Overgewicht of obesitas is een steeds groter wordende oorzaak voor een slechte gezondheid. Ongeveer 13% van mensen ouder dan negentien in Nederland lijdt aan obesitas of overgewicht. Naast het weinige zelfvertrouwen en een verminderde kwaliteit van leven wat dit oplevert, werkt zwaarlijvigheid ook als katalysator voor ernstige ziekten en aandoeningen zoals hart- en vaatziekten waarbij de aders over het volledige lichaam vernauwen, diabetes, sommige soorten kanker en beroertes. 
Het bepalen of iemand obees is kan hun BMI, Body Mass Index gebruikt worden.

Je BMI Berekenen,

Het BMI wordt als volgt berekend: gewicht in kilogram gedeeld door de hoogte in vierkante meter. Als het resultaat tussen achttien en 25 is, wordt dit in het algemeen als ideaal en gezond gezien. Bij een BMI tussen de 25 en 30 betekent dat die persoon mogelijk overgewicht heeft en bij een BMI van dertig of hoger wordt iemand vaak geclassificeerd als obees. BMI alleen is onvoldoende om te bepalen of iemand te veel weegt. Ook gespierde mensen komen een hoog BMI uit terwijl ze juist niet te zwaar zijn. 

Verschillende factoren spelen een rol bij obesitas. Een dieet met te veel calorieën, te weinig bewegen en ongezond eten kunnen allemaal dienen als een gevolg van gewichtstoename. Het extra gewicht kan de bloedcirculatie vernauwen waardoor er een verminderde zuurstoftoevoer plaatsvindt. De organen kunnen onder te zware druk komen te staan waardoor het niet goed doorbloed kan worden. Dit kan ernstige ziektes teweeg brengen met uiteindelijk de dood tot gevolg. 

De behandeling voor mensen met overgewicht of obesitas een vaak een programma dat bestaat uit een gebalanceerd dieet, genoeg lichaamsbeweging en soms ook medicatie of andere hulpmiddelen. Hierbij is het belangrijk dat je het programma nauw opvolgt zodat er geen verzwakkingen plaatsvinden. 

Medicijnen tegen overgewicht.

Xenical Roche, is een van de meest effectieve geneesmiddelen voor het bevorderen van gewichtsverlies, het is ook verkrijgbaar in de generieke vorm: Orlistat. Het actieve bestanddeel van deze geneesmiddelen werkt in het verteringsstelsel. Wanneer we de voeding verteren zorgen enzymen ervoor dat het vet in energie kan worden omgezet. Door de werkzaamheid te remmen zorgt het bestanddeel Orlistat ervoor dat het vet niet meer in het lichaam opgenomen wordt, maar wordt uitgescheiden. 

Medicatie tegen obesitas is geschikt voor mensen met een BMI van 27 of hoger die hun levensstijl drastisch willen veranderen met behulp van voeding en lichamelijke inspanning om hun gewicht terug op een gezond niveau te krijgen. De motivatie speelt een zeer grote rol bij het gebruik van deze medicijnen. 

Vul vandaag nog één van onze medische vragenlijsten in zodat een gekwalificeerd arts uw antwoorden kan bekijken. Wanneer de geneesmiddelen veilig door u gebruikt kunnen worden zal uw bestelling vervolgens vanuit onze apotheek worden verzonden en zult u uw medicatie doorgaans de volgende werkdag al ontvangen.