Het is erg vervelend als je eetlust is verdwenen. Je lichaam heeft namelijk de energie nodig om goed te kunnen functioneren. De gevolgen hiervan merk je aan je lichaam. Je voelt je namelijk moe en futloos. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je eetlust is verdwenen. Wij informeren je graag over enkele redenen die hier invloed op kunnen hebben.

 • Roken
  Het roken van sigaretten zorgt er bij de meeste mensen voor dat hun eetlust verdwijnt. Een oplossing hiervoor is om te kiezen voor een E-sigaret. Met een E-sigaret zal je hier minder last van hebben.
 • Het volgen van een dieet
  Je lichaam heeft voeding nodig om energie te krijgen. Als je een streng dieet volgt met weinig eten, kan dit er op een gegeven moment voor zorgen dat je ook minder eetlust krijgt.
 • Stress
  Bij veel mensen kan een verminderde eetlust ook komen door stress. Hierbij ligt een verminderde eetlust dus aan een psychologische factor. Vaak zie je als de stress verdwijnt, ook je eetlust weer terug komt.
 • Lichamelijke problemen
  Als je problemen hebt met je spijsvertering of één van de organiseren die hiermee te maken heeft, dan kan je te maken krijgen met een verdwenen eetlust. Hierbij kun je denken aan maagpijn, problemen met slokdarm of een chronische darmziekte.
 • Zwangerschap
  Omdat er tijdens je zwangerschap van alles veranderd in je lichaam door hormonen, kan dit ook tot gevolg hebben dat je geen trek meer hebt in eten. Je eetgewoontes kunnen tijdens je zwangerschap heel erg veranderen.

Nu je weet wat de redenen kunnen zijn dat je eetlust is verdwenen, is het aan te raden om dit aan te pakken. Op den duur zullen de klachten namelijk verergeren. Bekijk dus daarom welke oorzaak voor jou mogelijk van toepassing is, en probeer dit vandaag nog anders te doen.