In de zomer zit onze agenda vaak bomvol leuke dingen en barbecues horen daar zonder twijfel bij! Wanneer je probeert af te vallen of gezond te eten, kan het lastig zijn wanneer je elk weekend voor weer een andere barbecue wordt uitgenodigd. Met zoveel lekkers om je heen is het namelijk heel verleidelijk om al je gezonde voornemens te laten varen. Zonde! Een barbecue staat namelijk echt niet gelijk aan ongezond. Met onderstaande tips organiseer je een slanke barbecue!

  1. Ga voor vis

Vlees volledig van het menu schrappen hoeft echt niet, maar het is echt geen slecht idee om daarnaast ook vis te serveren. Het Voedingscentrum raadt aan om minstens een keer per week vis te eten, omdat de vetzuren die vis bevat beschermen tegen hart- en vaatziekten. Vissoorten als zalm en tonijn smaken heerlijk wanneer ze zijn gegrild en zijn daarom een goede keus voor jouw slanke barbecue!

  1. Maak je sauzen zelf

Sausjes, dips en dressings maken alles vaak lekkerder maar helaas zijn ze allesbehalve goed voor de slanke lijn. Kant-en-klare sauzen bevatten vaak veel toegevoegde suikers en conserveringsmiddelen en daarom is het slim om ze zoveel mogelijk te vermijden. In plaats daarvan raden we aan om je eigen sauzen te maken. Pesto, hummus en tomatensalsa zijn bijvoorbeeld hartstikke makkelijk om zelf te maken!

  1. Zorg voor gezonde bijgerechten

Vlees of vis van de barbecue zijn natuurlijk overheerlijk, maar vergeet ook de bijgerechten niet! Op dit vlak kun je gemakkelijk lekkere en gezonde dingen op tafel zetten. Denk bijvoorbeeld aan goed gevulde salades, gegrilde groenten of gepofte zoete aardappel.

  1. Serveer gezonde (fruit)drankjes

Tijdens een barbecue vloeit de wijn vaak rijkelijk, maar wanneer je op de gezonde tour bent wil je natuurlijk liever niet teveel alcohol drinken. Saai? Absoluut niet! Er bestaan talloze alternatieve drankjes die je kunt serveren tijdens een barbecue. Verse smoothies en sappen doen het altijd goed! Een nog makkelijkere optie? Schenk wat water in een grote kan en stop hier wat muntblaadjes, schijfjes komkommer en citroen in. Instant frisheid zonder gedoe.

  1. Grill fruit op de barbecue

Fruit op de barbecue? Dat klinkt misschien gek, maar zou eigenlijk iedereen moeten doen! Wanneer je wat vers fruit even laat grillen wordt het niet alleen lekker warm maar krijgt het vaak ook een extra bijzondere smaak. Onze gouden tip? Leg wat verse ananas, eventueel bestrooid met wat kaneel, op de barbecue. Een frisse afwisseling die ook nog eens heel gezond is.