De laatste tijd staan eiwitten en proteïnen erg in het licht door de toenemende populariteit van bepaalde diëten. En dit is een positief beeld omdat eiwitten er om bekend staan dat ze het honger gevoel bij je wegnemen, en dat is juist zo belangrijk als je wilt afvallen. Naast dat je gezonder moet gaan eten moet je ook minder gaan eten als je wilt afvallen, een eiwitdieet recept helpt je daarbij.

Ik ga in dit artikel de voor en nadelen van eiwitten voor je op een rijtje zetten, ook zal ik een klein overzicht van gezonde eiwitrijke producten neerzetten, en zo ook een paar eiwitdieet recepten.

Onderzoek heeft laten blijken dat veel mensen minder eten wanneer ze veel eiwit binnen krijgen. Een maaltijd met daarin veel eiwit zorgt dat je een minder honger gevoel hebt en dus minder eet, je eet niet alleen minder van je maaltijd maar je snoept daarnaast ook minder.

Nadelen van eiwitdieet recepten.

Er zijn niet echt veel nadelen bij het eten van veel eiwitdieet recepten, het is belangrijk dat je alle andere nodig voedingsstoffen ook binnen krijgt, zolang je genoeg vet, vezels en koolhydraten binnen krijgt naast je eiwit dan is er niks aan de hand. Echter is het wel zo dat bij de meeste diëten je lichaam het zwaar te verduren krijgt omdat je juist te weinig van de andere voedingsstoffen binnen krijgt die je lichaam ook nodig heeft. Een eiwitdieet dat dit overigens niet heeft en juist wel een heel goed eiwitdieet is is het Vitadis Slanker leven plan. Dus als je hier bent gekomen omdat je opzoek bent naar een goed eiwitdieet dan wil ik je dit Vitadis Slanker leven plan aanraden.

Wanneer je last hebt van bepaalde aandoeningen zoals een nierziekte of juist een eiwit allergie dan is een eiwitdieet niet aan te raden en moet je deze juist vermijden. Gelukkig zijn er nog tal van andere diëten. Je zou in dat geval kunnen kijken naar het Paleo Dieet.

Wat wel een nadeel is van eiwitten is dat het vaak in voedsel producten zit waarin ook de voedingsstoffen zitten die je juist moet vermijden als je wilt afvallen, en dus veel calorieën bevatten denk bijvoorbeeld aan vette zuivel of vlees, gelukkig zijn er genoeg goede eiwit producten die wel gezond zijn, zie hier onder een klein lijstje.

 1. Avocado      – 10 gram eiwit.eiwitdieet recepten
 2. Linzen         – 10 gram eiwit.
 3. Quinoa        – 10 gram eiwit.
 4. Amandelen – 10 gram eiwit.

 

Hoeveel eiwitten zou je per dag moeten eten?

Dat is hele maal afhankelijk van jou persoonlijk leef situatie en levensstijl, wanneer je bijvoorbeeld sport heb je meer eiwitten nodig dan iemand die niet sport. De gemiddelde persoon heeft 0,8 tot 1 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig. Mensen die veel sporten die hebben dus iets meer nodig 1 tot 1,5 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag.

Nu is het tellen van eiwitten natuurlijk geen pretje en niemand zit daar op te wachten, wat je zou kunnen doen is gewoon eens een of twee dagen kijken of je wel genoeg eiwit binnen krijgt, is dit het geval dan ben je dus goed bezig wanneer je te weinig eiwitten binnenkrijgt dan zou het slim zijn om daar meer van te maken door meer eiwitrijke voedingsmiddelen te gaan eten.

Om het je iets makkelijker te maken heb ik hier onder een klein overzicht gemaakt met daarin een aantal voorbeelden van eiwitrijke / proteïnerijke producten.

Eiwitrijke producten.

Magere zuivel producten en mager vlees zijn voorbeelden van producten met veel eiwit, ook vis en peulvruchten horen hierbij.
Zelfs eieren zijn gezond voor je en bevatten veel eiwit, eet rustig elke dag een gekookt eitje. Dit zijn allemaal producten die je zeker niet mag missen in je eiwitdieet.

 

Voorbeelden van eiwitrijk voedsel

Vis, eieren, peulvruchten, bonen en zaden zijn uitstekende eiwitrijke voedingsmiddelen als je wilt afvallen!

Onderzoek toont aan dat, mensen die ‘s ochtends een ei eten in plaats van een bagel 65 % meer gewicht verliezen en een 61 % lagere BMI hebben.

Mensen die ‘s ochtends een ei eten in plaats van cornflakes een 30 % toename in totale verzadiging en een 50 % hogere score op de verzadigings index ervaren.

 

Een eiwitrijk ontbijt voor als je wilt afvallen.

De meest belangrijke maaltijd van de dag is toch echt het ontbijt en deze zou ik maar niet overslaan als ik jou was, en als je dan toch meer voedsel met meer eiwitten wilt gaan eten dan zou ik dat met het ontbijt doen, na een nacht slapen heeft je lichaam een grote behoefte aan de nodige voedingstoffen en daarom is dus het ontbijt het beste moment om deze te leveren, daarnaast heb je ook de rest van de dag veel minder honger wat weer positief werkt op je eet gedrag gedurende de dag.

Tijdens het ontbijt is het slim om brood en granen te laten staan, brood laat namelijk snel je bloedsuiker stijgen wanneer dat gebeurd dan wil je lichaam de suiker in je bloed omzetten naar vet. daarom liever geen brood en granen, maar wat dan wel? nou op die vraag heb ik een paar antwoorden voor je zie hier onder een lijstje.

