Dr Frank DieetDan heb je ook nog het Dr Frank Dieet, een dieet dat is gefocust op het eten van voedsel met veel eiwitten erin, door dit dieet krijg je al snel een verzadigd en vol gevoel waardoor je dus minder gaat eten, ook voor dit dieet geld dat een te lange periode dit volgen niet goed voor je zal zijn omdat je lichaam dan de nodige voedingsstoffen gaat missen zoals fruit en vezels.Volgens het Dr Frank dieet geeft eiwitrijk voedsel sneller een vol en verzadigd gevoel, dit is helemaal correct.

Wanneer je afvalt verliest je lichaam spiermassa en vet, maar een dieet waarin je veel eiwitrijk voedsel eet zorgt juist dat je veel meer spiermassa blijft houden.

Eiwit Dieet

Ook is een dieet zoals het Dr Frank Dieet met veel eiwitten een dieet waarmee je snel en op kort termijn goed kan afvallen, de afspraak die je maakt met je lichaam is dan wel dat je in deze periode ook veel minder calorieën tot je zult nemen, zo’n 1000 calorieën per dag minder, op deze manier kan je ongeveer zo’n een kilo per week afvallen.

De meeste mensen hebben geen moeite met gewicht kwijtraken en afvallen, waar de meeste mensen dan wel weer moeite mee hebben is om op het juist gewicht te blijven, het is dus belangrijk om na het dieet voldoende te bewegen en op je voeding letten anders zit het er zo weer aan.

Dr Frank Van Berkum is zo,n beetje een van de bekendste artsen in Nederland. Met zijn boek Gezond slank met Dr Frank bereikt hij al heel veel mensen en duizenden mensen die met zijn dieet gewicht kwijtraken. Dr Frank noemt zijn methode leuk, lekker en langdurig.

Hoe werkt het Dr Frank Dieet?

Het Dr Frank Dieet is gebaseerd op het eten van een en dezelfde hoeveelheid eiwitten, wanneer je dit op deze manier doet verbrand je dus je vet zonder dat je lichaam je spieren aantast. De spieren gebruiken veel energie dus dit is erg belangrijk. De eiwitten zorgen ervoor dat je een vol gevoel krijgt, en stop je dus eerder met eten en heb je geen trek in al die lekkere extra’s.

dr frank dieetWat je precies moet doen is, veel eiwitten eten beperkte koolhydraten, producten zoals brood, pasta, rijst en fruit zijn niet toegestaan en zul je ook bijna niet vinden in de gemaakte dag menu’s van het Dr Frank dieet. Van Dr Frank mag je met de menu’s die speciaal zijn gemaakt wel afwisselen onderling, dit is alleen maar positief. Naast dit dieet volgen zul je ook meer moeten gaan bewegen, het is dan ook een combinatie van een dieet afvallen en meer bewegen en of sporten.

Wanneer je het Dr Frank dieet besluit te gaan volgen, dan moet je heel goed stil staan bij het feit dat je voortaan zonder pasta, aardappelen, fruit en brood zal moeten gaan leven. Je gaat dit alleen maar kunnen volhouden en voltooien als je de regels van Dr Frank naleeft, Ben je eigenwijs en doe je dit dan niet dan kan ik je garanderen dat je gewicht er zo weer aan zit!

Wanneer wel en wanneer niet diëten met Dr Frank?

Wanneer je lichaam afwijkingen hebt zoals een langzaam werkende schildklier of een hoge bloeddruk, een hoog cholesterol gehalte of zelfs een gluten allergie of diabetes hebt dan kun je dit dieet ook nog volgen. Alleen kinderen mogen dit dieet NIET volgen! Sowieso is het erg gevaarlijk om kinderen op wat voor een dieet dan ook te doen, dat zou je altijd eerst in overleg met de huisarts moeten doen en nooit zomaar zelf beslissen, kinderen hebben namelijk ontzettend veel voedingstoffen nodig omdat ze ontzettend hard groeien, geestelijk en lichamelijk.

Trend.

Volgens meerdere voeding en dieet deskundigen is dit Dr Frank dieet een tijdelijke trend, zo’n dieet waar je over een poos niks meer over hoort. De mensen die er nu aan mee doen vallen af, je kunt er dan ook gewoon mee afvallen zonder dat je honger lijdt. Alleen net zoals bij veel andere diëten is het nog maar de vraag of je verloren kilo’s eraf kunt houden. Waarschijnlijk doen deze mensen dan over een jaar of wat gewoon weer mee aan de trend van dat moment. Het blijft een feit dat een gezond eet patroon en voldoende beweging de beste methode zal zijn op een langere periode. Gebruik een dieet om die kilo’s snel kwijt te raken maar ga daarna wel gezonder leven als je dat mooie gewicht wilt houden.

Voordelen van het Dr Frank dieet.

 Laten we voor het gemak, want gemak dient een mens. Even de voordelen van dit Dr Frank dieet opnoemen.

  1. Je kan snel afvallen waardoor je ook gemotiveerd blijft.
  2. Je kan het goed volhouden doordat de eiwitten in het dieet ervoor zorgen dat je een vol en tevreden gevoel houdt.
  3. Je hebt bijna geen last van spierafbraak zodat je stofwisseling op het juiste niveau blijft.

De nadelen van het Dr Frank dieet.

Waar voordelen zijn zijn er ook nadelen dus laten we die ook even opnoemen.

  1. Je mag geen fruit eten, en daardoor krijg je niet genoeg vitaminen en mineralen binnen.
  2. Geen koolhydraten wordt op een lange periode wel lastig om vol te blijven houden, je lichaam heeft het tenslotte nodig.
  3. De meest voorkomende klachten zijn een slechte adem en hoofdpijn.

Met dit Dr Frank dieet kan je dus zeer zeker snel afvallen, wellicht iets te snel. te snel afvallen is namelijk nooit echt goed voor jedr frank dieet lichaam, zorg dus dat je weet waar je mee bezig bent, verdiep je in de materie, kennis is macht en in dit geval dus gezondheid.
Denk eraan dat een dieet er is om je op weg te helpen met dat overgewicht kwijt te raken, en je tegelijkertijd aan het denken te zetten over voeding en voedingstoffen die het lichaam nodig heeft. probeer je eet patroon zo aan te passen dat je na een dieet nooit meer een dieet nodig hebt omdat je gewoon gezond eet en genoeg beweegt. We horen allemaal vaak over het bekende jojo effect, dat is dus wanneer je na het volgen van een dieet waar gaat eten zoals je voorheen deed, en omdat je lichaam al die voedingstoffen heeft gemist krijg je je oude gewicht nog sneller terug en heb je dus aan het einde van het verhaal voor niks je lichaam op een dieet gezet en daarmee geforceerd.

Ben je opzoek naar een manier om gezonder en slanker te leven, probeer dan het Vitadis Slanker Leven Plan

dr frank dieet

Ervaringen

Graag willen we weten wat jou persoonlijke ervaringen zijn met dit Dr Frank dieet, reageer daarom hieronder op de pagina. Ook kun je er vragen kwijt en zal ik ze zo snel mogelijk proberen te beantwoorden.