Wanneer je gaat afvallen dan is gezonde voeding erg belangrijk, niet alleen tijdens het afvallen maar ook na het afvallen en het eventuele dieet dat je volgt. Om slank en op gewicht te blijven zul je vanaf nu altijd gezond moeten blijven eten, en dus goed opletten wat je eet. Omdat er gelukkig genoeg gezonde voeding is en teveel slanke recepten om op te noemen ga ik je een beetje helpen met 5 gezonde recepten.

Daarnaast zou je naast deze 5 slanke recepten ook het 7×7 Afslank recepten boek kunnen aanschaffen, deze staat boordevol dit soort slanke recepten en gezonde voeding. Die je helpen bij het vet verbranden zonder een moeilijk dieet te volgen.

Meer informatie over die 7X7 Afslank Recepten Boek vind je hier.

Gezonde Voeding – Slank Recept 1 – Oosterse Ossenstaart Soep

oosterse ossenstaartsoep

Ingredienten

  • 3 cm verse gember
  • 100 g shiitakes
  • 95 g Engelse ossenstaartsoep
  • 2 liter kraanwater
  • 400 g oosterse wokgroente
  • 400 g mihoen
  • 125 g tauge
  • 1 limoen
  • 2 el vissaus

Bereiding.

  1. Schil de gember. Snijd de gember en shiitakes in plakjes. Doe samen met de Engelse ossenstaartsoep en het water in een soeppan. Breng al roerend aan de kook. Laat 6 min. op middelhoog vuur koken. Voeg na 2 min. de wok groenten toe. Roer regelmatig.
  2. Verdeel ondertussen de mihoen en taugé over diepe borden. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Breng de soep op smaak met het limoenrasp, -sap en de vissaus. Verdeel de soep over de mihoen en taugé. Lekker met verse koriander.

Gezonde Voeding – Slank Recept 2 – Snelle Minestrone

gezonde voeding

Ingrediënten

  • 1 pakje groentesoep
  • 1,6 liter kraanwater
  • 100 g aspergetips
  • 400 g cannelini bonen
  • 150 g tuinkruiden soepgroente
  • 100 g vermicelli
  • 300 g gewassen spinazie
  • 50 g Pecorino Romano

Bereiden.

  1. Breng de inhoud van het pakje groentesoep met het water in een soeppan aan de kook. Halveer ondertussen de aspergetips. Doe de cannellinibonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Voeg de aspergetips, cannellinibonen, tuinkruidensoepgroente en vermicelli toe aan de soep. Breng al roerend aan de kook en laat 7 min. op middelhoog vuur garen.
  2. Snijd ondertussen de spinazie grof en schaaf de kaas. Voeg de spinazie toe aan de soep en laat iets slinken. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de kaas.

Gezonde Voeding – Slank Recept 3 – Gevulde Ravioli met groene asperges en Manchego kaas.

gezonde voeding

Ingredienten

  • 500 g groene asperges
  • zout
  • 4 gedroogde tomaten in olie (potje)
  • 1½ zakje verse basilicum (à 15 g)
  • 3 eetlepels olijfolie met truffelaroma (flesje)
  • 200 g Manchegokaas
  • (versgemalen) zwarte peper
  • 8 lasagnebladen
  • 3 bosuitjes
  • 1 zakje veldsla (75 g)
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 bekertje slankroom (200 ml)
  • nootmuskaat

Bereiden

  1. Asperges wassen en punten van ca. 4 cm eraf snijden. In steelpan met kokend water en zout aspergepunten in ca. 3 minuten beetgaar koken. In zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Houtachtige uiteinden van aspergestelen afsnijden. Stelen schuin in plakjes van ca. 1/2 cm snijden. Tomaatjes in stukjes snijden. Basilicum in reepjes snijden, vier kleine toefjes achterhouden voor garnering. In wok truffelolie verhitten. Asperges op matig hoog vuur in ca. 4 minuten al omscheppend beetgaar bakken. Tomaatjes en 2 eetlepels basilicum ca. 1 minuut meebakken. 1/4 Deel van Manchego grof raspen, rest in blokjes van ca. 1/2 cm snijden. Van vuur af kaasblokjes door asperges scheppen. Op smaak brengen met peper. Bakplaat bekleden met bakpapier. In ruim kokend water en zout lasagnevellen volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Over rand van vergiet laten uitlekken. Vellen lasagne op bakplaat leggen. Aan één kant flinke eetlepel asperges scheppen en lasagnevellen dubbelvouwen. Tot gebruik afdekken met plasticfolie. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Van veldsla worteltjes verwijderen. In pan boter smelten. Bosui, veldsla en rest van basilicum erdoor scheppen en ca. 2 minuten zachtjes smoren. Slankroom toevoegen en met staafmixer alles pureren tot gladde saus. Op smaak brengen met zout, peper en snufje nootmuskaat.
  1. Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Vier borden voorverwarmen. Bakplaat in midden van oven schuiven en ravioli in 5 à 7 minuten door en door heet laten worden. Veldslasaus zachtjes opnieuw verwarmen. Op borden laagje saus scheppen. Op elk bord 2 ravioli’s leggen. Beetje saus erover schenken en garneren met aspergepunten, geraspte kaas en toefje basilicum.

Gezonde Voeding – Slank Recept 4 – Mihoen met Surimi en Broccoli.

gezonde voeding

Ingredienten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm verse gember (zakje 150 g)
  • 500 g broccoli
  • 250 g tomaten
  • 250 g surimisticks
  • 250 g mihoen
  • 1 limoen (schoongeboend)
  • 3 el olijfolie
  • 3 el oestersaus

Bereiden.

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd ook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de tomaten in kleine stukjes. Snijd de surimisticks in reepjes.
  2. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en knoflook 2 min. Voeg de gember en broccoli toe en roerbak 3 min. Voeg het rasp en de tomaat toe en roerbak 3 min. mee. Roer de surimi en oestersaus erdoor. Breng op smaak met peper, zout en limoensap. Schep de mihoen erdoor en laat alles goed warm worden. Verdeel de mihoen over de kommen.

Gezonde Voeding – Slank Recept 5 – Cantuccini.

gezonde voeding

Ingredienten

  • 2 eieren
  • 200 g bloem (+ extra voor bestuiven)
  • 120 g suiker
  • 1 tl bakpoeder (pakje 5 zakjes)
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 1 bakje amandelen (100 g)
  • 2 el halfvolle melk

Bereiden.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits 1 ei en bewaar de eidooier hiervan. Klop het eiwit los met het andere ei en zeef de bloem. Meng de bloem met 1 mespunt zout en de suiker en het bakpoeder en het losgeklopte ei. Rasp de gele schil van de citroen. Voeg het rasp en de amandelen toe aan het mengsel. Kneed tot een soepel deeg.
  2. Bestuif het werkvlak en je handen licht met bloem. Vorm van het deeg 2 lange staven van ca. 4 cm breed. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende tussenruimte (ze worden breder tijdens het bakken). Klop de eidooier los met de melk. Bestrijk het deeg ermee. Bak in de oven in ca. 20 min. goudgeel. Neem uit de oven en snijd de nog warme koek in schuine plakjes van 1 1/2cm dik. Leg de koekjes op hun kant en bak ze nog ca. 8 min. tot goudbruin en wat donkerder langs de randen. Laat afkoelen.

Bron: www.allerhande.nl