Regelmatig verschijnen er studies die beweren dat de mediterrane keuken erg gezond is. Met name de grote consumptie van olijfolie met haar gezonde vetten, zou een grote bijdrage leveren aan een gezonde levensstijl. Griekenland is een voorbeeld van een land met een typisch mediterrane keuken. Hier vind je namelijk invloeden terug van keukens als Italië, het Midden-Oosten en de Balkan. Tijdens een workshop koken Amsterdam leert u over deze uiteenlopende gerechten.

Olijfolie als belangrijkste basis.

Belangrijke ingrediënten van de Griekse keuken zijn kruiden, veel groenten, vis en vlees. Ook vind je in veel gerechten ingrediënten als kaas, aubergine, courgette en yoghurt terug. Wat betreft desserts, zijn noten en honing typisch Grieks. Toch is dé basis van de gezonde Griekse keuken wel olijfolie. Alles hierover leer je tijdens een kookles Amsterdam. Hier hoor je alles over Griekenland als grote producent en exporteur van deze gezonde olie. Deze plantaardige olie wordt gezien als zeer gezond dankzij de grote hoeveelheid van onverzadigde vetten. De warme landschappen zijn namelijk ideaal voor olijfboomgaarden. Zo zijn er veel olijfboomgaarden te vinden op het grote schiereiland de Peloponnesos, waar voortreffelijke olijfolie vandaan komt die is gemaakt van de olijfsoort Koroneiki. De juiste manieren van het gebruik van deze goede olijfolie, leer je tijdens een kookcursus Amsterdam.

Leer Grieks koken tijdens een workshop koken Amsterdam.

Wil je écht mediterraans leren koken, dan is het volgen van een kookles Amsterdam op een Griekse kook workshop Amsterdam een goed idee. Tijdens een workshop koken Amsterdam leer je onder leiding van een chef-kok hoe je authentieke Griekse recepten maakt, zoals Moussaka, Gyros, Souvlaki en Tzatziki. Een Griekse kookcursus Amsterdam kan met een groepje worden gevolgd, een goed idee voor als je terug bent van een vakantie naar eilanden als Kreta, Rhodos, Kos of Corfu. Dankzij de kookcursus Amsterdam houd je het vakantie gevoel langer vast en haal je een stukje Griekenland naar jouw eigen keuken.