candidaWanneer je Candida dieet intypt op een van de zoekmachines op het internet dan zul je merken dat er een heleboel informatie te vinden is over dit Candida dieet, maar wat houdt het dieet nu precies is en wat is het?

Schimmelinfectie

Het Candida dieet heeft als doel de Candida Albicans uit je lichaam te krijgen door je immuunsysteem hier voor te versterken. Wat zijn Candida Albicans? In principe is het een schimmelinfectie zowel als bij de man als bij de vrouw. Deze schimmelinfectie is een gistachtige schimmel die de mens al van nature in zijn lichaam heeft en in evenwicht blijft door de juiste omstandigheden, zodra deze omstandig heden veranderen veranderd deze gist in een schimmel en kun je dus spreken van Candida.

Dus nu gaan we een dieet volgen om deze Candida infectie schimmel uit je lichaam te verbannen, dit lijkt simpel en in principe is het dat ook. Echter een dieet is een dieet en niet elk dieet is voor iedereen geschikt. Dit Candida dieet is meer dan alleen maar een gezonder voedingspatroon aanmeten.

Het Candida dieet 3 Stappenplan.

Het dieet bestaat uit meer dan 30 recepten waaruit je elke dag kunt kiezen zodat er genoeg variatie en diversiteit in je voeding zit. Het is een 3 stappenplan waarmee je de Candida gist uit je lichaam gaat verbannen.

Stap 1. Detoxen.
Stap 2. Eliminatie van de gist.
Stap 3. Onderhoudsfase.

Stap 1.

We beginnen met stap 1, in deze eerste fase van het dieet ga je je lichaam ontgiften, dit is waarschijnlijk ook meteen het moeilijkste candidagedeelte maar het is erg belangrijk bij dit dieet dat je meteen met de grote veranderingen in je lichaam begint. We gaan in dit Detox onderdeel van 2 gedeeltes uit, we beginnen met het weghalen van de prikkels die ervoor kunnen zorgen dat Candida tevoorschijn komt in je lichaam. Dit zijn best wel wat prikkels en het is belangrijk dat je weet welke prikkels dit zijn en hoe je ze kunt herkennen. Voor hulp bij deze fase is wellicht dit Candida weg coaching programma een goede start.

Het 2e gedeelte van deze eerste Detox Fase is een strikt dieet, met dit dieet ga je je voedingspatroon helemaal veranderen. Dit dieet duurt twee tot drie weken. Uiteindelijk zul je gewoon wel weer dingen kunnen eten die je lekker vind maar tijdens dit dieet is het heel belangrijk dat je het strikt volgt.

Stap 2.

Nu gaan we de schimmelinfectie verwijderen, deze fase duurt wat langer dan de de eerste fase waarin je je lichaam hebt ontgift en schoongemaakt, de 2e fase bestaat ook weer uit 2 delen en duurt ongeveer 4 weken. We gaan nu de Candida gist direct uit je lichaam verbannen.

In het eerste gedeelte gaan we een paar voedingsmiddelen terug halen naar je dagelijkse voeding, je mag weer wat meer verschillende dingen eten en soms zelfs wat lekkers tussendoor, maar allemaal wel met mate uiteraard, drink veel water zo,n 2 liter water per dag.

In het 2 gedeelte van dit elimineer plan van de gist gaan we voeding tot ons nemen waarmee je Candida kunt doden, Candida heeft een aantal vijanden en die kun je vinden in de vorm van kruiden, zaadjes, olie, of supplementen. Zie hier een lijst met ingrediënten waar je uit kunt kiezen, die je gaan helpen Candida schimmel te doden.

  • Knoflookknoflook
  • Aloë Vera
  • Kruidnagel
  • Oregano olie
  • Olijfblad extract
  • Zwarte notelaar
  • Golden seal
  • Grapefruit zaad

Stap 3.

Nu zijn we dan aangekomen bij de 3e stap, de onderhoudsfase.
We gaan gewoon verder zoals we bezig waren in stap 2.2 waarin we bezig waren met het doden van de Candida door het gebruiken van haar natuurlijk vijanden, wel wordt het wat makkelijker omdat we langzaam aan weer wat meer voedingsmiddelen in kleine porties aan het dagelijks patroon gaan toevoegen.

Deze laatste fase duurt ook langer dan de eerste 2 stappen, het is heel belangrijk dat we in deze fase ervoor zorgen dat de Candida schimmelinfectie niet meer terug kan komen. Voedingsmiddelen die erg goed zijn en voorkomen dat Candida terug komt zijn: Karnemelk en Yoghurt.

Voor een heel uitgebreide uitleg en het stappenplan van dit Candida dieet kun je het Candida weg totaal programma gaan volgen, klik daarvoor hier.

De voor en nadelen

Het Candida dieet is een vrij ingewikkeld dieet en dus niet voor iedereen weggelegd, je zult veel moeten opofferen om dit dieet te volgen, het is een erg streng dieet en als je niet precies doet wat er van je gevraagd wordt dan werkt het niet. Zo mag je bijvoorbeeld in de eerste weken echt geen snoep, koek, chips, chocola enz. eten.

Het voordeel is dat je je goed gaat voelen, veel minder stress, meer energie en blijheid voor jou maar ook voor de mensen o je heen, het nadeel is dan weer dat je dit pas gaat merken na een langere tijd. Volhouden dus!

Het Candida dieet is een dieet voor een langere tijd, een schimmelinfectie uit je lichaam krijgen is niet in een paar dagen te doen, je zult dus toegewijd aan de slag moeten met jezelf, de belangrijkste taak is om je immuunsysteem te versterken zodat Candida geen kans van slagen heeft. Het is erg raadzaam om dit dieet te volgen door middel van een programma dat je duidelijk uitlegt hoe en wat en je er door heen sleept. ook is dit programma beschikbaar met coaching, wellicht ook aan te raden aangezien het een vrij lang en complex dieet is.Ja ik wil het Candida weg totaal programma volgen!

Candida Test

We hebben sinds kort een Candida test samengesteld, door het beantwoorden avn een paar simple vragen kun jij er ook achter komen of je een verhoogde kans op Candida hebt. Doe nu de test.

Ervaringen.
Heb jij al ervaring met de Candida schimmelinfectie en wil je het met ons en de gebruikers van deze site delen? dat stellen wij graag op prijs. Gebruik hier voor of voor vragen het feedback hokje onderaan de pagina.