paleo dieetHet Paleo dieet is een erg populair modern en eigentijds afslank programma, het staat ook wel bekend als het jagers / verzamelaars dieet wat vooral gebaseerd is op gezond eten. Het Paleo dieet bestaat vooral uit het eten van groeten, fruit, noten, vis en vlees van dieren die zichzelf met gras hebben gevoed, het bevat dus geen zuivel producten, zout, peulvruchten of granen, ook geen bewerkte suiker en verwerkte oliën. Het dieet lijkt het meest op de manier van eten zoals dat van onze voorouders meer dan 10.000 jaar geleden.

Het Paleo Dieet gaat dus een behoorlijke tijd terug in de geschiedenis naar de tijd van onze voorouders, wat deze mensen toen dachten over eten en gezond leven is eigenlijk vrij logisch, onze voorouders wisten dat het beste voor hun lichaam was om voedsel te eten dat onbewerkt was. Uiteraard was dit niet omdat ze dit zelf bedacht hadden maar gewoon puur om het feit dat er in die tijd niks anders was dan onbewerkt voedsel, ze wisten dus niet beter ze aten gewoon wat moeder natuur op dat moment in de aanbieding had.

Sinds de jaren 70 heeft het Paleo dieet een enorme populariteit boost gekregen en sindsdien hebben verschillende mensen het overgenomen en het proberen aan te passen en te verbeteren, ook artsen en diëtisten adviseren deze manier van afvallen, het is dan ook een erg verantwoorde aan raadzame manier om je overgewicht kwijt te raken en te diëten.

Maar nu dan de vraag: waarom is het Paleo Dieet zo enorm populair?

Het is een vrij makkelijk antwoord, ik kan jou heel kort en duidelijk uitleggen hoe dit dieet werkt, het is dus makkelijk te onthouden, niet ingewikkeld en daarom heel makkelijk te volgen. Met het Paleo dieet ligt de concentratie / focus op de kwaliteit van het voedsel dat je eet en niet de kwantiteit (hoeveelheid) je hoeft dus geen calorieën te gaan tellen en je hoeft ook niet meer elke dag / week op de weegschaal te gaan staan om je gewicht te meten. je moet je gewoon simpelweg gaan focussen op gezond en kwalitatief voedsel.

Tot op heden heb ik nog geen mensen gezien of gehoord die niks aan het Paleo dieet hebben gehad, het is een van de meest logische en verantwoorde manieren van afvallen en diëten, gewoon gezond eten door middel van kwaliteit eten.

Als je er even voor gaat zitten en heel logisch gaat nadenken dan komt je snel tot de conclusie hoe we vandaag de dag in deze wereld zo massaal last hebben van overgewicht (Obesitas) De maatschappij is te snel, de focus ligt voor veel mensen op carrière maken, geld verdienen hard werken, en daar past gezond eten niet in omdat je er gewoon weg geen tijd meer voor hebt. Net zoals alles de liefde, je kinderen, je familie heeft ook eten aandacht nodig, gezond eten welteverstaan, neem wat meer tijd om na te denken over wat je wilt gaan eten, en hoe je dat gaat bereiden en waar je het vandaan haalt, iedereen kan zelf heel goed bedenken en weten wat wel en niet goed voor hem of haar is. Gebruik gewoon je gezonde verstand.

Tegenwoordig heb je dus een enorm groot aanbod in recepten die speciaal op deze manier van eten zijn gebaseerd, ook zijn er een aantal recepten boeken aan te raden om zo inspiratie op te doen om lekker te kunnen koken en eten en tegelijkertijd af te vallen.

Kijk eens naar deze producten voor inspiratie.

Paleo Kook Recepten.Paleo in 15 minuten.De Paleo Revolutie.