Gezond eten is cruciaal heel belangrijk voor een goed en lang leven en niet te vergeten voor een ideaal gewicht, alhoewel de meningen over gezond eten en een gezond leven erg gevarieerd en uiteenlopend zijn willen wij er toch onze kijk hier op met je delen.Gezond eten en leven hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en je hoeft een zeer zeker geen dokter of hoog geleerde te zijn om te begrijpen en te leren hoe je gezond kunt leven.

Kies voor natuurlijke producten.

gezond etenHet grootste gedeelte van de voedsel producten die we tegen komen in de supermarkt zijn bewerkte producten, we praten dan over bijvoorbeeld, producten waarin kleurstoffen zitten, smaakstoffen, middelen om het langer houdbaar te maken, smaak versterkers, en die lijst kan nog veel langer worden. al deze bewerkte producten kunnen ongezond zijn voor je wanneer je dit veel eet, wat dus veel mensen doen tegenwoordig omdat de maatschappij zo is. we werken allemaal hard en hebben weinig tijd om te koken laat staan verse producten te kopen. Maar wil je toch gezond eten en gezonder leven, kies dan voor natuurlijke producten, producten die heel dicht bij de natuur staan. Nu hoef je niet perse naar de markt of naar de boer voor die verse producten, in de supermarkt kun je ook al de varianten vinden denk maar aan de fruit en groenten op de groente afdeling of de voorgesneden en verpakte groenten. Probeer zoveel mogelijk vanaf de natuur te werken, koop je verse groenten en snij ze zelf, kook en bereid ze helemaal zelf, bedenk zelf lekkere combinaties voor heerlijke smaken in plaats van allerlei smaken en sausjes er aan toe te voegen, heb je weleens ui, knoflook en paprika in de pan gebakken? dit is toch een heerlijke volle smaak? daar heb je geen goedkope potjes met kruiden voor nodig waarvan je niet eens weet wat er precies in zit.Mocht je wat inspiratie nodig hebben voor recepten en gezonder koken, kijk dan eens naar dit 101 Paleo Kook Recepten Pakket, vele mensen maken hier gebruik van op ons Klik hier om te bestellen of voor meer informatie.

Ga dus voor verse producten gebruik minder producten blijf dicht bij jezelf en het product, hou het simpel gebruik niet al te veel producten waarin veel kunstmatige stoffen en conserveringsmiddelen in zitten dit zijn allemaal stoffen die je gezondheid geen goed doen.

gezond etenGa voor variatie.

Als je wat vaker gevarieerd probeert te eten, kun je al meteen een stuk gezonder eten, door te variëren krijg je veel sneller alle bouw en voedingsstoffen binnen die je nodig hebt in je lichaam.

Groenten en fruitsoorten hebben allemaal hun eigen sterke kanten en hun eigen voedingsstoffen, wanneer je veel verschillende soorten fruit en groente eet, zorg je ervoor dat je dus veel van al die bouwstoffen binnenkrijgt, je kunt ook wat vaker vette vis eten, wit vlees, peulvruchten en noten, gebruik verschillende soorten specerijen, ook met het drinken zou je meer moeten varieren, wissel het eens af door af en toe soja melk te drinken, rijstmelk, en kruiden thee. Ga voor gezond eten.

Varieer en geniet van alle soorten smaken die de natuur je te bieden heeft, er is nog zoveel gezonde voeding te ontdekken.

Gezond eten, een schoon lichaam.

gezond eten

Je meest kostbare bezit ben jezelf, je eigen lichaam, het is dus erg belangrijk om er goed voor te zorgen, net zoals je ervoor zorgt dat je kleding schoon is, de wc weer schoon is moet je er ook voor zorgen dat je lichaam schoon is, dit doe je vooral door gezond te eten en gezond te leven, echter moet je hier wel dagelijks mee bezig zijn als je wilt dat het werkt en er profijt van hebt.

Hoe maak je je lichaam schoon met gezond eten?

Probeer wat vaker en regelmatiger water te drinken, het beste is om gewoon een flesje te vullen en dat bij je te houden, vul het flesje gewoon elke keer bij. Water is namelijk erg goed om je afvalstoffen mee af te voeren, deze afval stoffen raak je kwijt via je zweet en door te plassen, drink dus meer water en je raakt je afval stoffen sneller kwijt, zorg dat je genoeg water drinkt, probeer 1,5 liter tot 2 liter per dag te drinken. Aan de kleur van je urine kun je goed zien of je wel genoeg drinkt, hoe donkerder en geler je urine is hoe slechter, is het helder en erg licht geel tot misschien wel zelfs gewoon wit, dan ben je goed bezig!

Bij gezond eten zijn vezels heel belangrijk. Gezonde voedingsvezels prikken je darmen en zorgen ervoor da je een goede en gezonde stoelgang hebt, wanneer je darmen goed kunnen werken zal je lichaam ook schoner zijn, deze vezels kun je vinden in producten zoals, fruit en groente, volkoren producten, havermout en zilvervliesrijst.

Eet zoveel mogelijk alleen maar vers groente en fruit, in deze producten zitten namelijk de meest belangrijke vitaminen en antioxidanten die je goed schoon en zuiver kunnen houden, dit is ook de reden waarom je zo vaak hoort dat groente en fruit toch wel een van de belangrijkste voedsel producten voor gezond eten. Wederom geld ook weer dat je hier ook voor genoeg variatie moet zorgen, kook groente niet te lang om zoveel mogelijk vitamines te behouden. Denk bijv. aan roerbakken, even snel je groenten bakken is lekker en gezond!

Wil je meer tips om je lichaam te zuiveren en gezond eten? Probeer dan eens dit 7 daags Detox programma. Klik op deze link voor meer informatie over dit product.

Luister naar je lichaam.

Luister naar je lichaam, en dus niet jaar je geest, maar wel met je hersenen, snap je het nog? Hou je lichaam goed in de gaten en de signalen dat het geeft, het meest belangrijke bezit dat je hebt. Respecteer jezelf en je lichaam, eet niet teveel, geniet meer van het eten probeer het te proeven, en niet naar binnen te schrokken omdat je haast hebt of om wat voor reden dan ook. Je lichaam zal pas na ongeveer 30 minuten door hebben dat de maag gevuld wordt, dus als je wat rustiger eet ben je ook sneller verzadigd zonder dat je jezelf echt vol hebt gegeten maar je lichaam wel weer genoeg heeft gehad.

Zo kan ik nog wel even door gaan met tips geven over gezond eten en gezond leven, dit zijn hele simpele voorbeelden. Lees rustig ook nog onze andere artikelen op deze pagina door om meer te weten te komen over gezonder eten, gezonder leven, afvallen allerlei soorten diëten die je kunnen helpen bij het afvallen, lekkere en gezonde dieet recepten.

Mocht je inspiratie nodig hebben voor een gezonder leven, dan is wellicht dit Gezonde Lifestyle Receptenboek wat voor jou.
Bestellen kan hier.