Na een avond stappen lig je de volgende ochtend liever niet voor pampus met een enorme kater. Het liefst word je uitgerust wakker met een voldaan gevoel. Met onderstaande tips kun je aan kater gemakkelijk voorkomen!

Uitdroging voornamelijk veroorzaker van Kater.

Het klinkt misschien een beetje raar maar Hoe meer drank je drinkt, hoe meer je lichaam uitdroogt. Alcohol is voor het lichaam moeilijk afbreekbaar. Om alcohol af te breken verbruikt het lichaam veel vocht/water en andere belangrijke stoffen zoals energie, vitamines en mineralen.

Een kater wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door een vocht tekort. Belangrijk is om voor het slapengaan een paar glazen water te drinken. Je lichaam moet namelijk de hele nacht werken om de alcohol af te breken. Hierbij worden heel veel bouwstoffen verbruikt om dit zo goed mogelijk te kunnen doen. De knallende hoofdpijn is meestal het resultaat van een vochttekort.

Een kater voorkomen doe je zo!

  • Neem extra vitamines in en drink water

Vooraf extra glazen water drinken helpt aanzienlijk om een kater te voorkomen. Eet ook wat fruit en groente en neem een vitaminepil. Ben je moe voor het stappen? Doe dan vooraf even een dutje. Zo heb je meer energie voor een wilde nacht en zul je je de volgende morgen fitter voelen.

  • Wissel drank af met water

Wanneer je lekker aan het feesten bent en het ene na het andere biertje naar binnen giet, is het verstandig om tussendoor ook eens te kiezen voor een glas water. Geen water om handen? Kies dan voor een Cola of ander alcoholvrij drankje.

Tip: drink wat water bij ieder toiletbezoek en eet wat tijdens en na het stappen. Je lichaam kan deze voedingstoffen namelijk heel goed gebruiken!

  • Zorg voor een anti-katerpil

Anti-kater pillen zorgen ervoor dat je de volgende morgen geen kater hebt. De pillen helpen als het ware je lever een handje. Ze zitten daarnaast vol met vitamines en mineralen die je lichaam na een avondje feesten hard nodig heeft.

Een anti kater pil zorgt er ook voor dat je sneller nuchter wordt. Een ant-katerpil wordt ook wel een ontnuchteringspil genoemd. Het zorgt er namelijk voor dat je 2-3 keer zo snel nuchter wordt dan wanneer je ze niet inneemt.

Een katerpil moet je wel combineren met veel water drinken. Je kunt ze voor het stappen innemen maar ook daarna.

Een kater voorkomen is niet moeilijk.

Zoals je kon lezen is een kater heel goed te voorkomen. Dat kun je doen door gezond te eten, veel water te drinken en genoeg rust nemen. Wanneer je al deze dingen doet dan zul je merken dat veel minder snel last krijgt van een kater.