protiplanIn mijn dagelijkse bezigheden als Dieet & Afvallen Coach kom ik veel nieuwe dieet en afval methodes tegen, bij de meeste heb ik meestal zoiets van: daar heb je weer zo,n 100 in een dozijn dieet dat weinig toe toe voegen heeft op de bestaande diëten en niet vernieuwend is, en dan heb ik het nog niets eens over de kwaliteit en werking van zo,n dieet. Maar soms heel soms 😉 kom ik ook een dieet tegen dat meteen mijn aandacht vast pakt. Het Protiplan eiwitdieet is zo,n dieet en daar vertel ik je graag wat meer over.

Wat is Protiplan?

Protiplan is een eiwit dieet dat door uitsluitend goed opgeleide en ervaren diëtisten is bedacht en ontwikkeld. Het is dus een zogenoemd eiwitdieet en als je mij een beetje kent dan weet je inmiddels ook wel dat ik vaak schrijf over eiwitten en eiwit diëten. Dat is niet zonde reden want eiwitten en koolhydraatarme diëten zijn hele effectieve manieren om te afvallen en snel gewicht te verliezen.

Het Protiplan eiwitdieet is dus een uitgedokterd dieet door professionele diëtisten dat door middel van coaching en gezonde voeding jouw naar een slank en gezond leven helpt.

Naast de coaching en het 3 stappen plan waar we zo verder op ingaan heeft Protiplan ook een breed assortiment aan gezonde eiwitrijke voeding en een breed scala aan eiwitrijke producten. Protiplan is dus een compleet gezond dieet inclusief professionele begeleiding gebaseerd op gezond eten met eiwitrijke voeding.

Coaching en professionele begeleiding

Jouw doel is snel afvallen op een verantwoorde manier en een gezond en slank leven te leiden. De Professionele begeleiding van Protiplan helpt jouw doel te bereiken door eerst je medische verleden in kaart te brengen, daarna wordt er een uitgebreid stappenplan gemaakt dat helemaal op jouw leef situatie wordt ingericht. Met dit stappenplan ga je met Protiplan een patroon van gezonde voeding ontwikkelen en jezelf aan leren om alleen nog maar gezond eten.

Eiwitrijke Producten

Omdat afvallen en gezond eten vaak geassocieerd wordt met gerechten die niet altijd lekker zijn heeft Protiplan een breed assortiment aan lekkere eiwitrijke producten voor je ontwikkeld, zodat je op een gezonde manier kunt afvallen met gezonde voeding terwijl het nog lekker is ook, je komt dus helemaal niks te kort met het afslankplan van Protiplan.

De eiwitrijke producten van Protiplan zijn onder professionele supervisie van de diëtisten ontwikkeld en daarmee bevatten deze producten de perfecte balans van van eiwitten en koolhydraten, dit is een must voor een leven waarin fit zijn, slank zijn en gezond eten centraal staat.

Bekijk hier onder een aantal producten van Protiplan voor een impressie van wat ze te bieden hebben en er in het assortiment zit.

Het Protiplan 3 fase stappenplan

Om het afvallen makkelijk en vooral duidelijk te houden heeft Protiplan 3 fasen waarin je gaat afvallen.  Ik ga het Protiplan dieet schema hier onder wat beter voor je toelichten.

Protiplan Fase 1

Protiplan Fase 1In deze eerste fase van het Protiplan eiwitdieet maak je gebruik van 6 eetmomenten per dag waar bij je zelf kunt kiezen welke eiwitrijke producten uit het Protiplan assortiment je wilt gebruiken. In deze fase is het heel belangrijk dat je je goed aan de regels van Protiplan houdt en absoluut niet mag zondigen. Vooral omdat je in deze fase geen honger gevoel zult hebben is het vrij makkelijk te doorstaan en kun je het goed vol houden.

Protiplan Fase 2

Protiplan Fase 2Net als in de eerste fase van het Protiplan eiwitdieet heb je ook in deze 2e fase 6 eet momenten per dag, echter ga je in deze 2e fase weer wat meer zuivel producten en fruit eten, waarnaast je nog maar 4 keer per dag de Protiplan dieet producten gaat gebruiken.
Je zult in deze fase ongeveer 20% van je overgewicht verliezen en omdat je een duidelijk resultaat ziet met het afvallen is deze fase ook nog makkelijk vol te houden en gemotiveerd te blijven.

Protiplan Fase 3

Protiplan Fase 3De laatste maar cruciale fase om goed te afvallen met het Protiplan eiwitdieet is deze 3e fase. In deze fase ga je weer wat meer koolhydraatrijke producten eten in het dieet schema, hiernaast maak je nog 2 keer per dag gebruik van de eiwitrijke producten van Protiplan. Je zult in deze 3 fase 10% van je overtollige gewicht verliezen en ben je heel goed op weg naar een gezond leven met gezonde voeding en een normaal eetpatroon.

