De mooiste en gezelligste tijd van het jaar staat weer voor de deur: Kerst! Met deze mooie dagen kerst en oud & nieuw kan de gezelligheid niet op, er wordt weer een mooi kerstfeest gevierd we vieren weer een jaarwisseling en dit gaat natuurlijk gepaard met veel lekker eten en drinken. De meeste mensen weten dan ook dat rond deze tijd de kilo’s er weer bij zullen komen en leggen zich daar meestal ook gewoon bij neer. Volgend jaar gaan we wel weer eens kijken hoe we de kilo’s weer gaan kwijt raken wordt er meestal gedacht.

Maar waarom niet gewoon een gezond en slank kerstfeest? Gezelligheid kent geen tijd zeggen we, daarnaast kun je met hele gezonde en slanke gerechten ook een heerlijk kerstfeest vieren. Heerlijk genieten zonder aan te komen dat willen we toch uiteindelijk allemaal?

Het zal een kwestie zijn van jezelf ook een beetje te onthouden van al dat vele eten want te veel eten is vaak het grote probleem rond deze dagen, er staan overal wel lekkernijen zoals oliebollen, appelflappen, kerstbrood voor je klaar om even tussendoor van te smullen. Het is helemaal niet erg om wat vaker nee te zeggen, probeer het klein te houden eet niet teveel, drink wat meer water tussendoor zodat je honger een beetje gestild wordt.

Hier nog een paar tips om deze feestdagen gezond en slank door te komen.

 • Drink minder alcohol.gezond eten met kerst
  Drink niet teveel, probeer wat meer andere dranken te drinken zoals frisdrank of vruchtensap maar wel met mate want ook deze dranken zijn niet heel slank, maar ten alle tijden beter dan alcohol. Thee of koffie en water is natuurlijk nog beter om te drinken.
 • Volkoren Kerstbrood.
  Kijk of je een volkoren kerststol kunt vinden, dit is beter dan dat wittebrood met spijs, dit kun je over het algemeen bij biologische winkels wel vinden, zo,n volkoren stol is ook machtiger waardoor je er minder van gaat eten wat ook een groot voordeel is.
 • Eet puur natuur.
  Kies voor echte onbewerkte producten denk bijvoorbeeld aan nootjes als tussen doortje maar dan wel de echte en niet die van de duyvis waar allerlei zout en smaak versterkers op zitten.
 • Ga niet hamsteren.
  Ga niet hamsteren wanneer je boodschappen gaat doen, neem alleen wat je echt nodig hebt, hamsteren mag dan wel makkelijk zijn zo hoef je minder vaak de deur uit en heb je altijd genoeg in huis wat juist de valkuil is. Zo ben je ook geneigd meer te gaan eten want je hebt toch van alles in huis en genoeg om uit te kiezen, maar wanneer dit beperkt is zul je ook sneller genoegen nemen met een glas water. Wanneer je wat vaker de deur uit met voor boodschappen beweeg je ook meer.
 • Geef jezelf geen vrijbrief .

  Denk nou niet dat omdat je in Januari jezelf hebt voorgenomen om weer te gaan afvallen je nu zoveel kan gaan eten als dat je wilt, je moet goed onthouden dat al dat eten je ook moe en sloom maakt en wat er niet aankomt hoeft er ook niet af, dus kan je in januari die energie weer voor andere positieve doeleinden besteden.

 • gezond eten met kerstDesserts.
  Hou je van desserts en of andere heerlijke nagerechten zoals ijs en pudding? Het is logisch dat je met kerst hier wat meer van gaat eten, maar probeer er toch voor te kiezen dat je hierin ook mindert beperkt bijvoorbeeld de hoeveelheid ijs en eet wat meer vers fruit. Ook kan je slagroom vervangen door slankeroom en suiker kan vervangen worden door stevia of surkin, het beste is natuurlijk om de slagroom te laten voor wat het is. 😉
 • Wandelen.
  Neem tussen al dat lekkere eten ook eens de tijd voor een wandeling, eventje lekker uitwaaien, of ga een stukje fietsen, zo is je aandacht even niet bij al dat eten en verbrand je ook nog calorieën.
 • Blijf in beweging.
  Het is dan wel kerst en bijna oud & nieuw maar dat betekend niet dat je alleen maar moet gaan zitten en drinken en eten, je kan ook een leuk spelletje gaan spelen of iets anders wat je leuk vind om te doen.
 • Ga koken.
  Wanneer je druk bezig bent het voorbereiden en koken van heerlijke gerechten dan moet je ook maar goed onthouden dat je daar ook calorieën mee verbrand dus ga lekker veel koken maar maak wel gezonde recepten en gezond eten, dan ben je ook nog eens calorieën aan het verbranden.