Het weer wordt steeds beter en de warme dagen zijn begonnen, tijd voor de zomer! laat maar komen zeg ik. Iedereen heeft er weer zin in en we willen allemaal nu het warmer begint te worden ineens weer strak in ons vel zitten en er mooi uit zien, logisch alleen had je dat eerder moeten bedenken om er in de zomer fit en slank bij te kunnen lopen toch? Je bent namelijk niet in 2 weken in eens heel slank daar is wel wat langer voor nodig, echter is het wel altijd weer een mooie gelegenheid om dit op te pakken en er wat aan te gaan doen, de meeste mensen worden rond deze tijd pas wakker geschud maar dat is helemaal niet erg, het gaat erom dat je wat gaat doen uiteindelijk, of dat nou in de zomer winter herfst of lente is.

Gezond afvallen tips.

Omdat de zomer weer voor de deur staat en je wel wat afvallen tips kunt gebruiken heb ik weer een paar waardevolle gezond afvallen tips voor je, neem ze over, schrijf ze ergens op of knoop ze goed in je oren, want ze werken alleen als je je er echt goed aanhoudt.

Gezond afvallen tips 1: Vermijd frisdrank en vruchtensap.

Het zal je niet ontgaan zijn maar mocht dat wel zo zijn dan ben ik er om het je even duidelijk te maken. Frisdranken en vruchten sapjes zitten vol met slechte suikers en calorieën. Eigenlijk zit er verder in deze drank soorten helemaal niks wat je lichaam wel nodig heeft dus je kan ze het beste gewoon laten staan.

Een glas appelsap, sinas of cola bevat al heel gauw zo’n 100 calorieën deze calorieën heb je echt niet nodig ze zijn gewoon slecht voor je want je zult ze moeten verbranden. Dat je graag een colaatje of ander frisdrankje drinkt is alleen maar gebaseerd op onze suiker verslaving waar we ons niet bewust van zijn.

Vervang de frisdrank en de vruchtensappen door thee of water, uiteraard door thee zonder suikers, ik snap dat het makkelijker gezegd dan gedaan is maar je wilt afvallen toch en op je voeding en calorieën letten toch? nou dat begint bij jezelf ik ben er alleen om je gezond afvallen tips te geven. Ik heb deze gewoonte zelf al jaren geleden aan de kant gezet, zo drink ik zelf deze frisdranken en vruchtensappen niet meer, en drink ik mijn thee en koffie ook al jaren zonder suiker en melk, toen ik hier mee begon zag ik al snel resultaat, het is niet veel maar het is wel een begin. Als ik dorst heb drink ik gewoon snel een glas water of zelfs 2 dat is erg gezond voor je en je gaat vanzelf water waarderen, natuurlijker kan niet en het is zelfs lekker.

Gezond afvallen tips 2: Vergeet de trendy koffiehuizen

Je kent ze wel de trendy koffie huizen onder de namen zoals The Coffee Company en Starbucks, daar kun je van die hele lekkere grote bakken koffie halen in allerlei smaken geuren en kleuren, dit geld natuurlijk niet alleen voor de Starbucks en The Coffee Company, maar ook bij je lokale brasserie of het café bij jou om de hoek zul je waarschijnlijk een heerlijke latte macchiato en dergelijke kunnen bestellen. Deze koffie soorten kun je het beste gewoon laten staan, ze zitten namelijk boordevol room en suiker, ga er maar van uit dat een bekertje koffie van een van deze 2 koffie giganten tussen de 200 en 600 calorieën bevat. Ik hoor je nu denken: WOW! Ja inderdaad dat denk ik ook, dat is absurd veel en geeft ook meteen aan hoe absurd slecht dit voor je is. Zoals ik in mijn vorige tip als beschreef kun je beter geen suiker meer in je thee en koffie nemen laat staan een koffie drinken van de trendy koffie huizen.

Gezond afvallen tips 3: Salade Dressings

Ja zomer, dan gaan we weer massaal aan de salades, heerlijk toch? zo,n frisse salade als maaltijd, je maakt er mij persoonlijk heel blij mee. Salades zijn nou eenmaal heel slank en gezonde recepten daarnaast heb je met dat warme weer vaak geen zin in warm eten en is een frisse lekkere maar vooral gezonde salade een goed idee. Maar is dat wel zo? Is een salade wel gezond? Natuurlijk is een salade gezond als je hem zelf gezond houdt, verse groenten en fruit soorten zijn altijd goed voor je maar wanneer je deze salades dan gaat aftoppen met een dressing dan ben je fout bezig.

Je kent ze wel de dressings uit de supermarkt, je hebt ze in alle soorten smaken en ja ze zijn erg lekker, maar weetje stuk voor stuk bestaan ze voor het grootste gedeelte uit suiker, in de eerste instantie om het lekker zoet te maken, ten 2e om de dressing langer houdtbaar te maken en ten 3e om je verslaafd te maken 😉

Weer alleen maar calorieën met de verkeerde bedoelingen, laat deze dressings staan en maak zelf eens een dressing, zo moeilijk is dat niet.

