eiwitdieet waarbij je je juist meer eiwitten gaan eten en minder koolhydraten, dit terwijl je lichaam wel koolhydraten nodig heeft.

Dit kun je even doen, door een koolhydraatarm dieet te volgen gaat je lichaam de vet / energie reserves die opgeslagen zijn eerst verbranden met andere woorden je zult je buikvet kwijtraken, doe je dit te lang dan is er op een bepaald moment niets meer om te verbranden in je lichaam en ga je schade oplopen, je lichaam gaat hoe dan ook ergens energie vandaan proberen te halen, volg je me nog?

Hoe je ook je buikvet kwijtraken wilt, doe dit op een bewuste manier.

Afvallen lukt niet

Ik kan me haast niet voorstellen dat afvallen niet lukt, als dat echt het geval is dan kan ik wel concluderen dat je iets fout doet, dit probleem kan overal in zitten, in bijvoorbeeld gebrek aan motivatie en doorzetting vermogen, laksheid, geen geduld en te snel resultaten willen zien, dit in combinatie met een dieet dat niet bij je past. Op deze manier kan ik me voorstellen dat je denkt afvallen lukt niet.

In dit geval zou ik je willen adviseren zoek eens een dieet dat echt bij je past, je kunt een dietiste raadplegen of de huisarts maar je kunt ook onze dieet test doen, daarmee kun je door het beantwoorden van een paar simpele vragen er achter komen wel dieet het beste bij jou past, vervolgens kun je dan het bewuste dieet gaan volgen en het buikvet kwijtraken is begonnen. Ik leg het heel simpel uit maar inprincipe is dat het ook, je hebt enkel wel doorzetting nodig, geef niet na 2 of 3 dagen op omdat je nog geen 5 kilo afgevallen bent.

Ziekenhuis dieet

Zoals ik al eerder zei is het afhankelijk van verschillende factoren, neem bijvoorbeeld het ziekenhuis dieet, dat is nou een dieet waarmee je in een week 5 kilo kunt kwijtraken, dit geld voor iedereen, echter is dit dieet wel zo streng dat je echt honger gaat lijden en wanneer je je hier niet in kunt beheersen en toch stiekem tussen door een snack of iets dergelijks neemt dan werkt het niet. En jij denkt dan het dieet werkt niet. Dit is niet het geval ik heb het Ziekenhuis dieet zelf geprobeerd en ik kan uit ervaring spreken dat het echt werkt.

Calorieën verbranden

Dit is waar het op neer komt bij buikvet kwijtraken, je zult calorieën moeten verbranden, de gezegde “elk pondje gaat door het mondje” ken je vast wel? Helemaal waar, elke calorie die je binnen krijgt moet er ook weer uit, uiteraard heeft je lichaam om elke dag normaal te kunnen functioneren een aantal calorieën nodig voor vrouwen ligt dit gemiddeld op zo,n 2000 calorieën per dag en bij mannen 2500 calorieën per dag. Wanneer je meer beweegt en meer sport dan heb je dus meer calorieën nodig, maar als je deze leidraad volgt zul je niet afvallen en niet aankomen.

Ook hiervoor zijn weer veel theorieën te vinden maar wanneer je buikvet kwijtraken wilt en gewicht wilt verliezen dan zul je dus iets meer calorieën moeten gaan verbranden dan dat je binnen krijgt dit puur bij overgewicht natuurlijk om je reserve vet verbranden. Ben je eenmaal op gewicht zorg dan voor een optimale balans in de calorieën die je binnen krijgt en die je verbrand, gebruik regelmatig de weegschaal om dit te controleren, en wanneer je aankomt probeer dan de balans hierin te vinden.

Sporten en afvallen

Ik heb het al eerder verteld in dit artikel en ik ga het weer zeggen wil je buikvet kwijtraken ga dan sporten en afvallen, dit is pas verantwoord afvallen, let daarbij op je voeding en probeer gezond eten te bereiden leef gezonder en slanker. Ga afvallen met hardlopen, ga naar de sportschool, zoek een yoga club op of stap op de fiets, er is altijd wel iets te vinden dat je aanspreekt en waar je ook je plezier in kunt vinden. Ik ga niet weer alle voordelen opnoemen van sporten, maar het is bewezen door onderzoek dat mensen die recreatief sporten denk daarbij aan hardlopen dat deze mensen langer leven dan mensen die niet hardlopen en zelfs langer leven dan mensen die te veel hardlopen.

