Afvallen doe je het gemakkelijkst indien je ernaast een sport beoefend. Sporten houd je op de lange termijn vaak alleen vol wanneer je kiest voor een sport waar je daadwerkelijk plezier aan beleeft; dit kan van alles zijn, zoals zwemmen of badminton. Want afvallen lijkt vaak hand in hand te gaan met de sportschool; dit alles gericht op het optimaal krijgen van het lichaam. Maar blijft men het ook op de lange termijn volhouden? Veel mensen haken af; zij krijgen genoeg van het ‘hangen aan apparaten’ omdat het simpelweg saai is – er ontbreekt een spelelement wat voor gedrevenheid zorgt en waardoor de tijd omvliegt.

Massage oefenen.

Als sporter zul je merken wat een weldaad een goede massage kan betekenen. Spieren verzuren immers al snel tijdens het sporten, dagenlang kun je last hebben van het herstel van je spieren. Een massage zorgt voor een betere doorbloeding.

Ben je met je lichaam bezig, en je eventuele partner ook, dan is een massage workshop het ideale moment om je skills te oefenen. De klassieke massage workshop vind binnen één weekend plaats evenals de workshop ontspanningsmassage. Beide workshops geven de cursisten complete kennis en handvatten om zelf massages te kunnen uitvoeren (op elkaar bijvoorbeeld).