Om een nog beter overzicht van de 3 fasen van Protiplan te krijgen kun je via deze link op de Protiplan website kijken. Je kunt dan meteen de eiwitrijke producten van Protiplan bekijken en het Gratis recepten boek downloaden.

Klik hier voor de Protiplan website.

Eiwitrijke Voeding

Zoals ik al verteld heb maakt protiplan alleen maar gebruik van de beste producten voor een eiwitrijk dieet, met het uitgebreide assortiment van Protiplan zul je ook nooit eiwitrijke producten te eten die je niet lekker vindt. De Protiplan producten bestaan uit eiwitrijke producten zoals: eiwit repen, eiwit shakes, maar je vind er zelfs beleg, soepen, hartige snacks, brood, dranken, supplementen en zo kan ik nog even door gaan. Het is een heel uitgebreid assortiment van eiwitrijke voeding waarmee gezond eten heel makkelijk wordt gemaakt.

Koolhydraatarme Producten

Veel eiwitrijke producten betekend ook koolhydraatarme producten, een eiwitdieet en een koolhydraatarm dieet zijn de populairste diëten die er zijn, niet zonder reden uiteraard, je kan met deze diëten snel afvallen, je dit dit op een verantwoorde manier door gezond eten en gezonde voeding. en omdat je goed bezig bent met wat eiwitten en koolhydraten zijn en wat wel en niet gezond voor je is leer je ook een heleboel over voedsel waardoor je voeding en het menselijk lichaam beter gaat begrijpen en het zelf ook na je dieet in de dagelijkse praktijk kunt brengen.

Gezond Dieet

Dat de meeste diëten weggeschreven worden als gezond is geen geheim meer, dat is ook niet zonder reden, veel diëten doen een groot beroep p je lichaam en wanneer je ze te lang volgt kun je zelfs schade oplopen omdat je je lichaam te kort doet. Waarom Protiplan wel een gezond dieet is is omdat je ten eerste professionele begeleiding krijgt van ervaren diëtisten. Daarnaast zijn de eiwitrijke producten die je gaat gebruiken ook met dezelfde expertise ontwikkeld, je zult nooit je lichaam beschadigen op wat voor manier dan ook. en zoals fase 3 van het Protiplan dieet schema al aangeeft start je daarin weer langzaam met koolhydraatrijke producten. Dit zie je niet bij andere koolhydraatarme diëten, omdat die geloven dat je bij een koolhydraatarm dieet helemaal geen koolhydraten moet eten, dit is dus een verkeerde interpretatie want we noemen het koolhydraatarm dieet en niet weg met koolhydraten dieet. Vele mensen interpreteren zo’n dieet verkeerd en door geen koolhydraten te eten ga je op een bepaald moment je lichaam beschadigen en ben je uit eindelijk verder van huis.

Gezond Eten

Naast het feit dat je gaat afvallen en gewicht verliest, is de grootste kracht vaneen dieet dat je weer leert gezond eten. Een dieet is maar tijdelijk en helpt je opgang met afvallen, vaak snel afvallen even snel een paar kilo aan gewicht verliezen en klaar. En ja daar komt hij weer het bekende jojo-effect. Je zit zo weer terug op je oude gewicht.

Bij Protiplan leer je samen met de coach en de eiwitrijke voedings-producten om gezond eten. Dit is ontzettend waardevol omdat ongezond eten de oorzaak is van de grote aantallen mensen met obesitas en overgewicht. Hier is het allemaal mee begonnen toch? al die lekkere snacks en producten die je tegenwoordig in de winkels kunt vinden. De hoeveelheid varianten die het eten maken erg makkelijk maken maar alles behalve gezond voor je zijn. Met Protiplan leer je weer gezond eten, door te leren over voeding zoals eiwitten, wat zijn het? waar zit het in? Je leert weer gezond te koken, back to basic met gezonde verse producten en gezonde voeding.

Gratis Protiplan Receptenboek

Ik heb je nu een beetje uitgelegd wat Protiplan is en hoe het werkt, uiteraard is er nog meer informatie te vinden op de website van Protiplan zelf en kun je zelfs een gratis recepten boek downloaden vanaf de protiplan website, samen met dit recepten boekje en de protiplan producten kun je al snel beginnen met je dieet en gewicht te verliezen.

Voor vragen stel ik voor dat je even de veel gestelde vragen pagina van de Protiplan website bezoekt en kun je eventueel contact met ze opnemen.