De decembermaand is weer achter de rug, je hebt de laatste tijd misschien wat minder gelet op wat je allemaal eet. Heel langzaam komen er stiekem weer wat kilootjes bij, zonder dat je het echt door hebt. Tot dat je op de weegschaal gaat staan of de knoopjes van die leuke spijkerbroek ineens niet meer zo gemakkelijk dicht gaan. Tijd om wat aan die overtollige kilootjes te doen! In dit artikel geven we je tips waarmee je snel 5 kilo gewicht kunt verliezen zodat je weer snel op gewicht bent.

5 kilo afvallen tip 1: kies gezonde tussendoortjes

Die tussendoortjes zijn waarschijnlijk (één) van de redenen waarom je bent aangekomen. Vervang de snacks en zoetigheden voor iets gezonds zoals een appel, sinaasappel, banaan of wat rauwe groente zoals een wortel of bleekselderij. Hier zitten minder calorieën, suikers en vetten in dan in de vette snacks en zoetigheden en geven je toch weer het gevoel er weer even tegenaan te kunnen. Omdat het hongergevoel is weggenomen is het makkelijker geworden om 5 kilo af te vallen.

5 kilo afvallen tip 2: matig met alles wat je eet

Als je snel 5 kilo wilt afvallen matig dan het aantal calorieën welke je dagelijks eet, door je maaltijden wat kleiner te maken. Bij het avondeten neem je minder aardappelen, rijst of pasta. Bij het ontbijt of de lunch neem je een boterham minder.

Aardappelen, rijst, pasta en brood zijn allemaal rijk aan koolhydraten. Als je snel 5 kilo wilt afvallen dan bereik je snel effect als gaat matigen met koolhydraten. Als je teveel koolhydraten eet dan worden de vetten welke je gegeten hebt opgeslagen in je vetreserves. Als je minder koolhydraten eet dan zal je lichaam juist het vet uit de vetreserves gaan verbranden om aan voldoende energie te komen, met een snel verlies van gewicht als resultaat!

5 kilo afvallen tip 3: laat suikerhoudende dranken staan

Een grote bron van onze dagelijkse calorieën vormen de suikers uit frisdranken en vruchtensappen. Vruchtensappen bevatten fruitsuikers en aan de meeste vruchtensappen zijn ook nog eens suikers toegevoegd. Een glas vruchtensap kan daardoor net zo een grote caloriebom zijn als een glas cola. Alcoholhoudende dranken zijn ook rijk aan suikers en calorieën. Door frisdranken, vruchtensappen en alcoholhoudende dranken uit je schema te schrappen kan je veel calorieën uitsparen waardoor je snel 5 kilo kunt afvallen. Vervang deze suikerhoudende dranken door (kraan)water, thee en koffie. Thee en koffie kan je het beste zonder suiker drinken of gebruik maken van zoetjes als je deze toch liever zoet drinkt.

5 kilo afvallen tip 4: denk aan je vitamines

Minder eten betekend ook dat je minder vitamines, mineralen, voedingsvezels en antioxidanten binnen krijgt. Als je aan het afvallen bent dan is het wel zaak om gezond te blijven. Zorg daarom voor voldoende gezonde en verse voeding. Het voordeel van verse voeding, ten opzicht van voeding uit een verpakking, is dat er geen suikers aan zijn toegevoegd en meer vitamines bevatten. Omdat groenten maar heel weinig calorieën bevatten mag je als je snel 5 kilo wilt afvallen best meer groenten eten. Hiermee zorg je voor voldoende vitamines, mineralen, voedingsvezels en antioxidanten. Wees zuinig met het gebruik van fruit, vanwege de fruitsuikers bevatten deze veel meer calorieën dan groente. Beperk het gebruik van fruit tot 1 stuks per dag. En als je echt snel die 5 kilo wilt afvallen dan mag je best 2 weken zonder fruit.

5 kilo afvallen tip 5: lichte maaltijden

Als je snel 5 kilo wilt afvallen ga dan voor licht verteerbare maaltijden. Vervang het avondeten door een lekkere (maaltijd)salade of een kop soep. Dit scheelt een hoop koolhydraten en calorieën en geven je toch een vol gevoel. Vervang de koolhydraten van de boterhammen bij het ontbijt of lunch door een schaaltje Griekse yoghurt of magere kwark. Door de Griekse yoghurt of magere kwark kan je wat verse fruit doen, goed voor de smaak en goed voor de gezondheid. Door de Griekse yoghurt of magere kwark kan je een schepje gebroken lijnzaad doen. Hiermee zorg je ervoor dat je toch voldoende voedingsvezels binnen krijgt en ondersteun je een gezonde darmflora.

5 kilo afvallen tip 6: zoek afleiding voor de moeilijke momenten

Iedereen heeft moeilijke momenten bij het snel verliezen van 5 kilo lichaamsgewicht, momenten waarop men in de verleiding komt iets lekkers te snacken of snoepen. Vaak zit er een patroon in deze moeilijke momenten, bijvoorbeeld in de middag rond de klok van 4 of aan het einde van de avond, vlak voor het slapen gaan. Onderzoek voor jezelf op welke momenten je het moeilijk hebt om de discipline te behouden. Nu je inzicht hebt in je moeilijke momenten kan je een oplossing voorbereiden. Als je het rond de klok van 4 moeilijk hebt dan kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je rond deze tijd afleiding hebt of dat je een gezonde snack zoals een wat fruit of rauwe groente bij je hebt. Als je het laat in de avond moeilijk hebt dan zou je dit eenvoudig kunnen oplossen door gewoon wat eerder naar bed te gaan of ervoor te zorgen dat er geen snacks of zoetigheden in huis zijn, zodat je enige uitweg een gezond stukje fruit of rauwe groente is.

5 kilo afvallen tip 7: ga meer bewegen

5 kilo afvallen

Door meer te gaan bewegen kan je extra calorieën verbranden waardoor je nog sneller 5 kilo kunt afvallen. Probeer in ieder geval om de dag een half uur een duursport te doen. Je kunt een stukje gaan hardlopen, fietsen, zwemmen, schaatsen of skaten. Als sporten niet echt je ding is dan kan je ook een stuk (stevig) gaan wandelen. Wil je een stuk achter de deur? Spreek dan op een vast tijdstip af met een vriend of vriendin om te gaan sporten. Door het regelmatig te sporten zal ook je stofwisseling omhoog gaan waardoor je ook in rust meer calorieën verbrand.

Summary
Article Name
7 tips om snel 5 kilo afvallen.
Author