Ontspannen werken.

Tussen de twintig en vijftig jaar werken wij zo’n 32 uur gemiddeld per week. Voor het grootste gedeelte ben je dus aan het werk. Uiteraard is het belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat. De ‘opgeruimde bureaupolicy’ is een werkwijze die kan helpen bij het ontspannen werken.

Achterliggende gedachte hierbij is om zoveel mogelijk zaken op orde te hebben als e-mail, het ordenen en verdelen van taken en het goed organiseren van je eigen planning.

Sommige mensen begrijpen de uitspraak verkeerd en vatten het te letterlijk op. Hierbij gaan zij ervan uit dat zij letterlijk denken dat er niks op het bureau mag liggen. Dit levert bij veel mensen meer stress op maar het gaat hier om de manier van leven en werken.

Ontspannen werken – stress factoren.

Stressfactoren zijn onder anderen:

– Werkdruk en te veel drang om te presteren
– Verlies van je baan
– Financiele onzekerheid
– Plezier in je werk.
– Problemen met collega’s
– Gezondheidsklachten

ontspannen werkenVerschillende wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat de afgelopen jaren burnout-klachten fors gestegen zijn. Als oorzaak melden zij, dat de negatieve berichtgevingen in de media over ontslagdreigingen. Het gaat dus niet om feitelijke druk, maar veronderstelde druk.

Naast stress door mentale klachten kan stress ook ontstaan door fysieke klachten. Denk hierbij aan mensen met een kantoorbaan, zij zitten veel op achter computer aan het bureau op een stoel.

Een mens is niet gemaakt om te zitten. Hiervoor zijn speciale ergonomische bureaustoelen voor optimaal zitcomfort op maat. Ga hiervoor naar een kantoormeubelen specialist die een goed advies kan geven. De werkgever zal hierbij ook gebaat zijn, omdat het de productiviteit verhoogd.

Verder is het belangrijk dat je opzoek gaat naar ontspanning. Ga regelmatig sporten en op stap met vrienden. Neem van tijd tot een vakantie om te reizen of doe andere ontspannen bezigheden. Tenslotte, zorg dat je op tijd naar bed gaat, zodat je aan de nodige nachtrust toekomt.