We leven in een snelle maatschappij die veel van ons verwacht, we werken en willen carrière maken, we zorgen voor onze kinderen en we moeten blijven zorgen dat onze vaste lasten betaald worden en dat er brood op de plank komt. Naast onze dagelijkse verplichtingen lijkt het soms bijna onmogelijk om ook nog te genieten van het leven, echter moeten we niet vergeten dat het in het leven juist om het genieten gaat. Waarom zou je leven als je niet de dingen kunt doen die je leuk vind om te doen, ons werk en geld hebben we echter alleen maar nodig om dat te kunnen, hoewel de maatschappij je vaak anders doet denken en dat je juist plezier nodig hebt om goed te kunnen functioneren is niks minder waar. Uiteraard hangt alles samen en heb je beide nodig om te kunnen leven.

Om gelukkig te kunnen zijn en de dingen te kunnen doen die je leuk vind zul je ook gezond moeten zijn, een goede gezondheid is immers een van de eerste stappen naar geluk, omdat gezond zijn ook veel van je vraagt vandaag de dag heb ik hier 8 gezond leven tips die je daar bij kunnen helpen. Je kan ze toepassen in je eigen situatie maar als zouden ze je alleen maar aan het denken zetten en bewust maken dan ben ik al heel blij.

1. Positief denken

Dit is jaren een ondergeschoven kindje geweest en hier werd weinig aandacht aanbesteed maar de laatste jaren zie je steeds meer cursussen om dit te leren, de vraag is er naar en we hebben het nodig in onze maatschappij er gebeuren zoveel narigheden in de wereld dat je zelf ook al gauw heel negatief gaat denken en de meeste mensen doen dit onbewust en zullen niet eens willen toegeven dat ze negatief denken.

Een simpel voorbeeld en denk er maar eens over na, is het glas bij jou altijd halfvol of is je glas halfleeg? Ik ben benieuwd naar je antwoord en ik hoop dat je nu ziet wat ik bedoel, dit is een klein voorbeeld maar positief denken heeft een enorme invloed op je gezondheid, daarnaast heeft het invloed op de mensen om je heen, je gezin, je werk, je toekomst en dus je geluk. Laten we eerlijk zijn een beetje klagen af en toe mag, we moeten tenslotte wel realistisch blijven maar niemand zit toch te wachten op geklaag? En met klagen bereik je verder toch niks anders dan frustratie, als je daad werkelijk iets wilt veranderen doe het dan.

Wanneer je negatieve situaties positief probeert te benaderen dan zul je merken dat dit je mentaal sterker maakt, je meer respect krijgt van anderen en je jezelf ook een stuk beter gaat voelen.

2. Doe wat je leuk vind – Waar wordt je blij van?

Iets dat ook bijdraagt aan een positiever en gezonder stress vrij leven is om dingen te doen die je leuk en waar je voldoening uit haalt. Wat vind je leuk om te doen? probeer zoveel mogelijk te genieten van het leven en je zult merken dat je een leuker en vooral gezonder leven tegemoet gaat.

3. Genieten – Geniet van het leven.

“Het leven”, geniet ervan. Wat je ook doet, of je nou aan het werk bent, in de auto onderweg naar huis bent, als je eet of drinkt. het maakt niet uit wat je doet maar geniet er bewust van, zie het leuke van bepaalde dingen in, ook de dingen die in de eerste instantie niet leuk lijken, zoals bij veel mensen hun werk vaak het geval is, of die ene afspraak waar je tegen opziet, benader het positief en geniet er bewust van, je zult zien dat het allemaal een stuk makkelijker gaat. Geniet ervan!

4. Stop met roken.

Deze is makkelijk. Maar essentieel als je gezond wilt leven. Ja inderdaad je weet het, je stoppen met rokenhebt het al vaker gehoord en je wordt inmiddels een beetje moe van al die mensen die zeggen dat je moet stoppen met roken, of misschien wil je zelf ook heel graag stoppen met roken, hoe je er ook in staat roken is slecht voor je. Wil je stoppen met roken dan moet je het ook willen, echter kan ik me geen reden voorstellen dat je dat niet zou willen, mocht dat het geval zijn dan stel ik voor dat je het stukje over positief denken nog eens goed doorleest en jezelf de vraag stelt wat heb ik er echt aan en stel dat je nooit was gaan roken had je het dan gemist? Zou je dan gezonder leven?

Het zit allemaal tussen onze oren, als je jezelf heel wat vind wat geheel terecht is want je moet ook trots op jezelf kunnen zijn dan moet je toch ook kunnen stoppen met roken? want jij kan toch ook alles?

Lukt het niet alleen? dan is dit misschien iets dat je kan helpen te stoppen met roken.

5. Alcohol de baas.

Deze is naast het stoppen met roken ook een inkoppertje maar wederom erg belangrijk voor een gezond leven. Af en toe een glas wijn is juist gezond, dus zeg ik niet dat je helemaal niet meer moet drinken maar je moet wel alcohol de baas zijn en denk maar zo, geniet maar drink met mate.

6. Goede nachtrust

Voor een gezond leven is deze gezond leven tip essentieel, een goede nachtrust is erg goede nachtrustbelangrijk om goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven, als je slaapt is je lichaam bezig met het verwerken en herstellen van alle inspannende fysieke en geestelijke activiteiten en inspanningen van die dag. Hoeveel slaap heb je nodig? 8 uur slaap per nacht is het gemiddelde en voor de meeste mensen voldoende.

Naast een goede nachtrust is af en toe een rust moment overdag ook een slimme zet, dit is best wat gevraagd aangezien we altijd druk bezig zijn. Maar door af en toe even rust te nemen op een dag laadt je ook je batterij bij. Neem rust door gewoon even te gaan zitten en niets te doen of doe even tussen door iets waar je heel blij van wordt.

7. Bewegen

Daar is hij weer, mocht je meer van onze artikelen hebben gelezen dan weet je dat we het vaak hebben over meer bewegen, dit is niet zomaar. Als je zorgt dat je elke dag wat meer beweegt en minimaal 30 minuten per dag deze gewoonte aan houdt dan zul je ook merken dat het een positief effect heeft op je gezondheid, door minimaal 30 minuten per dag te bewegen gaat je hart sneller kloppen en gaat je bloed sneller stromen.

8. Vrienden maken

Breng tijd door met mensen waar je om geeft zoals je kinderen, familie, je geliefden en vrienden. Dit zorgt voor ontspanning, sociale vaardigheden, je kunt tenslotte een hoop van elkaar leren en dus ook deze gezond leven tips met elkaar delen. 😉

Ik ben benieuwd welke tips jou hebben geholpen en of je er wat aan hebt gehad, heb jij ook nog een tip die je met ons wilt delen, laat dat dan weten door middel van het veld hier onder aan de pagina.