Het internet staat vol met informatie over hoe je op een gezonde manier kunt afvallen. Het is alleen wel een uitdaging om de informatie te vinden die het best voor jou werkt. Veel mensen houden het tegenwoordig niet vol om af te af te vallen, omdat zij niet op de hoogte waren van de juiste informatie over hoe je op een gezonde manier kunt afvallen. In dit artikel lees je hoe je het best op een gezonde manier kunt afvallen.

Afvallen in de sportschool.

Afvallen kan door in de sportschool cardio oefeningen uit te voeren. De beste cardio oefening is een HIIT workout. HIIT staat voor Hight Intensity Training en is een trainingsprincipe waarbij je door middel van intervals in een korte tijdsduur een intensieve inspanning levert. Met een HIIT training wissel je intensieve oefeningen af met minder intensieve oefeningen of rust. Een HIIT workout is vermoeiend, maar doordat je snel positieve resultaten ziet zul je met succes gewicht verliezen. 

Naast het uitvoeren van cardio oefeningen kan krachttraining je ook helpen bij het afvallen. Krachttraining kan zelfs effectiever zijn dan cardio als je het op goede manier uitvoert. Dit komt omdat krachttraining helpt bij het opbouwen van spieren, waardoor je in de rustperiode meer calorieën verbrandt. Daarnaast helpt krachttraining ook bij het verhogen van je metabolisme. Daarom is het uitvoeren van krachttraining in de sportschool een goede manier om af te vallen. 

Bijhouden van je maaltijden.

Een eetdagboek kan je helpen bij het afvallen of wanneer je op een gezondere manier wilt leven. Het opschrijven van elke snack, slokje frisdrank en koolhydraten die je eet, zorgt ervoor dat je bewust wordt van wat je eet. 

Vaak denk je dat je het wel onthoudt wat je allemaal eet op één dag. Toch gaat dit in de praktijk vaak anders. Hierdoor is de kans enorm groot dat je vandaag niet meer weet wat je drie dagen geleden gegeten hebt. Daarnaast werkt het opschrijven mentaal. Men denkt vaak nog wel even twee keer na voordat ze het daadwerkelijk in hun mond stoppen aangezien het verplicht is om alles op te schrijven. Het bijhouden van een dieet dagboek kan helpen bij het veranderen van je ongezonde eetgewoontes. Uit een onderzoek van Harvard Medical School blijkt namelijk dat het bijhouden van een dieet dagboek een zeer effectieve manier is om op een gezonde manier af te vallen of gewoon gezonder te gaan leven. Hierbij is het wel belangrijk dat je gestructureerd te werk gaat. Je moet namelijk nauwkeurig opschrijven wat je eet, wanneer je het eet en hoeveel je eet. Vaak vergeten mensen de kleine snacks die ervoor zorgen dat ze niet afvallen. Door het bijhouden van een dieet dagboek kun je nee zeggen tegen de extra calorieën die je gewichtsverlies kunnen belemmeren.

Onze conclusie.

Er zijn veel verschillende manieren om op een gezonde manier af te vallen, maar in deze blog hebben we de meest effectieve manieren behandeld. Wanneer je wilt afvallen is het dus belangrijk dat je je eerst inschrijft bij een sportschool en vervolgens goed bijhoudt wat je eet. Als je deze stappen genomen hebt ben je op de goede weg om op een gezond gewicht te komen.