Wanneer u voor het eerste bij bijvoorbeeld een diëtiste raad gaat vragen kunt u er zeker van zijn dat het onderwerp gezonde voeding ter sprake zal komen. Maar wat is nu eigenlijk gezonde voeding en is het eigenlijk wel lekker? U wil natuurlijk niet alleen nog maar eten kunnen eten waarvan u denkt dat een konijn het zomaar even snel naar binnen kan spelen. Neen, gezonde voeding kan best uitgebreid en zeker en vast ook lekker zijn. We vertellen er u in dit artikel graag meer over.

Gezonde Voeding.

Laat ons eerst even los van het eten kijken naar wat we dagelijks allemaal drinken. Het kan niet genoeg benadrukt worden dat drinken één van de allerbelangrijkste behoeftes is van de mens. Welk dieet u ook volgt, hoe snel u ook wil vermageren, vergeet nooit van voldoende te drinken. Wat u drinkt is echter eveneens van belang. Wie frisdranken drinkt kan vandaag de dag kiezen uit een zeer uitgebreid aanbod aan light frisdranken. We willen wel benadrukken dat de hoeveelheid van deze dranken natuurlijk wel een belangrijke rol speelt. Er zit namelijk in light producten nep suikers die je hersenen voor de gek houden dat je voldoende koolhydraten binnen hebt. Zodra je lichaam merkt dat het niet zo is zal je meer behoeftes hebben aan eten. Kortom je gaat door light producten meer eten!

Het word aangeraden om twee keer in de week vis te eten. Vis bevat namelijk gezonde vetten en oliën die uw lichaam best kan gebruiken om aan de dagelijkse inspanningen te kunnen voldoen. Ook vlees is in principe mogelijk, alleen dient ook hier rekening gehouden te worden met het soort vlees en de manier waarop deze bereid wordt. Als tussendoortje kunt u er daarnaast best voor kiezen om een stuk fruit te eten. Fruit is gezond en heeft slechts een kleine (te verwaarlozen) invloed op uw lichaamsgewicht. Neem geen fruitsapjes want hier zit weer teveel koolhydraten in, en vaak zitten er geen echte fruit.

Alles bij elkaar gezien is er dus best veel dat u mag eten en bestaat gezonde voeding niet per definitie alleen uit groenten en fruit zoals de meeste mensen denken. Houd er alleen rekening mee dat u bij de bereiding ook onverzadigde vetten gebruikt die bijvoorbeeld te vinden zijn in noten, vis en vlees. Je kunt je voeding extra aanvullen met voedingssupplementen. Als voorbeeld slik extra vitamine D tijdens de winterperiode, omdat je lichaam te weinig zonlicht opvangt.