Leidt stoppen met roken automatisch tot aankomen in gewicht? Het is natuurlijk nogal wat; je stopt met roken en gelijktijdig zul je jezelf moeten beheersen om niet over te gaan tot snoepen. Vooral dames kiezen daardoor nogal eens om een tijdje met de e-sigaret aan de slag te gaan.

Smaken verschillen

De e-sigaret zelf is ook niet geheel onomstreden, ook via de e-sigaret inhaleert men giftige stoffen, zij het weliswaar in mindere mate dan met de gewone sigaret. Voor veel ex-rokers betekent de e-sigaret een tijdelijke opstap naar een uiteindelijk rookvrij/dampvrij leven.
Een veelgehoorde klacht van e-rokers is dat lang niet iedere e-liquid (de substantie die verdampt wordt) even smakelijk is.

Het komt er op neer dat men de keuze heeft uit:

1.    E-liquids met of zonder nicotine
2.    Tabakssmaken varianten
3.    Fruitsmaken varianten
4.    Snoepsmaken varianten

Hier zit natuurlijk altijd wel een smaak tussen die bevalt. Zo levert bijvoorbeeld de menthol smaak een dermate sterke smaaksensatie op, dat er nauwelijks verschil waarneembaar is tussen een menthol sigaret roken, of dampen via de e-smoker.
Om teleurstellingen te voorkomen kun je het beste kiezen voor een beginnerssetje, waarbij je een pakketje kleine flesjes koopt om uit te vinden welke smaak de lekkerste is.