Histamine intolerantie

Wanneer men het heeft over lactose intolerantie dan weet men meestal wel wat er bedoelt wordt, dit is een redelijk ingeburgerd begrip. Vandaag gaan we echter in op een andere aandoening, histamine intolerantie. Veel mensen weten niet precies wat je niet mag eten als je histamine intolerant bent omdat het helemaal niet duidelijk is wat histamine nou precies is. In dit artikel leggen we graag het een en ander uit zodat je precies weet hoe histamine intolerantie tot stand komt.

Oorzaken

Histamine is een stof die je van nature in je lichaam moet hebben, dit is erg belangrijk voor het maag- en darmsysteem. Als je histamine intolerant bent dan hebben de enzymen echter de overhand gekregen en zullen zij de histamine in je lichaam constant afbreken.

Symptomen

Mensen die last hebben van histamine kunnen dit zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van hun lichaam merken. Je kunt bijvoorbeeld jeuk krijgen of last van de huid. Het grootste effect za; echter op je maag en darmen zijn, je kunt bijvoorbeeld last krijgen van vervelende zuurbranden. Ook de ademhaling en de algemene gesteldheid kan er flink onder lijden. Mensen die histamine intolerant zijn zullen dan ook vaker ziek zijn dan gebruikelijk. De lijst met aandoeningen is eindeloos.

Oplossing zoeken

Zoals de meeste mensen die op deze pagina komen bent u waarschijnlijk op zoek naar een oplossing om van histamine intolerantie af te komen, of om er in ieder geval mee om te kunnen gaan. De eerste stap is toch altijd een diagnose proces die u moet doorlopen, pas daarna weten we of we echt te maken hebben met intolerantie. Er zijn veel manieren om de symptomen terug te dringen maar een daadwerkelijke oplossing is er nog niet gevonden voor dit probleem, wel komen er contant nieuwe behandelmethodes en supplementen op de markt waarmee u de conditie van uw organen kunt verbeteren.