prodimedOvergewicht is een serieus probleem in Nederland, de laatste jaren neemt het aantal mensen met overgewicht alleen maar toe, daardoor zijn er ook steeds meer mensen die dus willen afvallen, iedereen heeft weer zijn eigen reden, sommige omdat een enorm overgewicht hebben, sommige mensen willen snel die paar kilo’s’ kwijt om in een mooie jurk te passen voor die ene speciale gelegenheid, sommige mensen hebben weer hele andere reden bijvoorbeeld omdat ze moeten afvallen voor bijvoorbeeld een medische behandeling.

Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om gewicht kwijt te raken en te afvallen, er zijn tal van diëten, waarvan je de meest populaire diëten op onze website kunt terug vinden. Een van die diëten is het Prodimed dieet.

Wat is het Prodimed dieet?

Het Prodimed dieet is bedacht en ontwikkeld door Professor George Balckburn en Professor Marian Apfelbaum. De laatste 30 jaar hebben deze twee professoren uitgebreid onderzoek gedaan naar hoe belangrijk eiwitten zijn voor ons lichaam en in ons voedsel, deze informatie hebben ze samengevat geanalyseerd en uiteindelijk hebben ze er een perfect uitgedokterd eiwitdieet van gemaakt dat nu dus Prodimed heet.

deze Marian Apfelbaum en George Balckburn hebben uitgedokterd dat wanneer je alleen maar eiwitten tot je neemt als voeding en de rest dus de vetten en de koolhydraten weg laat je zo het lichaam dwingt na 2 dagen om de energie uit z,n reserve opslag te gaan halen, dit betekend dus dat je lichaam vet gaat verbranden en dus gewicht gaat kwijtraken. Je zult geen last hebben van een honger gevoel en je zult je goed en fit blijven voelen.

Samen met een voedingsdeskundige en een uitgedokterd eiwitdieet moet dit dus de manier van afvallen zijn, het is een snelle effectieve verantwoorde manier om te afvallen. Met dit Prodimed dieet kun je 6 tot 10 kilo in de maand afvallen, dit komt ook omdat je je wekelijks laat controleren door een voedingsdeskundige.

Hoe werkt het Prodimed dieet?prodimed

Het is een dieet met 5 fases die gevold dienen te worden anders werkt het niet, de fases bestaan uit:

  1. De actieve fasen (Groenten)
  2. De actieve fasen (Vlees, Vis & Groenten)
  3. De overgang fasen (Ontbijt met Vlees, Vis en Groenten)
  4. De overgang fasen (Ontbijt Lunch, Vlees, Vis en Groenten)
  5. De onderhoud fasen (Ontbijt Lunch, Aardappelen, Vlees, Vis en groenten)

Als je met dit dieet gaat beginnen zul je moeten proberen om 2 dagen voordat je ermee begint niet te veel vet eten te eten, ook niet te veel alcohol drinken. Je begint dan eerst met de 1e fase de actieve fasen, hierin maak je enkel gebruik van de Prodimed zakjes, daar zitten de eiwitten in. Je gaat 4 tot 6 zakjes per dag gebruiken. Naast het gebruik van deze Prodimed zakjes zul je ook de aanbevolen groenten moeten gaan eten (Paprika, Snijbonen, Sla,) Dit moet je 2 keer per dag gaan eten, bepaalde groenten zul je niet te veel van mogen eten, tomaat, witlof, champignons, sperziebonen. Dan moet je ook nog naast elke maaltijd die je neemt een kalium en vitamine capsule innemen, drink minimaal 2 liter water op een dag. Zodra je de helft bent afgevallen van het gewicht dat je uiteindelijk wilt kwijtraken, begint fase 2, in fase 2 neem je 3 tot 4 zakjes per dag van Prodimed eiwitten, hier naast kun je gewoon een normale maaltijd eten, je mag dan bijvoorbeeld een zakje Prodimed eiwitten vervangen voor vis, vlees of gevogelte.

sonja bakker dieetZodra je op je gewenste gewicht bent aangekomen, gaat fase 3 van start, in fase 3 eet je twee normale maaltijden per dag, hiernaast gebruik je 2 of 3 zakjes Prodimed eiwitten, dit doe je dan twee weken lang op deze manier. Na deze twee weken in fase 3 ga je over naar de een na laatste fase, fase 4. Deze fase duurt dan ook weer twee weken. Dan ben je aangekomen bij de laatste fase, de onderhoudsfase. In deze onderhoudsfase van jet Prodimed dieet mag je aardappelen eten. Het is ontzettend belangrijk dat je alle fases goed volgt en helemaal uitzit, doe je dit niet dan loop je een grote kans op het jojo effect. Als je de fases goed volgt zul je heel snel afvallen en gewicht verliezen en dat ook behouden. Er wordt wel aangeraden om na het doorlopen van alles fasen van het Prodimed dieet onder toezicht te blijven een een voedingsdeskundige.

 

Dit vooral om te voorkomen dat je terugvalt, zo kan er nog ruim op tijd in gegrepen worden door de voedingsdeskundige, het zou toch er jammer zijn als na al die moeite het bekende jojo effect intreed.

Meer info kun je vinden op www.prodimed.nl