Groene thee is een erg lekkere zachte thee soort gemaakt van de bladeren van Camellia sinensis. Groene thee is het meest populair in Japan, China, Afghanistan en Pakistan. De laatste jaren heeft de populariteit van groene thee ook in het westen enorm toegenomen.

Naast het feit dat groene thee erg lekker is is het ook erg gezond, je kan door het drinken van groene thee ook afvallen, denk maar aan een soort van groene thee dieet.

groene theeWanneer je elke dag zo,n 2 of 3 kopjes thee drinkt zul je al gaan afvallen, voor het beste resultaat laat je het water tot ongeveer 1o minuten afkoelen en de thee laat je zo,n 5 minuten trekken. Als je dit op deze manier volhoud dan zul je over een langere periode resultaat gaan merken en kun je in 4 tot 12 weken 1,3 kilo kwijt raken. Het is logischer wijs wel zo dat wanneer je naast het drinken van veel groene thee slecht eet en vooral ongezond leeft het natuurlijk niet werkt.

Er zijn een aantal verschillende groene thee varianten maar welke werkt het beste?
In de regel is het zo dat elke groene thee je kan helpen bij het afvallen, de gedroogde thee bladeren bevatten allemaal dezelfde stoffen die er voor zorgen dat het vet in je lichaam niet zo goed wordt opgenomen. Zorg er wel voor dat je pure groene thee drinkt en geen mix.

Dan heb je ook nog zoiets als groene thee capsules.

Doordat de groene thee de afgelopen jaren zo populair is geworden zijn er allerlei verschillende producten op de markt verschenen waar het in zit. Zo heb je dus capsules en pillen met groene thee. Deze producten zijn per definitie niet meteen ook gezond voor je. Vaak worden dit soort producten gemaakt van het afval van groene thee of van hele slechte kwaliteit en dat heeft dus minder effect op je en is niet zo gezond als echte groene thee.

Maar jij wilt dus afvallen met groene thee.

Dat kan wel maar naast het drinken ervan is het bewegen net zo belangrijk als je wilt afvallen. Meer bewegen of echt gaan sporten is een hele goede combinatie met groene thee, het is dan ook uit onderzoek gebleken dat wanneer je sport en vel groene thee drinkt je een langer uithouding vermogen hebt. En nog veel beter je lichaam kan de vetten sneller afbreken wanneer je sport.

Groene thee voordelen.

groene theeGroene thee kent eigenlijk geen nadelen, uiteindelijk is alles waar te voor staat niet goed voor je.
Het heeft een positief effect op je cholesterol, het werkt namelijk cholesterol verlagend.
Het is een goed middel tegen stress, door groene thee te drinken worden je stress hormonen kalmer en wordt je dus rustiger.

Bij ouderen kan het duizeligheid bij het opstaan voorkomen, er wordt ook gezegd dat het kanker kan voorkomen in je slokdarm, blaas eierstokken en alvleesklier. Het drinken ervan kan het risico op parkinson verkleinen. Echter zijn veel van deze beweringen niet wetenschappelijk aangetoond dus de meningen zijn daardoor dan ook verdeeld.

Dan heb je nog de soorten groene thee, voor een compleet overzicht van alle groene thee soorten en meer informatie over deze thee soort verwijs ik je graag naar de Wikipedia pagina over groene thee.

Allemaal voordelen om groene thee te drinken, en de meest belangrijke is natuurlijk dat het ook nog eens heel lekker is.