4 Lekkere HelloFresh Recepten

Zoals je weet ben ik gek op koken, daarom heb ik vandaag 4 HelloFresh recepten voor je geselecteerd. Ik heb deze lekkere recepten allemaal mogen ervaren en omdat ik er zo van heb genoten en het ook nog erg makkelijke recepten zijn wil ik ze graag met je delen.

Ik heb onlangs een artikel over mijn HelloFresh Ervaring geschreven waarin ik op dit nieuwe fenomeen concept inga en mijn aangename ervaring met je deel, ik ben ook erg benieuwd naar jou HelloFresh ervaring en jouw lekkerste HelloFresh recept.

HelloFresh Kortingscode

Mocht je geïnteresseerd zijn in een HelloFresh Box dan mag ik je een HelloFresh Kortingscode van € 15,- aanbieden, je kunt de kortingscode helemaal onderaan in het artikel over mijn HelloFresh ervaring vinden.

Ik heb 4 HelloFresh recepten geselecteerd, die van elkaar varieren en stuk voor stuk makkelijk te maken zijn, uiteraard heb ik ook rekening gehouden met de slankheid factor in de recepten, als je jezelf een beetje hebt verdiept in HelloFresh recepten dan weet je dat HelloFresh alleen maar verse producten gebruikt.

HelloFresh Recepten – Gnocchi met Champignons en Rucolahellofresh recepten

Recept voor 2 personen

Ingredienten:

  • 4 zongedroogde tomaten
  • 450 gram gnocchi
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram champignons
  • 4 takjes peterselie
  • 4 eetlepels verse room
  • 40 gram rucola

Instructies:

  1. Leg eerste de zongedroogde tomaten in een kom met lauwwarm water, laat dit zo’n 20 minuten wellen in het water.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd deze fijn. Snijd daarna de champignons in kleine parten. Hak de peterselie fijn en snijd de zongedroogde tomaten ook klein.
  3. Giet een klein beetje olie in een (wok)pan en bak daarin de Gnocchi ongeveer 4 minuten totdat ze goudbruin zijn.
  4. Voeg de ui, de knoflook en  de champignons toe en bak dit zo’n 5 minuten mee.
  5. Zet het vuur laag en schep de verse room, de zongedroogde tomaten en peterselie door de groenten heen. Breng het op smaak met een beetje zout en peper. Verdeel de Gnocchi over de borden en serveer deze met rucola.

HelloFresh Recepten – zoete aardappel wortelsoep met Fetapakketjes

hellofresh recepten

Recept voor 4 Personen

Ingrediënten:

(geleverd in de hellofresh box)

 

  • 4 vellen Filodeeg
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 1,2 kg zoete aardappels
  • 3 wortelen
  • verse koriander
  • 100 gr feta
  • (dit moet je zelf toevoegen)
  • groente bouillon (1,5 liter)
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies:

  1. Zet eerst alvast een pan op met water en daarin bouillonblokjes voor het bouillonwater.
  2. Nu gaan we de groenten snijden, Snij alle groenten. Doe alvast een scheutje olie in de soep pan en bak de uien glazig.
  3. Als de uien klaar zijn bak dan 1 minuut de rest van de groentes mee in de pan. Let wel op dat je goed blijft roeren want anders brand het aan.
  4. Heb je het één of twee minuten laten bakken, gooi dan nu het bouillon erin. Dit moet nu 15 tot 20 minuten echt koken tot dat de aardappels en wortelen echt goed gaar zijn.
  5. Nu gaan we vast verder met de feta hapjes. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kruimel de feta in een schaal helemaal fijn en klein.
  6. Voeg daarna wat peper en koriander toe aan het mengsel.
  7. Snij het filodeeg door midden en maak er daarna kleine pakketjes van.
  8. Leg deze op een bakblik en doe ze vervolgens op 200 graden 10 minuten in de oven.
  9. Als de aardappelen en wortels gaar zijn kunnen we aan de soep beginnen. Handig Pureer alles met een staafmixer of keuken machine.

Kipburgertjes met gegrilde groenten en yoghurtsaushellofresh recepten

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 rode uien
  • 2 courgettes
  • 1 gele paprika
  • 8 mini hamburgerbroodjes
  • 480 gram kip gehakt
  • ¾ krop ijsbergsla
  • 8 takjes bladpeterselie
  • 1 knoflookteentje
  • 200 g yoghurtsaus
  • 2 el bloem
  • 3 el olijfolie
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

2. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd of schaaf de courgette in dunne plakjes. Snijd de gele paprika in dunne repen. Meng daarna het kip gehakt met de bloem en kneed er 2 burgers per persoon van.

3. Meng in een salade kom de courgette en gele paprika met de helft van de olijfolie, peper en zout.

4. Verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur en gril of bak de courgette en gele paprika erin, eventueel in delen, 2 minuten aan elke kant. Haal het uit de pan en bewaar apart in een kom. Bak daarna de rode ui 2 a 3 minuten en bewaar dat ook apart in een andere kom.

5. Bak ondertussen de mini hamburgerbroodjes 4 – 5 minuten in de voorverwarmde oven.

6. Wrijf de kip burgers in met de overige olijfolie en bak deze in de koekenpan op middelhoog vuur 4 minuten aan elke kant.

7. Snijd of scheur ondertussen de ijsbergsla klein en hak de bladpeterselie fijn. Meng in de salade kom de ijsbergsla met de helft van de bladpeterselie, de helft van de courgette en de helft van de gele paprika. Breng het op smaak met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

8. Snijd of pers de knoflook fijn en meng deze samen met de overige bladpeterselie door de yoghurtsaus.

9. Verdeel de kip burgers en mini hamburgerbroodjes over de borden en serveer de salade, rode ui, overige courgette met gele paprika en de yoghurtsaus erbij. Laat ieder de mini hamburgerbroodjes naar eigen wens beleggen.

HelloFresh Recept – Mediterrane Bulgur met kip gyros en avocadohellofresh recepten

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 gele bieten
  • 335 g volkoren bulgur
  • 560 g kip gyros
  • 8 takjes verse koriander
  • 1 ½ avocado
  • 100 g mesclun
  • 675 ml groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl witte balsamicoazijn
  • Peper en zout

Instructies:

1. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Kook ongeveer 250 ml water per persoon in een andere pan met deksel erop voor de gele biet.

2. Schil de gele biet en snijd hem in blokjes van een ½ cm dik. Kook de gele biet, afgedekt, 15 – 20 minuten in de pan met deksel erop beetgaar. Giet het daarna af.

3. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 8 – 10 minuten droog. Roer daarna de bulgur met een vork los en laat de bulgur zonder deksel uitstomen.

4. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de kip gyros 9 a 10 minuten op middelhoog vuur.

5. Hak ondertussen de koriander fijn. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes en bewaar het in de schil.

6. Meng de bulgur met de gele biet, kip gyros, de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de koriander in de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.

7. Scheur de mesclun klein, lepel het vruchtvlees van de avocado uit de schil en voeg beide voorzichtig toe aan de wok of hapjespan .

8. Verdeel het gerecht over de borden. Besprenkel naar smaak met extra witte balsamicoazijn en eventueel een scheutje extra vierge olijfolie. Garneer de maaltijd met de achtergehouden koriander.

Tot slot.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze 4 hellofresh recepten en dat je er tenminste eentje gaan uitproberen, ik ben dan ook erg benieuwd naar jou hellofresh ervaring, je kunt daarover vertellen in het reactie veld onderaan deze pagina. Eetsmakelijk!


Gezonde_start_728x90

Summary