Afvallen tips

Om dit artikel boordevol motivatie en informatie af te sluiten heb ik nog een paar afvallen tips voor je, vergeet niet dat je ook ons gratis 50 afvallen ebook kunt downloaden.

1. Voedselproducten met veel calorieën, vermijd ze.

We hadden het er net nog over, probeer calorie rijke producten zoals chips, snacks, junkfood, koekjes en snoep te laten liggen, loop er gewoon snel voorbij in de supermarkt, koop ze niet zodat je ze thuis ook niet in de kast hebt liggen.

2. Eet meer groenteen fruit.

Deze klinkt logisch maar veel mensen doen het toch niet, daarom zet ik hem er ook gewoon weer tussen, van groente en fruit kun je nooit genoeg eten 😉 boordevol gezonde suikers, vitaminen en mineralen.

3. Drink koffie en thee zonder suiker.

Wat dacht je van de koffie met melk en suiker, of nog erger, de cappuccino’s en cafe machiatio’s dit zijn pas dik makers. Ik dronk vroeger ook altijd koffie met melk en suiker, ik heb mezelf aangeleerd om koffie en thee zonder suiker en melk te drinken, nu vindt ik het lekker en moet ik er niet aan denken om weer suiker in m,n koffie te doen. Zo leer je de echte smaak van koffie te waarderen.

4. Eet thuis.

Als je vaak uit eten gaat dan eet je vaak ook wat meer, plus je wordt verleid door lekkere gerechten die niet altijd even slank zijn. 😉 Door thuis te koken heb je zelf in de hand hoeveel je eet en wat je kookt.

5. Ontbijt met vezels.

Eet wat vaker, muesli of havermoutpap (Brinta) dit is gezond calorie arm en je hebt langer een vol gevoel waardoor je niet zo snel naar tussendoortjes zult grijpen.

6. Eet noten in plaats van snacks.

Een tussendoortje zoals een snack als een koekje of een zakje chips is makkelijk en snel om te eten, je komt aan je trekken maar wel heel ongezond, deze snacks zitten vol met slechte suikers, probeer dit eens te vervangen met noten, noten kun je ook snel eten maar wel zonder suikers en er zitten alleen gezonde vetten in.

7. Vermijd teveel stress.

Teveel stress komt de stof Cortisol vrij en dit zorgt ervoor dat vetten makkelijker opgeslagen kunnen worden in je lichaam, daarnaast gaan veel mensen door stress ook meer eten. Teveel stress is nooit goed, doe daarom wat meer aan ontspanning, ga sporten of probeer yoga.

8. Slaap genoeg.

Zorg dat je minimal 8 uur per dag slaapt, te weinig slaap zorgt er namelijk voor dat je meer trek in eten krijgt, dit klinkt grappig maar het is echt zo!

9. Beweeg meer.

Daar heb je me weer, deze is erg belangrijk dus zet ik hem er ook weer tussen, pak wat vaker de fiets en neem wat vaker de trap in plaats van de lift, 30 minuten per dag aan beweging wordt sterk geadviseerd, dus het liefst zeg ik ga sporten maar ik kan me goed voorstellen dat dit niet altijd in iemands leven past of je dit misschien door omstandigheden niet kunt. Wat iedereen wel kan is wat vaker gaan wandelen of fietsen, daarnaast is dit een hele goede vorm van ontspanning!

buikvet kwijtrakenWil je weten hoe je snel en makkelijk gezond kunt leven, naast mijn tips in je dagelijkse praktijk te brengen kun je met dit Simpele gezond boek op een verantwoorde manier snel 5 kilo afvallen, met de handige afvallen tips in dit boek zul je merken dat je niet allen snel buikvet kwijtraken zult maar dat je ook meer energie en motivatie krijgt om gezonder te leven.