Soorten massageolie

Er zijn vele soorten massage olie producten. In dit artikel bespreken we de belangrijkste criteria voor een goede massage olie.
Allereerst moet een massage olie goed intrekken in de huid. Het moet echter ook niet te snel intrekken want de huid moet glad genoeg blijven. Na een massage moet er geen glibberig laagje overblijven. Wordt de olie te glad en kan de masseur minder contact maken met de gemasseerde. Langzame bewegingen zijn lastiger te maken als de huid spekglad is.

Meestal is een kleine hoeveelheid olie genoeg om een groot gedeelde van de huid te bestrijken. Gebruik je te veel olie dan wordt er een filmlaagje op de huid aangebracht waardoor je de masserende bewegingen minder goed ervaart.

Overige tips die belangrijk zijn:

  • De olie moet aangenaam ruiken. Dit is een persoonlijk iets. Als de massageolie etherische olie (= essentiële of aromatische olie) bevat dan werkt de geur daarvan ook in op je gemoedstoestand. Overigens hebben mensen soms liever een olie die weinig ruikt. Als tussenoplossing kun je een geurolie dan verdunnen.
  • Het massagemiddel moet niet kunstmatig zijn. Massageolie op minerale basis (bijv. vaseline of paraffine, sommige babyolie) wordt slechter opgenomen en sluit je huid te veel af. Ze kan ook voor pijnlijke wrijving zorgen. Ook is deze olie minder voedend voor je huid.
  • Een goede massage olie moet geen synthetische kleurstoffen of conserveermiddelen bevatten of andere toegevoegde chemische stoffen. Niet iedereen reageert daar goed op.

Kies je eigen massageolie

Als je een voorkeur hebt voor een bepaalde olie kun je dat bij een masseur aangeven. Word je door je partner gemasseerd dan zul je zelf moeten ontdekken welke massage olie geschikt is voor jou. Je kunt dan eerst een aantal verschillende olieen bestellen op bijvoorbeeld een webshop als Massageoliewebshop.nl. Bijvoorbeeld een olie met geur, zonder geur, met smaak en zonder smaak, een erotische massage olie, etc..

Waarschuwingen vóór massage

Als je een massage ondergaat dien je rekening te houden met het volgende:

  • Voor bijna alle massageolie geldt: in heel enkele gevallen kan er een allergische reactie optreden. Indien je voor een hypoallergeen middel kiest zul je geen last van allergische reacties krijgen.
  • Massageolie kan van nature kleurstof bevatten. Dat kan wel eens lastige vlekken geven. Mocht je wat ondergoed aanhouden op de tafel, dan is het daarom handig om niet je duurste spullen mee te nemen.