 • Ontbijt met eieren. eiwitdieet recepten
  Neem bijvoorbeeld 2 gekookte eieren, een omelet of roer ei.
 • Ontbijt met magere kwark.
  Neem bijvoorbeeld een beetje kwark met amandelen en rood fruit. Of maak een smoothie op basis van kwark. Meng bijvoorbeeld 200 gram kwark, een banaan en een beetje water
  in de mixer en je hebt een snel en lekker drinkontbijt.
 • Ontbijt met Quinoa
  Quinoa met appel en kaneel. Kook Quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en snij een appel in stukken. Doe de gekookte Quinoa in een kom, en voeg hieraan een beetje melk toe. Doe de appel stukjes er bij en bestrooi het met een beetje kaneel.
 • Iets spannender?
  Probeer eens te ontbijten met linzen, avocado of een kipfilet.
 • Neem een groene smoothie.

 

Wil je niet afvallen maar ben je wel opzoek naar eiwitdieet recepten?

 

 • Tarwe / bruin / volkoren / meergranen brood. Mueslibol.eiwitdieet recepten
 • Eiwitrijk beleg: pindakaas (bevat relatief veel, maar wel gezond, vet), kalkoenfilet, gekookt ei, magere kaas, rosbief.
 • (Magere) Yoghurt of kwark, bijvoorbeeld met fruit of muesli of andere ontbijtgranen zoals havermout, quinoa en boekweit.
 • Brinta of havermoutpap.
 • Soja-melk of andere soja drank, karnemelk, magere melk.

Eiwitdieet recepten voor de lunch met genoeg vezels voor mensen die willen afvallen.

Ook bij de lunch is het slim om brood te vergeten en te vermijden, ook andere producten met veel koolhydraten zoals pasta en aardappelen zou ik links laten liggen tijdens de lunch. Neem een salade of iets uit de Indiase of Mexicaanse keuken deze hebben veel recepten met peulvruchten. Een paar voorbeelden:

 • Salade
  Met tonijn / kip / noten / zalm / ei / avocado / linzen / boneneiwitdieet recepten
 • Lunch met peulvruchten
  Bruine bonensoep, chili (con carne), geroerbakte linzen met spekjes en groenten naar keuzen, snert of falafel.
 • Lunch op basis van Quinoa
  Quinoa Salade. Kook hiervoor de Quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het afkoelen. Snij ondertussen de groenten naar keuze, bijvoorbeeld een rode ui, paprika & bosui, en kies een vrucht (bijvoorbeeld framboos of aardbei). Meng vervolgens je groente en vrucht met de koude Quinoa.
 • Sushi

Inspiratie voor een warme maaltijd met veel eiwit en genoeg vezels.

 • Rundvlees zoals tartaar, mager rundergehakt, ossenhaas, tournedos.eiwitdieet recepten
 • Varkensvlees zoals varkenshaas, fricandeau.
 • Gevogelte zoals kipfilet, kalkoenfilet en wild (zonder huid)
 • Vis zoals zalm, haring, kabeljauw, tong etc.
 • Tofu als vleesvervanger
 • Bonen(soep), witte en bruine bonen, kapucijnen, linzen, spliterwten en andere peulvruchten. Tip: probeer geregeld rijst, pasta of aardappelen te vervangen door peulvruchten.
 • Kiemgroenten als taugé en waterkers
 • Paddenstoelen zoals champignons, kantenrellen en oesterzwammen.
 • Sushi

 

Snacks met eiwitten

Goede snacks zijn bijvoorbeeld.

 • Fruit smoothies op basis van kwarkeiwitdieet recepten
  mix bijvoorbeeld banaan, kwark en een beetje water en honing
  of mix een beetje bevroren rood fruit (uit de diepvries) met kwark voor een frisse twist
 • Handje noten
 • Haring, tonijn of makreel (op een toastje, of los)
 • Een gekookt ei
 • Halve avocado
 • Komkommer of wortels met hummus
 • Guacamole
 • Falafel

Wil je nog veel meer eiwitdieet recepten dan kan ik je dit eiwitrijke recepten kookpakket aanraden, dit is een serie kookboeken voor met name mensen die sporten. Deze kookboeken staan boordevol recepten die je snel en makkelijk kunt bereiden en zijn opgesteld op basis van weinig koolhydraten en verzadigde vetten.

 Tot slot.

Er zijn tal diëten die gericht zijn op eiwitrijk voedsel maar ze zijn lang niet allemaal even goed, bij een eiwitdieet is een balans tussen de voedingstoffen belangrijk, veel eiwit is goed maar ook de andere voedingsstoffen zijn nodig voor je lichaam het Het VITADIS Slanker leven plan is een van die diëten die wel goed met je lichaam omgaat een uitgebalanceerd dieet voor als je echt wilt afvallen met eiwitten Mocht je meer informatie willen over dit dieet of het kopen klik dan op onder staande knop, dan wordt je meteen naar de website van dit eiwitdieet gebracht, een van de meest populaire eiwit diëten die er zijn.

Bestel Het VITADIS Slanker leven plan.

 

Ervaringen.

Wij zijn altijd benieuwd naar jouw ervaringen, heb je ervaring met een eiwitdieet of heb jij een lekker eiwitdieet recept? deel het dan hier onder aan de pagina met ons en de andere bezoekers van deze website.

Wil je gewoon wat vragen dan mag dat natuurlijk ook.