Je lichaam gezond houden is voor veel mensen erg lastig. Want zeg nou eerlijk wie neemt er niet af en toe iets wat slecht voor het lichaam is. Een menselijk lichaam dient goed verzorgd te worden om gezond te blijven. Mensen die hun lichaam goed verzorgen zullen dit merken aan de resultaten. De levensverwachting van een gezond mens is zichtbaar hoger dan die van een ongezond persoon. Daarom ga je in dit artikel lezen hoe je jouw lichaam gezond kan houden.

Regelmatig sporten

Het is wel het meest voor de hand liggend, om je lichaam op peil te houden moet je regelmatig sporten. Sporten vermindert de kans op bepaalde ziektes aanzienlijk. Door te sporten train je jouw hart, tevens is bewegen goed voor de bloedvaten. Wanneer je sport heb je minder kans op diabetes, voor mensen met diabetes heeft sporten ook een gunstig effect of de bloedglucosewaardes. Sporten kent meerdere voordelen maar ook niet geheel onbelangrijk is dat je je goed gaat voelen van sporten. Door regelmatig te bewegen wordt het hormoon cortisol sneller afgebroken, daardoor maakt het lichaam weer endorfine aan. Je lichaam en humeur zullen van dit stofje een positieve boost krijgen.

Goede slaap

Wat minder voor de hand liggend is dat goed slapen erg belangrijk is voor een gezond lichaam. Het menselijk lichaam heeft gemiddeld tussen de 6 en 8 uur slaap nodig per dag om goed te functioneren. Het lichaam heeft slaap nodig om zichzelf simpelweg te herstellen, wanneer je slaaptekort hebt kan het lichaam zich dus niet goed genoeg herstellen. Zonder voldoende slaap kun je wel degelijk ziek worden. Ook is nachtwerk ongezond. Onderzoek van de Gezondheidsraad toont aan dat werken tijdens de nachtelijke uren de kans op diabetes kan verhogen.

Gebitsverzorging

Kom goed voor de dag met een stralende lach. Niet alleen is een gezond gebit erg belangrijk voor een goede indruk, ook heeft een gezond gebit een positief effect op de gezondheid van het lichaam. Een gezond gebit kun je simpelweg behouden door goed te poetsen. Door twee keer per dag je tanden te poetsen voorkom je dat tandplak zich vormt tot tandsteen. Wanneer tandplak zich wel tot tandsteen kan vormen dient de tandarts dit weg te halen. Tandsteen irriteert het tandvlees waardoor je pijn kan krijgen in de mond. Wanneer geïrriteerd tandvlees zich terugtrekt hebben bacteriën vrij spel, hierdoor krijg je snel gaatjes. Ook hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat een slecht gebit de gezondheid van het lichaam beïnvloed. De tandartspraktijk uit Schiedam geeft aanvullende informatie over het verzorgen van je gebit.

Snack af en toe, eet vooral gezond

Steeds meer mensen worden zich bewust van het effect van gezond eten. Supermarkten zitten vol met extreem bewerkte producten, denk aan genetisch gemanipuleerde groente en plofkippen. Dit eten is erg slecht voor het menselijk lichaam omdat hormonen die in het eten gespoten wordt allemaal in ons lichaam terecht komt. Een snackje af en toe kan zeker, probeer wel dit wel met mate te doen. Probeer je verder te houden aan de schijf van 5, hierin staat beschreven van welke voedingstoffen je wat nodig hebt.