Een gedefinieerde midsectie van het lichaam is een doel van veel mensen in de sportschool. Er zijn er echter maar weinig die dit voor elkaar krijgen. Degenen die het graag willen trainen de buikspieren te vaak terwijl anderen al snel de hoop opgeven als het resultaat uitblijft. Een sixpack wordt vaak niet binnen een jaar behaald. Er is een lange tijd van training en een aangepast eetpatroon nodig om een gedefinieerde sixpack te krijgen die eruit springt. Het grootste probleem met de buikspiertraining is dat mensen buikspieren anders zien dan de andere spiergroepen. Er wordt met de buikspieren omgegaan alsof het een speciale spiergroep betreft die anders getraind moet worden. Dit is niet het geval volgens sixpackbuikspieren.nl: “Er zijn geen specifieke regels voor de buikspiertraining nodig. De buikspieren zijn hetzelfde als de andere spiergroepen”.

Dezelfde principes die gebruikt worden om de andere spiergroepen te trainen werken ook voor de buikspieren. Zware training en een tekort aan calorieën kan bij iedereen een sixpack tonen. Wat ontbreekt bij veel mensen is de discipline om dit lang genoeg te doen zodat de sixpack kans krijgt om zich te tonen. Door de buikspieren iedere keer zwaar genoeg te trainen en een gebalanceerd eetpatroon te volgen kan iedereen de sixpack krijgen waar men van droomt.

Wat je niet moet doen voor een sixpack?

Er zijn honderden websites met informatie over een sixpack trainen. Al deze websites vertellen je hoe je makkelijk een sixpack kunt krijgen terwijl iedereen weet hoe moeilijk het is. Er is veel onduidelijkheid als het aankomt om het trainen van de buikspieren met veel tegenstrijdige adviezen. Hoeveel reclames heb je gezien met beloftes dat een enkel buikspierapparaat je een sixpack kan bezorgen? De waarheid is dat geen enkele oefening met een buikspierapparaat voldoende is om de buikspieren effectief te trainen. Het is niet eens nodig om hulpmiddelen te gebruiken om een sixpack te trainen en supplementen zoals BCAA’s en eiwitshakes zijn ook niet nodig als het eetpatroon voldoende eiwitten bevat.

Het is een misconceptie dat honderden sit-ups en crunches nodig zijn om de sixpack te ontwikkelen. Beide oefeningen zijn bekend bij iedereen maar het zijn niet eens de meest effectieve buikspieroefeningen. Hoewel het goede basisoefeningen zijn voor de buikspieren beiden deze beiden weinig weerstand. Door alleen de sit-up te doen of crunches raak je hiernaast snel verveeld en veel mensen ervaren het ook als oncomfortabel.

Hoe krijg je een 8-pack?

Jammer genoeg heeft niet iedereen de genen om een 8-pack te trainen. Het heeft meer met een genetisch voordeel te maken dan met een specifieke vorm van training voor de buikspieren. De genetische structuur van de rectus abdominis bepaalt of een 8-pack mogelijk is of niet. Iedereen kan een sixpack krijgen maar dit geldt niet voor een 8-pack.