Wist je dat rundvlees zéér mager is en hierdoor in veel diëten past? Onbewerkt rundvlees past, door haar gezonde eigenschappen, in een gezond (en lekker) eetpatroon. Zo bestaan er zelfs enkele vleesdiëten die grotendeels uit, je raadt het al, rundvlees bestaat. 

Vind je rundvlees lekker én wil je gezond bezig zijn? Dan kun je het beste rundvlees kopen direct van de boer. Op die manier ben je verzekerd van kwaliteitsvlees in de meest pure vorm. Maar wat is rundvlees precies, en waarom past het goed in een dieet? Dat leggen wij jou in deze interessante blog uit. 

  • Wat is rundvlees?

Rundvlees is vlees dat afkomstig van runderen die 1 jaar of ouder zijn. Deze runderen kunnen van verschillende rassen zijn, er zijn namelijk tientallen rassen met elk hun eigen (gezonde) eigenschappen. Naast verschillende rassen heb je ook het verschil van vlees- of melkkoeien. Melkkoeien zijn runderen die voor de productie van melk zorgen en vleeskoeien zijn runderen die kwalitatief vlees opleveren. 

  • Waarom is rundvlees gezond?

Rundvlees is een uitstekende voedingsbron van essentiële diverse vitaminen en mineralen. Zo is rundvlees rijk aan vitamine B12, ijzer en eiwitten. Ondanks dat rundvlees boordevol met gezonde voedingsstoffen zit, is het vlees ook zéér mager. Kalfsvlees heeft namelijk slechts een iets hogere vetgehalte dan kip. Hoewel rundvlees gezond te noemen is, dient het wel met mate gegeten te worden. Wij van Dieet & Afvallen zeggen daarom: eet minder vlees, maar koop kwalitatief vlees wanneer je vlees eet. Dat brengt ons dan ook naar de volgende, en tevens laatste, alinea. 

  • Waar rundvlees kopen? 

Zoals we al kort in de eerste alinea beschreven hebben, is het belangrijk dat het vlees direct van de boer gekocht wordt. Op die manier ben je verzekerd dat je vlees natuurlijk is én ben je verzekerd van kwaliteitsvlees voor een prima prijs. Wij van Dieet & Afvallen bestellen daarom het vlees bij onlinevleesbestellen dat is een webshop waar je rundvlees direct van de boer kunt kopen. Heb je vragen hierover en wil je meer weten? Neem dan eens contact met ons op.