We weten allemaal dat overgewicht erg ongezond is voor je, echter begint het ongezonde al veel eerder, eerder voordat je echt praat over een te groot overgewicht, het begint namelijk al met dat buikje. Dus zelfs als je nog denkt dat je helemaal in vorm bent of niet te zwaar bent kan je dat buikje al hebben. En dat is het begin van het echte overgewicht, dus laten we snel beginnen met buikvet verbranden.

Buikvet dus, hoe kom je er vanaf en hoe kan je het beste buikvet verbranden?

Je lichaam slaat verschillende vetten op 2 manieren op, het vet gaat als eerst op plekken zitten zoals onder de huid van je heupen, dijbenen, de billen en je buik. Dit resulteert in het vet dat je direct ziet. Hoe meer hoe dikker je uiteindelijk dus zult zijn. Dan is er nog de andere manier hoe je lichaam het vet opslaat, dit gebeurd dieper in je lichaam, rondom je longen, je hart, je maag en je lever. Dit noemen ze ook wel orgaan vet of visceraal vet, dit zie en voel je dus niet, maar is wel schadelijk en erg ongezond om te hebben.

koolhydraatarm dieetNu zal je wel denken wat heeft dat buikvet verbranden op je buikje er dan mee te maken? Je buikvet geeft dus aan en is een van de eerste signalen die aangeeft dat er dieper in je lichaam rondom je organen ook vet is opgeslagen. Het is de hoogste tijd dat je buikvet gaat kwijtraken want hiermee verminder je ook het vet rondom je organen.

Het orgaan vet heeft eigenlijk ook een doel, het functioneert namelijk als een soort van stootkussen en beschermt zo je tere organen, het is dus helemaal niet erg wanneer je daar een beetje van hebt, het wordt ongezond als je daar teveel van hebt. Het probleem zit hem vooral in het feit dat dit visceraal orgaan vet verschillende stofjes aanmaakt, zoals: Hormonen, vetzuren, eiwitten enz. Als je teveel orgaan vet hebt dan worden er ook teveel van dit soort stoffen aangemaakt die je een verhoogt risico op cholesterol een hoge bloeddruk geven, ook verhoogt het de kans op kanker, hart en vaat ziektes.

Door teveel van dit orgaan vet gaan je organen zelf ook minder goed hun best doen en dus minder goed werken, denk daarbij aan je lever, die heeft een schoonmaak functie, die ontgift je lichaam en helpt vetten te verteren, je lever werkt dus ook minder goed als je teveel orgaan vet in je lichaam hebt.

Als je zichtbaar te dik bent dan kun je er dus vanuit gaan dat je ook te veel onzichtbaar vet in je lichaam hebt, omdat de ruimte direct onder het huid oppervlak op is gaat de vet zich dieper in je lichaam opslaan, en dus rondom je organen. Zelfs als je slank bent kan het zomaar zijn dat je teveel van deze orgaan vetten in je lichaam hebt, er is namelijk uit een brits onderzoek gebleken dat 40% van de mensen die niet dik zijn en overgewicht hebben ook last hebben van teveel orgaan vet. Hoe dat kan? daar zijn ze nog niet helemaal zeker van, de een zegt dat het genetisch bepaald is en de andere zegt dat het simpel weg gewoon komt door te weinig beweging.

Als je wilt weten of dit het geval is bij jou dan kan je door middel van een echografie CT of MRI scan er achter komen of je teveel orgaan vet in je lichaam hebt. Echter is er een goedkopere en snellere manier om hier achter te komen, neem een meetlint en meet je buikomvang.

buikvet verbrandenAls je een vrouw bent dan geld de regel dat je een verhoogt risico op orgaan vet hebt wanneer je buikomvang / taille omvang meer dan 80 centimeter is/ Ben je een man dan zou dit niet meer dan 94 centimeter mogen zijn.

Er is dan misschien nog niet bewezen wat dan de echte oorzaak van buikvet kan zijn. Het is wel duidelijk hoe je buikvet verbranden kunt, de oplossing hoe je buikvet verliezen kunt is  meer bewegen, nog een beetje meer bewegen en tenslotte nog meer bewegen. Uit een ander Engels onderzoek is weer gebleken dat mensen die slank blijven door gezond te eten vaker last hebben van orgaan vet dan mensen die genoeg bewegen.

Wat kun je doen zodat je je buikvet verbranden kunt?

1. Sporten.

Ga afvallen door sporten, maar echt sporten, intensief en actief bewegen dus, wanneer je gaat sporten wordt het orgaan vet als eerst verbrand door je lichaam. ga dus hardlopen, goed stevig wandelen mag ook, ga naar de sportschool, pak de fiets wat vaker. Doe wat je doet maar beweeg meer! Minimaal 45 minuten per dag tot een uur intensief bewegen is aangeraden.

2. Gezond eten.

Gezond eten is een van de eerste stappen richting dat slanke lichaam zonder dat buikvet, we noemden net als beweeg meer, dit gaat niet zonder gezond eten uiteraard. Ga je afvallen door minder te eten en gezonder te eten dan zal je buikje wel verdwijnen, neem een kijkje op onze website voor meer informatie over verschillende diëten en de manieren van afvallen.

3. Slapen.

buikvet verbrandenSlaap genoeg. Er is gebleken dat personen die genoeg slapen gemiddeld zo,n 7 uur per dag, veel minder orgaan vet hebben dan mensen die minder of veel langer slapen. ook slapen helt bij het buikvet verbranden.

3. Stress

Dan is er nog een andere factor die we allemaal wel kennen: Stress, stress zorgt ervoor dat je lichaam meer cortisol aanmaakt wat weer zorgt voor meer opslag van orgaan vet. Het advies luidt dus: ontstress, mediteer, neem wat yoga lessen, of sporten helpt uiteraard ook om je geest leeg te maken.

Mocht je na het lezen van dit artikel willen gaan werken aan dat buikje van je en dat buikvet verbranden, dan is het misschien ene goed idee om hier eens te kijken, dit is een trainings pakket dat je kan helpen om dat buikvet snel kwijt te raken, een een strak sixpack te kweken. Klik hier voor meer info over dit product en of om het te bestellen.