sonja bakker dieetWie kent haar niet, de blonde Nederlandse afval en dieet goeroe Sonja Bakker.
Haar nationaal bekende afval dieet methode gaat uit van een 3 tal maaltijden, hoofd-maaltijden. Daarnaast is er nog ruimte voor een klein aantal calorie arme tussendoor snacks.

De Sonja Bakker menu’s bevatten minder zuivel, fruit en brood dan dat je lichaam dagelijks nodig heeft, daarnaast heeft Sonja Bakker ook een boek geschreven voor kinderen om af te vallen, alleen is hier een grote tegenstand in aan gezien het niet goed is om jonge kinderen die nog aan het groeien zijn op zo’n soort dieet te zetten.

Sonja Bakker schrijft vooral veel boeken zoals het boek: Bereik je ideale gewicht! Dat is een heel effectief dieet methode om mee af te vallen. Dit dieet heeft hele duidelijke en strike voorschriften die je moet volgen als je wilt dat het werkt, het duurt een aantal weken dus snel afvallen is er bij dit dieet niet bij. In het Sonja Bakker Dieet gaat het vooral om 3 hoofdmaaltijden en een aantal kleine caloriearme snacks.

Er zijn wel een paar nadelen aan dit dieet, bijvoorbeeld dat op een aantal dagen in het dieet vrouwen de vezels moeten hebben van beschuit of een paar crackers, hierdoor krijg je dus minder voedingstoffen binnen dan dat je lichaam nodig heeft.
Sonja Bakker adviseert ook om elke dag 2 liter water te drinken naast wat dat wat je eet, terwijl in theorie 1,5 liter water al voldoende zou moeten zijn.

Daarnaast is het bij Sonja Bakker zelf erg gebruikelijk om hele dure A-merk producten te gebruiken, terwijl je ook gewoon van hetzelfde product een goedkoper merk kunt gebruiken, vaak is dat nog het zelfde ook want het komt vaak uit dezelfde fabriek en zit er dus alleen een andere verpakking omheen. Hou er dus rekening mee dat je niet perse de dure merk producten hoeft te gebruiken die Sonja Bakker adviseert.

Op de langere termijn geld het ook net als bij andere lange termijn afval en afslank dieet methodes dat je bij het Sonja Bakker dieet ook weer makkelijk kunt terug vallen naar je oude gewicht, haar boek: Bereik en behoud je ideale gewicht heeft veel tips en weetjes om je aan het dieet te houden en om op gewicht te blijven, alleen is de vraag wel of er genoeg in staat en het genoeg kan motiveren of dat gaat lukken, en zo niet terug te vallen naar je oude gewicht.

Ook besteed onze dieet goeroe Sonja Bakker weinig aandacht aan waar en hoeveel calorieën in zitten, de genoemde dure A-merk producten kan er voor zorgen dat mensen gezonde producten blijven kiezen omdat ze geen suggesties voor andere producten krijgen.

Sonja Bakker heeft ook een boek geschreven die gericht is op tieners en kinderen, in dat boek staan dagelijkse menu’s voor de dieetverschillende leeftijd categorieën, en volgens Sonja Bakker moeten deze menu’s strikt opgevolgd worden.
Helaas zijn deze menu’s niet gezond voor kinderen, er zit te weinig brood en vezels in, veel te weinig groenten.

Het is zo dat kinderen niet zomaar op een dieet gezet mogen worden, daar hoort een hele goede begeleiding bij, de lichamen van kinderen zijn ontzettend hard aan het groeien en de bouwstenen die ze nodig hebben mag je ze niet zomaar afpakken dit kan schadelijks zijn voor de ontwikkeling, ook voor kinderen met overgewicht moet er goede begeleiding bij komen kijken.
Kinderen die iets te dik zijn en overgewicht hebben, moeten gewoon normaal eten, vooral gezonde voeding, daarnaast is het belangrijk om snoep, frisdranken en extra’s te laten liggen, doe je dit op deze manier dan zal het vanzelf ook wel weer goed komen met het gewicht, kinderen bewegen nou eenmaal veel en is dus vaak op de voeding letten al genoeg en hoeft er geen ingewikkeld dieet bij komen te kijken dat zelfs schadelijk kan zijn voor een kind.

Heet aantal calorieën in de menu’s van Sonja Bakker zijn laag genoeg om een aantal kilo’s kwijt te kunnen raken, daarnaast sluit het dieet aan bij de voeding adviezen uit de schijf van vijf, veel groente, weinig vet en probeer gevarieerd te eten.

In de menu’s van Sonja Bakker zit minder brood en fruit en zuivel dan dan normaal gesproken wordt aangeraden, hier door kan je makkelijk een tekort aan de nodige belangrijke voedingstoffen oplopen. En op deze manier breng je schade toe aan je lichaam, zeker als je hier voor een langere tijd mee door blijft gaan, als dan ook nog het jojo effect in werking treed wanneer je wel stopt met het dieet, dan kom je razend snel weer aan en ben je dus al die tijd voor niks aan het diëten geweest.

Ook bij dit dieet zeggen we weer laat het een opstap zijn naar een gezonder leven, weet wat je eet, leef gezond, beweeg meer. een gezonde voeding is niet alleen maar goed voor je lichaam en gewicht maar ook voor een betere geest, een positief zelfbeeld waardoor mensen je niet alleen maar mooi vinden qua uiterlijk maar ook qua persoon. Je zal meer energie hebben om nog meer te genieten van het leven.

Succes je kan het! sonja bakker dieet