eiwitdieet

Eiwitdieet.

Naast het Koolhydraatarm dieet is een eiwitdieet ook een erg populair dieet, daarnaast kun je snel afvallen met een eiwitdieet. Het idee van een eiwitdieet is dat je vooral je energie krijgt uit voedsel dat veel eiwitten bevat en daarmee gaat het vooral om de kwaliteit van de eiwitten en niet zo zeer de hoeveelheid, ook is het erg belangrijk dat je koolhydraatarm voedsel tot je neemt maar dus wel met veel goede kwaliteit eiwitten erin.

Wat zijn eiwitten?

Wat je moet weten over eiwitten is dat het een essentieel onderdeel is voor je lichaam net als koolhydraten en vetten, je spieren en DNA bestaan soms helemaal uit eiwit.
Het is dus net als de vetten en koolhydraten een van de macronutrienten en essentieel voor je lichaam.

Aminozuren.

Eiwitten zijn dus een voedingsstof en levert je lichaam calorieën  die je nodig hebt, energie dat je nodig hebt om elke dag goed te kunnen functioneren. Ook levert eiwitten je Aminozuren dit zijn bouwstenen voor je lichaam en voor je lichaamscellen

Waar het op neer komt is dat eiwitten bestaan uit een bouwwerk van aminozuren en in die eiwitten kunnen wel 22  van deze aminozuren zitten, elke eiwit kan daarom ook weer anders zijn die hangt helemaal af van de soort aminozuren, de hoeveelheid, de samenstelling en de volgorde waaruit het is opgebouwd.

van deze 22 aminozuren kan je lichaam er zelf 13 maken, de overige essentiële aminozuren zul je binnen moeten krijgen door middel van je voeding. Dan hen je ook nog een aantal aminozuren die minder belangrijk zijn en die noemen ze over het algemeen “semi essentiële aminozuren” Deze semi essentiële aminozuren worden zo aangeduid omdat je lichaam ze niet altijd zelf kan maken, dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je een bepaalde ziekte hebt, in dat geval zul je deze aminozuren via de voeding en een speciaal dieet binnen moeten krijgen.

Zie hier een lijstje met alle soorten aminozuren:

Essentiële aminozurenNiet essentiële aminozurenSemi-essentiële aminozuren
HistidineHydroxyprolineProline
IsoleucineTyrosineSerine
LeucineGlutaminezuurGlycine
ValineCystineGlutamine
TryptofaanCysteïne Asparagine
ThreonineAsparaginezuur Arginine
FenylalanineAlanine
Methionine
Lysine
De verschillende soorten aminozuren.

Afvallen met een eiwitdieet.

Je kunt met een eiwitdieet goed afvallen echter is de manier waarop je afvalt wel helemaal afhankelijk van je eigen leef situatie, en kun je dus kiezen voor 2 varianten.

Wil je snel afvallen en makkelijk afvallen?

Dan is het zaak dat je consequent bent en altijd goede en hoge kwaliteit eiwit bij de hand hebt je moet echt de tijd nemen om je er goed in te verdiepen en je dieet goed door te zetten.

Wanneer je het erg druk hebt en dus weinig tijd hebt om je bezig te houden met de do’s en dont’s van een eiwit dieet dan is heb je ook de mogelijkheid om een eiwitdieet zoals dat van Vitadis te volgen, dit eiwitdieet helpt je snel met afvallen en het is makkelijk te volgen.

Het Vitadis eiwitdieet is gebaseerd op eiwitshakes en je gaat dan ook afvallen met eiwitshakes. Wanneer je dit afslank pakket besteld dan krijg je een kant en klaar pakket om direct van start te gaan met daarin eiwitrijke producten en proteïne shakes (eiwitshakes)

Gezond afvallen.

Dan is er de 2e variant het afvallen met een eiwitdieet, voor deze variant zul je je zelf moeten gaan verdiepen in eiwitrijk voedsel, eiwitten, eiwitrijke voeding. Je zult je zelf er echt toe moeten zetten maar je krijgt er dan ook wat voor terug moet je maar denken.

Uiteraard is het altijd beter om te afvallen op een natuurlijke en gezonde manier, ook is de kans op een jojo effect veel kleiner omdat je nu het probleem bij de bron aanpakt, die bron is het eten, alles wat je tot je neemt, je manier van eten en leven is de oorzaak van je overgewicht en de reden waarom je nu wilt afvallen. Omdat je op een gezonde manier met voedsel om leert gaan leer je dus veel over de verschillende voedsel producten, en de eiwitten, wat is eiwitrijk voedsel en hoe je lichaam werkt, deze kennis en dit proces van afvallen zorgt er in alle waarschijnlijkheid voor dat je permanent je levensstijl aanpast en je eetgewoontes. Waardoor je dus zoals met een snel afvallen dieet tijdelijk eiwitshakes en eiwitrijke producten tot je neemt om er daarna weer me te stoppen en ook weer snel aan te komen ook wel bekend als het jojo effect.

Daarom adviseer ik altijd om op een gezonde en verantwoorde manier af te vallen, je kunt echt het beste voor de meest natuurlijke manier gaan dit is beter voor je lichaam je forceert namelijk niks en dit doe je wel met een zogenaamd dieet, je lichaam krijgt meer tijd om te wennen aan z,n nieuwe leven gewoontes. En niet onbelangrijk je kunt erg trots op jezelf zijn als je het op deze manier ook gelukt is om gewicht te verliezen.

Helaas is het in onze huidige maatschappij erg moeilijk om veel tijd in je eet gewoonte te stoppen en je bezig te houden met alle voedsel eigenschappen en wat bijvoorbeeld eiwitrijk voedsel is en inhoudt. ik hoop natuurlijk dat onze website je daarmee kan helpen maar wil je snel afvallen en heb je er gewoon weg door je drukke leven, de kinderen die altijd op nummer een komen natuurlijk gewoon weg geen tijd voor dan wil ik wel dat je weet dat wanneer je een kant en klaar dieet pakket kiest je dan wel het beste voor het Vitadis pakket kunt gaan. Vele Nederlanders hebben dit al gedaan en je kunt het uiteraard ook gebruiken als steuntje in de rug, snel afvallen met het Vitadis afslank plan en daarna goed op je eten letten, meer bewegen en dan moet het ook wel goed komen toch?

Mocht je opzoek zijn naar een paar lekkere maar erg verantwoorde eiwitdieet recepten dan is dit artikel wat voor je. En wil je wat meer weten over eiwitten en in welke voeding je ze kunt vinden, wat eiwitrijke voeding is dan kun je hier een overzicht van eiwitten in voedsel vinden.

Ervaringen

We zijn altijd erg benieuwd naar jouw ervaringen met afvallen en gezonder leven, wat vind je bijvoorbeeld van ons artikel, heeft het je geholpen, zou je nog iets meer willen weten? Welke afval methodes heb jij allemaal al geprobeerd en welke daarvan heeft voor jou gewerkt, heb je al ervaring met een eiwitdieet? wil je er iets over vertellen of heb je een vraag. Laat het ons dan weten.