Slowjuicing is sinds enkele jaren bijzonder in populariteit gestegen. Een rage die is komen overwaaien uit de Verenigde Staten, maar inmiddels in veel keukens niet meer is weg te denken. Maar wat is dat slowjuicen nu precies en wat voor voordelen heeft het?
Slowjuicen.
Zoals in het woord al besloten ligt is slowjuicen het langzaam persen van wat u ook wilt maken. De meeste mensen kiezen er voor om fruit en groente te persen tot een heerlijk sapje. Er zijn ook slowjuicers die veel meer kunnen persen tot een lekker goedje, zoals het persen van noten, tarwegras of het maken van ijs. De ingrediënten bepalen hoe gezond het sapje, pasta of ijs is dat u maakt. Er zijn veel saprecepten geschreven in boeken, maar ook op het internet is veel te vinden over saprecepten en slowjuicers, zoals bij Vita5.nl Wat de slowjuicer recepten in ieder geval gemeen hebben is dat door de langzame persing de vitamine, mineralen en enzymen optimaal behouden blijven. Hoe langzamer er wordt geperst hoe minder oxidatie er plaatsvindt. Dit komt ook ten goede aan de smaak van het sap.
Populaire slowjuice recepten.
Een van de meest gebruikte recepten bij slowjuice fanaten is wortel/appelsap. Daarbij worden wortelen niet gemalen maar geperst. De resten van de wortelen komen in een andere uitgang eruit, de zogenaamde pulpuitgang. Datzelfde geldt voor de appels. Er blijft een droge substantie over (waar sommige mensen koekjes van bakken) en in de andere uitgang komt het sap.
Wellicht dat u zult denken dat dit met een blender ook kan. Dit is maar deels het geval. In een blender zitten messen die groente en fruit als het ware kapot snijden. Het sap bevat daardoor veel pulp en ook het gehalte aan vitamines en mineralen in het sap ligt een stuk lager. Ook is het sap veel troebeler omdat dit meer pulp bevat. Bij een slowjuicer kan je dit zelf bepalen afhankelijk van de zeef (grof of fijn).
Nog geen commentaren