Probeer het maar, neem een beetje olijfolie, pers wat knoflook en doe dat erbij, een scheutje azijn en wat zout en peper om het op smaak te maken, je zou evt. ook nog een beetje citroensap erbij kunnen doen. Nog lekkerder is wanneer je dit in een flesje bewaart, dan gaan de smaken nog beter mengen en komen ze los. wanneer je je eigen gemaakte salade dressing dan gebruikt is hij nog lekkerder.

Zo zie je maar dit is een heel simpel voorbeeld maar er zijn nog veel meer combinaties en salade dressing recepten te vinden die je makkelijk zelf kunt maken.

Gezond afvallen tips 4: Drink genoeg water.

Dit is een van de gezond afvallen tips die ik het meest en bijna altijd gebruik wanneer ik iemand tips geef, het is namelijk zo ontzettend belangrijk om elke dag genoeg water te drinken.

Soms kan het zo zijn dat wanneer je honger denkt te hebben dat je eigenlijk gewoon dorst hebt, en kun je deze honger wel stillen met een of twee glazen water. Daarnaast is water erg goed voor je als je elke dag zo,n 1,5 tot 2 liter water drinkt dan ben je goed bezig de afvalstoffen uit je lichaam te spoelen.

Het kan best moeilijk zijn om jezelf te dwingen meer water te gaan drinken, wat goed werkt is: om een 0,5 liter flesje altijd bij je te dragen, deze vul je gewoon elke keer met water als hij leeg is en je neemt hem gewoon overal mee naar toe.

Gezond afvallen tips 5: De wilskracht van het niet kopen.

Je loopt in de supermarkt voor je wekelijkse boodschappen en je bent omringd door al dat lekkers, overal zie je van die lekkere snelle snacks, chips, koekjes, snoep, chocola, ijs en ga maar even door, je wilt het eigenlijk niet kopen want je wilt afvallen en gezond leven en gezond eten, dan zul je dat soort voedingsproducten moeten laten staan. Ik weet dat het moeilijk is, maar wat nog veel moeilijker is: is het afblijven wanneer je het thuis in de kast hebt staan. Volg mijn gezond afvallen tips op: Loop er dus gewoon langs en doe je boodschappen die je wel echt nodig hebt.

Een andere tip hierin is dat je beter geen boodschappen kunt gaan doen met een lege maag. Probeer sterk te zijn en spreek met jezelf en evt. je partner af dat je geen snacks en ongezonde producten gaat kopen.

Snel door die winkel heen, al het ongezonde laat je voor wat het is en weer naar buiten, zo heb je het niet in huis en kan je het dus ook niet eten. 😉

Tot slot.

Dit waren mijn 5 gezond afvallen tips. Ik weet dat het altijd makkelijker is gezegd dan gedaan, de meeste mensen weten het ook wel maar er zijn toch ook nog een heleboel mensen die zelf niet op de hoogte zijn van dit soort gerelateerde zaken, als het op afvallen aankomt kun je wel wat motivatie gebruiken en daarom zijn mijn gezond afvallen tips niet alleen maar afvallen tips maar ook motivaties en beweeg redenen, een manier om te laten zien dat ondanks dat je het wel zelf moet doen je er niet alleen voor staat en er velen net als jou met dezelfde dillema’s rondlopen.

Het is ook niet jouw schuld dat je last van overgewicht hebt of dat je ongezond leeft, we worden allemaal elke dag zo,n beetje de hele dag blootgesteld aan reclames van fabrikanten die voedingsproducten maken met als enig doel om geld te verdienen, voedingsproducten die worden gemaakt en tot in perfecte verfijnd om te zorgen dat jij ze blijft kopen. We leven in een welvarende maatschappij waarin banken en de grote bedrijven het voor het zeggen hebben, deze geven elk jaar en al decennia lang heel veel geld uit om te bestuderen hoe wij mensen denken en hoe ze ons het beste al die troep kunnen verkopen, logisch dat ze daar heel goed in zijn en dat vele van ons daar voor vallen, en in het onbewuste want we denken dat wel alles zelf bepalen maar vraag je zelf eens af of dat echt zo is?

Daarom moet je nog beter je best dan vandaag de dag dan ooit eerder om sterk in je schoenen te staan. Maak en deel mijn 5 gezond afvallen tips. Wees en leef bewust, ga voor een positief en gezond leven, ga voor een stressvrij leven en geniet van alles om je heen. Leef gezond!

Ik hoop dat je wat aan mijn gezond afvallen tips hebt in dit artikel, voel je vrij om dit artikel te delen op je sociale media zoals Facebook etc. EN als je vragen of suggesties hebt dan kun je daarvoor het reactie veld hier onder gebruiken.

X Laura.